Отговори на тема  [ 57 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща
взривовете в софия 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение 
Lupus написа:
...Определено много повече бих се притеснил, ако се запали склад с пестициди и други селскостопански химии.
Там има много хлор и цианиди.
Тогава наистина бих бягал по-далеч.

Да , това вече е страшно и 10 капки валериан няма да помогнат. Ще трябват поне 20. :)

Пет Юли 04, 2008 12:18 am
Профил
Аватар

Мнение 
Това
Цитат:
http://www.netinfo.bg/?tid=40&oid=1214296
до колко е вярно? Снощи отново ли е имало фоерверки от складовете ?

Пет Юли 04, 2008 12:16 pm
Профил

Мнение 
Днеска започна да се поизбистря ситуацията около тия складове... Хъм... пъзела е доста интересен... И май доста страни са участвали в изпълнението на този все повече заприличващ на "контролиран" взрив... Първото чудно нещо е, че няма ни един пострадал... Сещате се при тез мащаби, ако не е било предварително организирано, каква е вероятността това да е чист късмет... Ако се напаснат всички плъзнали слухове се получава това: Златко баретата е крал яко от складовете муниций за аверчетата си(че като нищо при тия количества може да е продавал и навън)... Някои икономически групировки били хвърлили око на терена да си правят търговски център (споменава се името на Икея)... Политически може да се търси ефект от дестабилизация на положението за да се гътне това правителство... Военните пък май са правили незаконна търговия с минодобива като са продавали незаконно фишеци тротил... И изведнъж БУУУУМ... и то точно преди започваща ревизия на склада... ХЕХЕХЕ Колко удобно за всички... Следите на кражбите и далаверите заличени... цената на терена паднала до безумие... отгоре на всичкото прекрасно разчистен за търговски център, че и земетресение отключи което е плюс за София... Военните спестяват куп пари за унищожаването на тия боеприпаси... Хората на които са изпопадали прозорците ще могат да се обзаведат с хубава дограма безплатно... Яко зрелище за народа... Храна за тъпите журналя... От където и да го погледнеш само ползи от тоя взрив...Те на тва ако не му се вика с един куршум 10 заека здраве му кажи...

Пет Юли 04, 2008 2:02 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Из дневника на Емел Етем /писан в...

