|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 10:06 pm
датчик за налягане на LPG в автомобила.
| Автор |
Съобщение |
|
MYXATA
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пон Юни 05, 2006 1:48 pm Мнения: 4906 Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
|
е момци,
продължавайте в тази посока
аз ще продължа да следя хрониките на гръмнали газови бутилки
_________________ ... ако трети ден не ти се работи... това означава, че е сряда !
|
| Пон Юли 14, 2008 2:35 pm |
|
 |
|
valentin_subashov
Ранг: Минаващ
Регистриран на: Вто Яну 08, 2008 12:03 am Мнения: 36 Местоположение: Враца
|
Оригинално зад стрелката на бутилката се сменя прозрачната капачка(през която се гледа стрелката) и се поставя малка платка с датчик на Хол,стабилизатор на 5 волта и един операционен усивател повтарящ сигнала от датчика на Хол.След това си преобразуваш сигнала според уреда на таблото(за бензина) и готово.Така съм го доправил към газовата уредба и от 6 години си ми показва на таблото колоко газ има в бутилката.
|
| Пон Юли 14, 2008 6:05 pm |
|
 |
|
solenoid
|
Добре де, аз попитах какъв е този потенциометър, дето го движи тази ефирна системка. Повечето, на които съм попадал са доста "тегави", но може да има и достатъчно "лабави", знае ли човек, но пък въбрациите в купето ще са голям проблем.
Последна промяна solenoid на Пон Юли 14, 2008 7:24 pm, променена общо 1 път
|
| Пон Юли 14, 2008 7:13 pm |
|
 |
|
solenoid
|
Не съм на ясно, затова ще попитам..
Датчика на Хол първо откъде го купуваш ? Надявам се не от някоя морга
После, доколкото знам , тоя датчик не е аналогов, и пуска "правоъгълници" надолу, щом усети магнитно поле с достатъчен интензитет. Хубаво, ама там постоянно си е в магнитно поле, и като се завърти малко стрелката и ще достигне прага и ще шунтира захранването към земя(примерно там...) Демек ще комутира, и ще остана в това систояние докато не се върне стрелката. Абе изобщо, как се разбира колко газ има по сигнала му ? И какъв е сигнала ? То може и да има различни видове датчици на Хол, де..
|
| Пон Юли 14, 2008 7:23 pm |
|
 |
|
Desert Leo
Регистриран на: Чет Фев 10, 2005 3:25 pm Мнения: 5677 Местоположение: София
|
Има и линейни Хол-датчици и то не от вчера.
|
| Пон Юли 14, 2008 7:39 pm |
|
 |
|
stanleyhacker
Ранг: Новодошъл
|
Ефирна всмисъл няма механична връзка между поплавъка който е вътре в бутилката и стрелката (било то и потециометър), която е отвън на бутиката.
Като се завърти магнитчето вътре от поплавъка кара да се завърти и магнитчето отвън на стрелката.
|
| Пон Юли 14, 2008 8:42 pm |
|
 |
|
DD
|
Освен с датчик на Хол има и с рид ампули и резистори. В засимост от това докъде се е завъртял магнита вътре се включват 0, 1, 2, 3... рид контантакта и свързват съответния резистор към маса.
|
| Пон Юли 14, 2008 9:01 pm |
|
 |
|
solenoid
|
Desert Leo, мерси, не знаех. Така всичко е ясно.
@stanleyhacker.
Ти бъзикаш ли се с мен ?
Продължаваш да си повтаряш едно нещо, което ни е известно на всички. Мен ме интересуваше друго нещо, но се отказвам да го повтарям повече тоя въпрос, че ставаме смешни.
|
| Вто Юли 15, 2008 7:55 pm |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9119 Местоположение: Разград
|
Някой сеща ли се как са направени обикновенните индикатори за гориво в резервоара - на баща ми на колата сменяхме таблото и се оказа че стрелките за тем. на водата и нивомера на резервоара са с биметални пластини, които си реагират удивително бавно и не можеш да видиш кандилкането на нивомера в резервоара ...
|
| Сря Юли 16, 2008 4:18 pm |
|
 |
|
zz_stefanov
Ранг: Популярен
Регистриран на: Пон Дек 26, 2005 3:19 pm Мнения: 336 Местоположение: Varna
|
Забраната на газовите била блъф. Директивата била препоръчителна. Нашите медии обаче чели-недочели, чули-недочули в суматохата кого облужили.... 
|
| Сря Юли 16, 2008 4:41 pm |
|
 |
|
ji4ka
|
То и за номерата беше същото, така че не бъди прекален оптимист. Тукашните "управници" само им дай повод да си покажат магарията...
Една профилактична обсада на парламента по тоя повод няма да е излишна
Иначе относно манометъра ето какво казва Физиката: "Налягането на наситените пари зависи САМО от температурата и НЕ ЗАВИСИ от обема на съда". Сиреч докато има течна фаза ,налягането ще се променя само от температурата. Даже когато Т расте течната фаза (нивото) пада ,а се увеличава газообразната фаза.
Относно здравината на бутилките - сега много от спрейовете се пълнят с пропан и им "дават" 50оС,а стените им са тенеке по-тънко от 0.5мм .
|
| Сря Юли 16, 2008 5:08 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
аз мисля, че цялата работа е блъф.
говори се за директива E115. http://www.btv.bg/news/news_details.pcgi?cont_id=115343
такова животно просто няма. търсачката на еur-lex не е чувала за такъв документ даже.
пък и директвите се номерират по друг начин. кой знае за каква глупост става въпрос
отделно, директивите са задължителни. няма също такова животно като пожелателни директиви.
|
| Сря Юли 16, 2008 5:21 pm |
|
|