|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 8:45 am
| Автор |
Съобщение |
|
velio
Ранг: Форумен бог
|
Ааа, не мерси. И без това тука почнахме да се прескачаме като зайци. Всеки квадратен (и не само квадратен) милиметър се застроява. Дръжте си я столицата при вас!
|
| Пон Юли 07, 2008 10:11 am |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Цецо ... в Малко Търново имаше, а може и още да има, доста голям склад, който практически е неохраняем, който не е казал той не е изнесъл ... за тоя знам щото ми беше в поделението. Има друго, тия експлозиви с минала годност е доста рисковано да ги продаваш, тоя дето ги копува като се усети може да ти върне 1-2 шашки .. по пощата. Също така е малко вероятно да е продаван на местния пазар щото пък няма чак такова търсене, но че е крадено е крадено ... 100%, колко е било открадното е трудно да се каже, но аз друго почвам да си мисля. Ако е крадено на високо ниво, е можело така да с еоткрадне че да не се разбере и всичко да мине тихо и спокойно, т.е. няма нужда да се пали. ако е радено обаче от шушумиги, може и за 5 кг да са го запалили.
|
| Пон Юли 07, 2008 6:14 pm |
|
 |
|
zaphod
|
това с паленето е чиста параноя. както се каза, от казармата се краде лесно, системата формално е желязна (всичко се сдава, приема, отчита бля бля ) и точно това е слабото и място - формално железните системи не бачкат с реални хора. няма никакъв проблем липсите да се замажат със изпитаните казармени методи, които аз съм виждал как безотказно бачкат. от друга страна точно един палеж последван от мощни експлозии би привлакъл общественото внимание и би довел до сериозно разследване. не че някой тъпак не може да реши така да си прикрие следите, но е малко вероятно.
|
| Пон Юли 07, 2008 10:15 pm |
|
 |
|
Реконструктор
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8382 Местоположение: София
|
Яки кражби не могат да се прикрият с дребни номера.  Трябва нещо... хмм... експлозивно. 
|
| Вто Юли 08, 2008 10:55 am |
|
 |
|
bongo-bongo
Ранг: Почетен член
|
Ха, тротил да се крадне - кокошкарска работа. По чанта на ден...
Още си спомням в казармата колко се изкушавах да избутам на околовръстното (само 50-на метра асфалт и стар портал) някой лек изтребител. Ей така, за шоуто. Не ги охранявах аз
И друго казармено се сетих: по време на полети нашите случайно зърнали някакъв с вид на турист и момченце до него да снима излитащите изтребители. Натоварили го на камиона, май бил поляк, и го закарали в караулното. Там го разпитвали ЦЕЛИ 15 минути на неизвестно какъв език и го пуснали поживо-поздраво. Явно е бил добър оратор за да ги убеди така бързо, че момченцето случайно е прескочило 2-е огради от бодлива тел, той е отишъл да го върне и за спомен е заснимал излитането на изтребителите...
_________________ Тя простотията по хората ходи
|
| Вто Юли 08, 2008 11:45 pm |
|
 |
|
ji4ka
|
Ех че готина далаверка се отвори.
Ако това е РОБОТ ,значи аз си пера гащите с космически кораб - има си люк, въртящ се барабан и цели 10 мигащи светодиода.  Дано тоя да е с поне 5 доживотни гаранции.
Иначе за 10мин в гугъла намерих и други такива "роботи" за 5 пъти по-ниска цена:
http://www.enims.ru/index.php?section=m ... .002&uid=r
|
| Пет Юли 11, 2008 10:18 pm |
|
 |
|
sthx
|
ji4ka, извинявай, ама втората машинка е много по-сериоазна и по-сложна. Има cnc управление, прецизна механика, помпа и дюзи за високо налягане. Като гледам маркучлетата и струята на машинката от 600000лв, нищо чудно да е снабдена с малко по-голяма водоструйка за 20 бара и да е присаден смесител за кварцов пясък. Все пак "обществената" поръчка е изпълнена. Тия са за разстрел 
_________________ Две плюс две е приблизително равно на четири. Факт!
|
| Пет Юли 11, 2008 10:52 pm |
|
 |
|
¶
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
А бе втората е стационарна машина, как ще я изкараш на къра ? Докато 1-вото, проста работа, две-три тръблета, френски ключ и толкоз. Всеки кашик може да я пренесе в мешката. Простите работи струват скъпо
Освен това прочетохте ли за втората машина къде се прави ? В експeриментален научно изследователски институт за металорежещи машини, т.е. хората може и нещо във фаза експeримент да предложат  , ако не се среже снаряда ами избухне, следващия клиент ще направи следващия експeримент.
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
Последна промяна ¶ на Съб Юли 12, 2008 3:53 pm, променена общо 1 път
|
| Съб Юли 12, 2008 12:35 am |
|
 |
|
ji4ka
|
А ти не прочете ли къде се намира института? За тия парички може и някое работещо Т-34 да си изкрънкаме за персонала.
По БНТ даваха кадри как работи тоя "робот" - двама кашици мъкнат снарядите на ръка и ги слагат в калта под резака, пълен т...к. Най-добре беше да съберат всички от ГЩ и да им връчат по една листова ножовка да режат, поне да има полза и от тях.
И не виждам защо толкова са се разбързали тия военни, снарядите няма да избягат.
Ето още инфо за технологията : http://www.vodorez.ru/publications/rezat%60-vodoy
|
| Съб Юли 12, 2008 1:48 am |
|
 |
|
plameniv
|
 Hahaha
Тия така са ги измамили че ....., да ма извиняваш ама тая машина и 10000 евро не струва, ама военен човек се лъже като малко дете. Направо ми е кеф каква гуша са направили тая фирма, лошото е че парите са пак от данъкоплатеца. Ако питаш мен всички военни да ги уволнят и да ходят да садят домати и чушки на полето!!!
_________________ Избийте баламите и тарикатите сами ще умрат!
Няма невъзможни работи - има много трудни работи!
----------------------------------------------------------------------------------
"Я в Москве с киркой уран найду, при такой повышенной зарплате" !
|
| Съб Юли 12, 2008 3:08 am |
|
 |
|
sthx
|
 Re: Hahaha
_________________ Две плюс две е приблизително равно на четири. Факт!
|
| Съб Юли 12, 2008 9:33 am |
|
 |
|
ji4ka
|
 Re: Hahaha
Явно са решили да бият по още една плоча на хотелите си тия корумписти. Може и 450хил. да стане до понеделник , така ще остане и за теракота. 
|
| Съб Юли 12, 2008 1:06 pm |
|
|