6,28 сутринта - Нещо гръмна. Много важно.Да си гърми.
6.40 сутринта – Пак се гърми. Аман бе, човек не може да си поспи!
7.00 сутринта – Гърми и не спира. Досадно. Къде ми е закона, че да си почета докато ми правят прическата и да си подбера тоалета.
7,30 сутринта – Фризьорката ми е притеснена нещо. Били гръмнали 2000 тона... нещо си там. Дреме ми, нали в моя си закон не го пише.
7.40 сутринта – Сергей ми звънна. Нещо му съборило кафето.Пита, знам ли нещо.От къде да знам пък аз.Не знам, естествено.. И фризьорката нищо не знае.Пита ме мене.Лигла.
8..00 сутринта – Някакъв военен ми звъни, Обяснявам му, че съм на фризьор и да не ме безпокои.А, нач. щаба бил. Не го знам тоя. Абе, проверих си в закона. Никъде не пише какво да правя.Пише, какво да не правя. Уу... тези обувки не съм си ги носила още.
8.15 сутринта – Сергей настоява да ида да видя защо му подскача кафето още. Да иде и да си види сам. Каза му го, ама го мързяло.Да ида аз, той бил шефа и се нуждаел от очи и уши. Добре де, тръгвам. И Ахмед нещо любопитства, ама и той зает. Е, все аз ли да ходя!?!!?
8.15 сутринта – Отидох, видях, скъсах си чорапогащника. Нещо гори, нещо гърми, не е бедствие, не е авария. Не е природна катастрофа. Не е в моя ресор. В моя закон си пише много ясно, Бедствие е земетресение от 10 по Рихтер нагоре, паднал астероид, всемирен потоп и все такива неща. Бойко! Ти си виновен! Да ти го кажа в очите.Аз да не съм министър на всичко? Щоме разкарвате по никое време? И си скъсах чорапогащника и не можах да видя къде ще почивам през лятото. Досадници такива. Помолих Ахмед да ми прати актуалния списък на нашите фирми, които да се заемат с почистването.
11.00 преди обед – Пресконференции, досадно.Гладна съм...
23.00 преди полунощ – Сергей настоява да ходя по телевизиите и да обяснявам какво пише в закона ми. Неграмотници! Да си го прочетат сами! Какво има да обяснявам. Още ме е яд за чорапогащника!
Продавам 15 тона тротил.
За количества-отстъпки в цената.
Допълнителна информация: Министерство на отбраната, търсете Баретата.
----------
Кажете на военните ,че революцията е победила и да спрат с взривовете.
----------
некой според мен не е могъл да стане рано за работа и си поръчал събуждане по полигона.
----------
кво става бе, кво е гръмнало? аз до сега спах и ме събуди земетръса!...
----------
Какви взривове бе хора.... просто ББ вчера е прекалил с бобеца...и пръц пръц
а, и неска говореха само колко щяло да бъде хубаво времето то пълно с облаци са
----------
в крайна сметка за всичко са виновни калпавите цигари,
ако страшинката си беше купил боро а не арда или Country нямаше да му падне огънчето в кофата с бензин,
откраднат от служебния автомобил !!! >:default
----------
Днес прогнозата за времето в София е: Слънчево с прегърмявания :default
----------
Това значи ли, че барута става за друсане?
----------
Абе хора! Някой се е снабдил яко с взривчатка!
Очаквайте в скоро време нова серия от летящи в небето автомобили на "бизнесмени"!
----------
Освен взривове,в София трябва да се поразходят и танковете!
Петър Младенов обеща навремето,ама се изметна! А трябваше да пусне танковете...
----------
I LOVE THE SMELL OF NAPALM IN THE MORNING...
----------
Ма това евакуация ли било ве? :default Аз си помислих, че "софиянци" пак са си тръгнали за родните места
----------
Па я съм селянче от провинцията и днес ще се опъна на фотьола,
ще си чопля носа и ще гледам най-новия екшън : "Трети Юли" laugh)))
----------
Не, сега сериозно. Гледам, че хората си продават жените, къщите, животите по интернет...
Дайте да я продадем тая държава... Видяло се е, че нищо не става от нея.
Ама са и това правителство да го махнеме, лошото е, че няма кой да сложим на тяхно място...
----------
А премиера, разбирате ли, бил там в 7 без нещо и координирал всички министри, които също били там :default
Ще се попикам от смях :default А пък Емел както се казва замервала радиационния фон вътре в епицентъра на взривовете :default
----------
Точно в този момент ме чукаше любовникът ми и усетих на два пъти че ми влезе болезнено дълбоко.
----------
Сега от някой земетръс да се разруши стената на язовир Искър и за 0-ла време пожара ще бъде потушен. laugh)))))))))
----------
Това не е земетресение бе, Емел Етем е била по голяма нужда...laugh)
----------
София посреща чудодейните икони с гръм и трасък.
Българи време е да започнем да ставаме човеци.
----------
ще ни нападне извънземен разум поради липса на земен такъв"
Най-точното определение!!
Браво! :lol:

itso.t написа:
Решил си да препишеш целия интернет? Доста амбициозно начинание... :D

Пет Юли 04, 2008 2:14 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
Можем само да съжаляваме, че отгоре е било военно поделение, а не например парламента, министерски съвет и президенство, така с един взрив всички щяха да си получат заслуженото :lol:

Съб Юли 05, 2008 8:58 am
Профил WWW
Аватар

Мнение 
Днес чета по вестниците, че щяли да щяли да плащат стъклата, само на хората които това им е единствено жилище. Другите да си били направили застраховка, никой не им бил виновен.

Това е супер тъпо и нагло:

1. Повечето застрахователи стандартно не включват взрив отвън в полицата.

2. Това не е наводнение - има си конкретен виновник и той е държавата в лицето на МО. Следователно и 101 - то жилище да са повредели, носят отговорност за повреждане на чужда собственост.

3. В цял свят МО трябва да има сключена своего рода ГО за такива обекти. Тук едва ли нашите празноглавци са се сетили за подобно нещо. Всички са заети с крадене - от консерви до тротил. Вчера казаха по радиото, че на черно се намирали калашници по 500лв. (колкото парното на един обикновен апартамент за 3 месеца). Пазара бил наводнен с армейски стоки - продавало се всичко - муниции, взрив, разфасована техника за скраб, всичко и то на смешни цени.

Ако и този път тия дето са пострадали, оствят нещата така да се разминат, значи наистина сме тъпи и прости овце и си заслужаваме всичко дето ни е на главата. По новия НПК могат да заведат колективен иск за щетите към МО. Освен това трябва да заведат и дела за увреждане на психическото здраве. Това са поне едно 1000 човека пряко изложени на падащи отсколки от небето и поне 10000 яко уплашени от взрива. При едно добре организирано дело може да не останат пари за нови корвети. Представяйте си международния отзвук от едно такова дело, Станишката ще го наврат в кучи гъз, ще им даде кофи с пари, само да се укротят.

Но българина е доказал че е безволева овца и едва ли ще си търсят правата.

