|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 1:33 am
датчик за налягане на LPG в автомобила.
| Автор |
Съобщение |
|
plameniv
Ранг: Форумен бог
|
 Мда
Проблема при пропанбутан е не че ще премине от течно в газообразно , а защото при нагрвяне си мени обема който в крайна сметка стига до един момент че запълва и обема заеман от това на газта и на тази газ ако и се повиши налягането преминава в течно състояние или просто се абсорбира в останалата. Пропанбутан много бързо преминава от един вид агрегатно състояние в друг (течно <-> газообразно) и то при значително ниско налягане, затова не трябва да се пълни на 100% за да има къде да се разширява течната газ. Ако колата е отвън лятно време през ноща е 25гр а ако през деня е 40 но в колата стига и 50 и така може да имаш дори 20-30градуса разлика !!!
_________________ Избийте баламите и тарикатите сами ще умрат!
Няма невъзможни работи - има много трудни работи!
----------------------------------------------------------------------------------
"Я в Москве с киркой уран найду, при такой повышенной зарплате" !
|
| Чет Юли 10, 2008 1:34 am |
|
 |
|
rumen
Ранг: Почетен член
|
С други думи манометъра с подходяща скала ще показва температурата в бутилката. ( нищо друго)
Следователно е възможно да се използва зависимоста обратно.
Монтира се датчик за температура на бутилката. Ще се пресмята налягането и отпада необходимоста от нарушаване целоста на системата.
|
| Чет Юли 10, 2008 10:49 am |
|
 |
|
DD
Ранг: Минаващ
|
Ако само това ти е проблема да знаеш че причината е проста - газаджиите лъжат кат дърти цигани и просто са пренастроили колонката да отчита повече отколкото налива!!! Повсеместно лъжат в литрите, особено ако зареждаш вечер когато няма кой да дойде да ги проверява, така че е нормално и на различни газстанции да зареждаш повече отколкото би трябвало.
А с манометър не виждам как ще хванеш дали работи клапана за ограничение на 80%. Дори само 1 куб. мм. място запълнено с газообразна газ да е останало в бутилката, то манометъра все ще показва налягането при което се втечнява газта. А това налягане зависи от температурата на газта и от съотношението пропан:бутан, което пък е различно и се изменя в много широки граници (в зависимост от сезона зимата/лятото) .
|
| Съб Юли 12, 2008 11:34 pm |
|
 |
|
ji4ka
|
Не се карайте, от догодина ще трябва да ги сваляте уредбите:
http://www.crashbg.com/blog/gas-system
мамата им бюрократска... нобелова свещичка за тия ... 
|
| Съб Юли 12, 2008 11:47 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Тая статия в новинар се мота от май месец в нета. И точно както със слуха за ПИБ, се развихри последната седмица. Прилича на партенка. Никъде не мога да открия абсолютно нищо друго освен препратки към въпросната статия. А като за нещо дето трябва да се случи 2010 - не може да няма никакви други източници.
По скоро се гласи закон за затягане на контрола, в което има известен смисъл, защото в БГ вече куцо и сакато се занимава с монтаж, а задължителната годишна проверка се изчерпва до диалога - "Мирише ли?", " Ми не.", "Хубау, дай 15лв., на ти стикер".
Друг е въпроса, че при 1000 утрепани на пътя, не съм чул някой доказано да е загинал заради газовата си уредба, при все никаквия контрол в/у техническото състояние който се упражнява в БГ.
Освен това метана минава за алтернативно транспортно гориво според евродирективите, а те както знаем насърчават използването им. А и да не забравяме, че пропан бутана и метана са индустрии за милиарди както в БГ така и в ЕС, така че.... До колкото знам само австрийците имат супер ограничения върху газови уредби, но в Холандия, Италия, Франция те са доста разпространени.
За екологичната страна въобще не коментирам.... редовно по улиците на София виждам последни модели "еко" дизели които бълват сажди като стар икарус.
Но няма да се учудя, ако една не толкова рестриктивна директива на ЕС, бъде утежнена значително в БГ, предвид силното лоби на петролните пройзводители и дитрибутори във властта. Не веднъж сме се правили на по католици от папата.
Само дето не виждам кой ще ме накара да си сваля газовата. Учителите правителство не могат да свалят, но знаем на какво са способни таксиджиите, а тоя път няма да са само те.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Нед Юли 13, 2008 1:28 pm |
|
 |
|
plameniv
|
 Хъх
 |  |  |  | Цецо написа: Тая статия в новинар се мота от май месец в нета. И точно както със слуха за ПИБ, се развихри последната седмица. Прилича на партенка. Никъде не мога да открия абсолютно нищо друго освен препратки към въпросната статия. А като за нещо дето трябва да се случи 2010 - не може да няма никакви други източници.
По скоро се гласи закон за затягане на контрола, в което има известен смисъл, защото в БГ вече куцо и сакато се занимава с монтаж, а задължителната годишна проверка се изчерпва до диалога - "Мирише ли?", " Ми не.", "Хубау, дай 15лв., на ти стикер".
Друг е въпроса, че при 1000 утрепани на пътя, не съм чул някой доказано да е загинал заради газовата си уредба, при все никаквия контрол в/у техническото състояние който се упражнява в БГ.
Освен това метана минава за алтернативно транспортно гориво според евродирективите, а те както знаем насърчават използването им. А и да не забравяме, че пропан бутана и метана са индустрии за милиарди както в БГ така и в ЕС, така че.... До колкото знам само австрийците имат супер ограничения върху газови уредби, но в Холандия, Италия, Франция те са доста разпространени.
За екологичната страна въобще не коментирам.... редовно по улиците на София виждам последни модели "еко" дизели които бълват сажди като стар икарус.
Но няма да се учудя, ако една не толкова рестриктивна директива на ЕС, бъде утежнена значително в БГ, предвид силното лоби на петролните пройзводители и дитрибутори във властта. Не веднъж сме се правили на по католици от папата.
Само дето не виждам кой ще ме накара да си сваля газовата. Учителите правителство не могат да свалят, но знаем на какво са способни таксиджиите, а тоя път няма да са само те. |  |  |  |  |
Те тва ако стане, ще е велика тъпотия, то няма проблем нека да има по голям контрол над монтираните газови уредби. По принцип бутилките са си тествани преди да ги продадат едва ли някой ще си сложи главата в торбата за некачествена бутилка, но до сега и аз не съм чул на никой да му е гръмнала бутилка. Колко таксита миришат от далеч че им изпуска някъде ама то си е за него, едно че може да се запали което е много рядък случай защото колата ако е навън и е в движение газта е летлива и е заминала, да не говорим че му качва разхода.
Тук в Австралия дори правителството ти връща 2000$ който се равняват на 2300лв ако си сложиш газова на бензиновата таратайка независимо че автомобила не е предвиден да работи от пройзводител така, представи си това как поощряват хората да си монтират уредби и трудно е да су уредиш майстор от заявки особенно сега както бензина се дигна и тук на 1.5$ = 1.7лв. Къде е екологията ако те накарат да я махнеш, а то именно за екологията най много се тръби сега 
_________________ Избийте баламите и тарикатите сами ще умрат!
Няма невъзможни работи - има много трудни работи!
----------------------------------------------------------------------------------
"Я в Москве с киркой уран найду, при такой повышенной зарплате" !
Последна промяна plameniv на Нед Юли 13, 2008 2:38 pm, променена общо 1 път
|
| Нед Юли 13, 2008 2:29 pm |
|
 |
|
ji4ka
|
Аз това го чух преди няколко дни по телевизията, така че явно опипването на почвата продължава. Най-циничното в случая е ,че се правило за безопасността на шофьорите - по тази логика трябва да се забранят всички автомобили защото няма друга такава машина която да убива повече хора в света. Освен това не се цитират никакви изследвания и данни за това ,че наистина газовите са по опасни ,а само :можело, имало опасност и т.н. дрън-дрън . А и това ,че бутилките гърмели ми се струва мит - по-скоро могат да изпуснат газ който ако е в затворено пространство да гръмне. Явно някой пак се точи да прави парички с непазарни методи.
|
| Нед Юли 13, 2008 2:32 pm |
|
 |
|
ps66
Регистриран на: Пет Яну 19, 2007 9:16 am Мнения: 1063 Местоположение: путинофили: "иди н***й"
|
тука много грешиш !
преди няколко месеца имаше 7 изгорели при катастрофа и последвал взрив на бутилка (някъде асеновград...)
http://www.segabg.com/online/article.asp?issueid=2958§ionid=2&id=0000402
а случай на пожари ог АГУ без жертви - колкото щеш.
за мен решението е или фабрично АГУ (минало всички тестове за безопастност още при поектирането) или пълната му забрана !
мисля че е ясно че карам дизел 
_________________ путинофили: "иди н***й"
|
| Нед Юли 13, 2008 2:50 pm |
|
 |
|
ji4ka
|
От бензин също има изгорели така ,че това не е критерий. А дали е било "взрив" на бутилката не е сигурно , по-скоро само теч е имало иначе всичката газ щеше да изгори за секунда ,а не за минути.
Инересно другите двама защо и те са умрели като тяхната бутилка не е "гръмнала". И това ,че ще е "фабрично" сложена бутилката дали ще ти гарантира безопасността при катастрофа? От сега си представям какви обезщетения ще трябва да плащат фирмите пускащи такива автомобили при всеки пожар или катастрофа - такива ,че сигурно ще ги откажат въобще да ги слагат.
|
| Нед Юли 13, 2008 3:05 pm |
|
 |
|
rumen
Ранг: Почетен член
|
В статията не пише че газовата е причинила катастрофата.
|
| Нед Юли 13, 2008 3:14 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Аман от тъпи журналистически интерпретации - поБТВ показаха бутилката - беше здрава! А вестник "Сега" е на такова аматьорско ниво, че сигурно Албена Вулева му е главен редактор. Според очевидец бутилката се била взривила. Ако се беше взривила, нямаше да има пожар, а взрив. Което е малко по различно, ама то българските журналисти са по опасни с тъпотията си даже и от политиците.
Аз лично съм виждал катастрофа с хора изгорели в дизелов автомобил. Ще оставиш ли нафтовата печка от утре?
Мога да се обзаложа, че за изгорелите при катастрофи, минимума е в коли с газови уредби. А ако направим статистика колко са умрели заради самата газова уредба, със сигурност умрелите от ухапване на коза ще са повече.
Между другото доскоро и във Франция имаше данъчни облекчения ако си инсталираш газова уредба на вече закупен бензинов автомобил. В момента нямам информция как е.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Нед Юли 13, 2008 4:34 pm |
|
 |
|
sthx
|
_________________ Две плюс две е приблизително равно на четири. Факт!
|
| Нед Юли 13, 2008 5:48 pm |
|
 |
|
MYXATA
Регистриран на: Пон Юни 05, 2006 1:48 pm Мнения: 4906 Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
|
така се разтегна темата, че едвам се сетих, като ми мина това пред очите..., че и други хора искат да "ги видят отдалеч"
иначе, прочети тоз линк, и дано ти даде нужната ионформация
http://kazus.ru/forum/topics/f_87533.html#87533
_________________ ... ако трети ден не ти се работи... това означава, че е сряда !
|
| Нед Юли 13, 2008 6:18 pm |
|
 |
|
solenoid
Ранг: Минаващ
|
Ами нищо, кой знае какво не казват и те. Имало датчици. Ами и тука има някакви в ел. магазинчетата, обаче ние май пак не стигнахме до консенсус, поради липса на нужния кворум, е ли удачно да се мери налягането в бутолката въобще.
Обаче номера с потенциометъра ме озадачи. Да вържеш значи потенциометър за магнитна стрелка и тя да го върти. Все едно да го вържеш на компаса за стрелката. Аз поне не се сещам, що за потенциометър ще да е това. Нещо капацитет да не е, по-скоро.. 
|
| Нед Юли 13, 2008 10:31 pm |
|
 |
|
stanleyhacker
Ранг: Новодошъл
|
Той и той си помислил човека , че може да мери колко газ има в бутилката, без да отваря багажника с "манометър" на арматурното табло  А това за магнитната стрелка става дума, че нали поплавъка е свързан със стрелка за да показва колко газ има. Все пак доста неудачно полавъка и стрелката да са свързани със ос , там където има високо налягане, та затова движението се предава от магнитчета от двете страни на бутилката. Мисълта на човека е била просто да махне стрелката и на нейно място да сложи потенциометър с магнитче. И така да изкара информация на арматурното табло. На някои уредби това е фабрично, като на някои от тях се прекъсва стрелката за бензина на таблото и се свързвзва с газовата.
|
| Пон Юли 14, 2008 11:47 am |
|
|