Съб Юли 05, 2008 2:09 pm
Профил ICQ

Мнение 
E Цецо колко да струва един калашник на черно, като имаш в предвид за колко се продава каабината съвсем законно, а самата карабина не се отрличава рактически с почти нищо от калашника .... а знаеш ли колко за крадене има ... как няма да се продава, и военно, и от военновременни запаси, и от казанлък, и от къде ли още не ... складове на ОСО които си бяха паравоенна организация май никой не знае какво стана с тях ... коко е при воените, колко с ее изгубило или е "бракувано" .... колко струва в ирак бензин на черно ....

Съб Юли 05, 2008 10:56 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Ако наистина е имало 15 тона тротил, взрива щеше да е такъв, че половината софия щяхме да я събираме из района.
Доколкото знам, тротила, запален гори и не избухва, но има т.нар. критична маса, при която горенето преминава във взрив.
Мисля, че въпросната критична маса беше някъде около 1 тон, или малко по-малко.
Извод - направете си го сами.

Нед Юли 06, 2008 1:08 am
Профил WWW

Мнение 
От тези 15-20 тона не се знае колко тона са откраднати.
Мисля че складовете за съхнанение на тротил са разделени така че да не се събират на едно място повече от критичната маса. Така 20 тона ги разпределяш в 40 клетки всяка от тях по 500кг.

Нед Юли 06, 2008 4:54 am
Профил
Аватар

Мнение 
Syrius-B написа:
Ако наистина е имало 15 тона тротил, взрива щеше да е такъв, че половината софия щяхме да я събираме из района.

това да го предположи лаик е нормално, но за мое учудване точно някой от военните пусна тоя глупав слух. цяла софия чакаше следобедния мега взрив, който трябваше да събори близките квартали и да опустоши стъклата и вратите на далечните, като взрива така и не се състоя. да се говори че някакви си 20 тона могат да опустошат район с радиус 8 километра, както отговорните "специалисти" направиха, говори за пълна аматьорщина. за опустошаване на зона от 8 километра са необходими не 20 тона, а 20 килотона, което е към 1000 пъти повече (справка). според мен пораженията в чепинци и гъбата след първата и най-мощна експлозия се дължат именно на въпросните 20 тона тротил, защото не виждам как от снаряди и патрони ще се образува такава мощна синхронизирана експлозия.

Нед Юли 06, 2008 8:24 am
Профил

Мнение 
От муниците само едрокалибрени могат да предизвикат по сериозн взрив, при всички останали метала около експлозива е доста повече от самия експлозив и мощносттана експлозията няма да е досатъчна за нещо по сериозно от това да се разхвърчат малко осколки, съмнява ме че би имала достатъчно сила да инициира вторичен взрив на друг експлозив. Това с което се стряскаха хората е нещо което преди 100-на години е станало в Халифакс, само че за разлика от тук, там са експлоадирали 2300 тона пикринова киселина и 10 тона ТНТ, само дето пикриновата киселина е доста по силен експлозив от ТНТ-то, а имало е и не малко гърмящ памук, който също е силе експлозив. Това са чисти експлозиви, без инертно вещество за разлика от ТНТ, Хексоген и всичко друго изпозлвано във амунициите, т.е. много по висока скорост а изгаряне .... така че с тия 20 тона най много да беше станал малко по голям кратер, да имаше малко счупени стъкламоже би в радиус 5-6 км, и някой друг отнесен покрив в близките села.

Нед Юли 06, 2008 9:32 am
Профил
Аватар

Мнение 
Много жалко, щяхме да си пренесем столицата в Търново, където й е мястото :lol:

Нед Юли 06, 2008 12:42 pm
Профил WWW

Мнение 
Е за пренасянето щеха да трябват поне още 3 нули отзад .... ама друго си мисля, нали правят паркинг под министерски съвет ..... да вземем да складираме малко благинки до де е време, и посе да си ги пратим да полетят ....

Нед Юли 06, 2008 12:49 pm
Профил
Аватар

Мнение 
:lol: а под народното има тунел :D

itso.t написа:
Решил си да препишеш целия интернет? Доста амбициозно начинание... :D

Нед Юли 06, 2008 4:46 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
Никакъв тротил не е гърмял, защото е изнесен преди това :) Само който не е бил в казарма, той не е видял какво нагло и безцеремонно крадене става.

Правете си сметката, след като съм лежал в ареста с двама дето бяха изнесли 300кг. тротил по време на караул. Пичовете казаха, че са го изнесли ей тъй просто щото е било безумно лесно и решили да направят лесни кинти. Ама после ги хванали щото тръгнали да го продават по баламурнишкия начин. Те отидоха в дисципа, но от поверителен източник знам, че тортила не се е върнал в склада :)

Нед Юли 06, 2008 8:53 pm
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 57 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща