Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 78 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6  Следваща
Абе, кви са тия заплати? 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение 
Реконструктор написа:
zmej написа:
Хм, на фона на горните две обяви тази:
http://it.jobs.bg/f521430
седи красиво... :D

Ето, поредното доказателство, че в тая фирма не правят резлика между бачкатор и инженер. :D Типично комунистическо мислене.

ами тва http://it.jobs.bg/f519773 8O 8O

Вто Юли 22, 2008 11:18 pm
Профил

Мнение Хихи
miro_atc написа:
Реконструктор написа:
zmej написа:
Хм, на фона на горните две обяви тази:
http://it.jobs.bg/f521430
седи красиво... :D

Ето, поредното доказателство, че в тая фирма не правят резлика между бачкатор и инженер. :D Типично комунистическо мислене.

ами тва http://it.jobs.bg/f519773 8O 8O

Tе за такава работа тук се плаща чисто след данъците от порядъка на 50-60к годишно, демек ако го разбиеш на месец около 5хил, или на седмица по 1250 като $1=1.25лв. 8O
http://gurus.com.au/JobSeeker/Jobs/List.aspx?k=php
http://gurus.com.au/34857.aspx
http://www.jobsjobsjobs.com.au/Job-IT+a ... 21745.html

"Я в Москве с киркой уран найду, при такой повышенной зарплате" !

Сря Юли 23, 2008 2:33 am
Профил
Аватар

Мнение 
sthx написа:
¶ написа:
...Наскоро предложих всеки пишман работодател да поизлезне малко да поработи като работник в чужбина, да види и понаучи някой нещица, след това да ги асимилира и да приложи положителните неща във фирмата си. Да знаеш, голям ефект ще има.

Да, аз вече виждам един бъдещ работодател в България , който ще пренесе челен американски опит... :D

Че аз откога си имам консервна фабрика в Испания, Вие сте ходили тогава прави под масата :D Ама защо да се изтъквам ? Имам си, печеля :D Ако се наложи ще инвстирам при братчеда , пък Вие си дялкайте платките в Монголия :wink: Да не говорим от дядо ми, по чуринайкина линия, колко имоти, колко банки съм наследил в Русията. Другата седмица имам среща с Медведев и Путин, ще си пием водчицата с таратор в Сочи, а Вие си играйте през това време на работодатели и рабоници. Кандърдистват ме да се кандидатирам на мястото на Първанката, нали ще го импийчват, та ще обсъдиме това онова от аспектите на българо-руските отношения :P Оня ден Буш ми звъни, вика недей се излага, заеби това, ей сега като се пенционира Шварца, вземаш Калифорнията, ние проводихме ишерет по наши хора до Бойко, да знае, и Солунската митница ще ти дадем, само търпение имай, и аз, какво да правя, слушкам и това е :wink:

Сря Юли 23, 2008 5:08 am
Профил WWW
Аватар

Мнение 
¶ написа:
Цветане, едни работи като не ги чаткаш, недей се обажда :wink: Говорим за съвсем други неща, не за това, което пишеш. Ако Заека дойде да отвори тук фирма, един черняк няма да може да наеме с комунистическите си разсъждения.

Зарежи ме мен какво чаткам. Толкоз си мога - даденост.

Хич не го знам знам Заека какъв работодател е, ама знам, че има достатъчно здрав задник да седи тук и да дава работа на хора тук в БГ. При все че едва ли му липсва акъл да хване самолета и да дойде да бъде добре платен наемник при теб. Ти ми кажи някога бил ли си работодател на поне 3ма човека в БГ, та така самочуствено даваш работодателски акъл? Струва ми се не. Ама може и да бъркам, извинявай ако е така. Заека може да и лош работодател, може и да не е, но пък е още по лошо да седиш отстрани в зелената трева и да даваш акъл на хората в калта как да не се цапат.

Честно пич, не се съмнявам в твойта техническа подготвеност, но никога не бих наел човек с мислене като твойто. Не се обиждай.

Сря Юли 23, 2008 8:13 am
Профил ICQ

Мнение 
Че, защо му е на Заека да става наемен работник там. Зная за колеги, които в зората на демокрацията имаха договор тука с канадска фирма, после отидоха там, направиха си фирма (без да са били наемници) и дръпнаха много бързо напред. Просто попаднаха в район, където бяха без конкуренция в областта в която работеха.

Сря Юли 23, 2008 9:40 am
Профил
Аватар

Мнение 
Цецо написа:
Ти ми кажи някога бил ли си работодател на поне 3ма човека в БГ, та така самочуствено даваш работодателски акъл? Струва ми се не. Ама може и да бъркам, извинявай ако е така.

За твое най-голямо съжаление бях на 7 човека, след това на 2 пъти в друга фирма искаха да им стана съдружник, но поради особености в характера на единия съдружник и двата пъти учтиво отклонявах поканата и си останах работник там.

Цитат:
Честно пич, не се съмнявам в твойта техническа подготвеност, но никога не бих наел човек с мислене като твойто. Не се обиждай.

Да разбирам ли, че си работодател, щом наемаш хора, или така си приказваш, за лафа ? Най-важното е, че нямам комплекси на тема какво мислят хората за моето мислене. Като мен мислят хиляди, или го приемаш като факт, или минаваш в лагера на възмутените от моето мислене :) Ако се върна един ден в България, не смятам да се занимавам с електроника и програмиране, по-скоро нещо като бръснарски салон, магазинче за алкохол, цигари и семки, или сергия с плодове и зеленчуци, т.е. там където има търговийка :)

Сря Юли 23, 2008 4:43 pm
Профил WWW
Ранг: Популярен
Ранг: Популярен
Аватар

Мнение 
Цецо написа:
¶ написа:
Цветане, едни работи като не ги чаткаш, недей се обажда :wink: Говорим за съвсем други неща, не за това, което пишеш. Ако Заека дойде да отвори тук фирма, един черняк няма да може да наеме с комунистическите си разсъждения.

Зарежи ме мен какво чаткам. Толкоз си мога - даденост.

Хич не го знам знам Заека какъв работодател е, ама знам, че има достатъчно здрав задник да седи тук и да дава работа на хора тук в БГ. При все че едва ли му липсва акъл да хване самолета и да дойде да бъде добре платен наемник при теб. Ти ми кажи някога бил ли си работодател на поне 3ма човека в БГ, та така самочуствено даваш работодателски акъл? Струва ми се не. Ама може и да бъркам, извинявай ако е така. Заека може да и лош работодател, може и да не е, но пък е още по лошо да седиш отстрани в зелената трева и да даваш акъл на хората в калта как да не се цапат.

Да наистина се иска да си здрав задник и да седиш тук и да оцеляваш в нашите условия.!?

Виж наблюдавам промяната при Пирев и забелязвам как от едната крайност ще стигне до другата. Явно там отвъд океана имата нещо в храната и успяват да промият мозъка незабелязано?
Вероятно след някой и друг месец ще си смени и националността !
А интересното е че наще хора надушиха промяната и го захапаха веднага ....... ? :wink:

Сря Юли 23, 2008 4:48 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
WDW написа:
Да наистина се иска да си здрав задник и да седиш тук и да оцеляваш в нашите условия.!?

Виж наблюдавам промяната при Пирев и забелязвам как от едната крайност ще стигне до другата. Явно там отвъд океана имата нещо в храната и успяват да промият мозъка незабелязано?
Вероятно след някой и друг месец ще си смени и националността !
А интересното е че наще хора надушиха промяната и го захапаха веднага ....... ? :wink:

WDW, знаеш ли кое е най-интересното ? Че българина си мисли, че знае и може всичко и че от него няма по-умен, нашата нация е най-умната, ние сме най-великите на света, но виж ти така се случило, че все не ни върви, ни на управление, ни на доходи, ни на фирми. Ако излезнеш малко да смениш въздуха и ти става пределно ясно, че проблема е в самите нас, ние искама да се оплакваме, да има кой да ни чува и да скърби за нас, да има кой да ни ръга с остена изотзад. Децата от малки ги плашим, че ако не слушат, ще дойде турчина да ги вземе, или мечката ще ги изяде, тук като падне лапето на земята и ожули колената, го оставят само да се изправи, при нас бабите ще ореват орталъка. Като се поздравиш с някого, може и да е смъртно болен, но ще ти каже всичко е ок, мислят хората позитивно, докато ние мислим негативно, като поздравиш някой българин и го попиташ как е, започват се веднага оплакванията и мърморенията, в тукашните вестници ако има добра новина я пишат с огромни букви, в българските на първи страници с големи букви изписват лошите новини, и то с едни такива заглавия, че страх да те хване. Обаче като кажеш на българина защо като ти е толкоз кофти живота не излезнеш с дърво увито във вестник да протестираш, че ако трябва и да биеш, смоталевваме нещо от рода на от нази нищо не зависи, хващаме си шапката, отиваме на почивка на море и чакаме някой да ни оправи. А хората идват, инвестират в БГ и ни оправят, както намерят за добре :)

Между другото, храната тук е отвратителна, по възможност купувам само импортна. Така че, ако слагат нещо в българската лютеница, сирене, кашкавал, луканка, туршия, ракия и бира, то би трябвало да се отразява на консуматорите и от двете страни на океана :) Аз толкова българска луканка през целия си живот не съм изял, колкото тук за последната година. Та толкоз за промивките на мозъка, дали моят се е промил, или твоят, въпрос на гледна точка. Важното е, че тук хората си живеят живота и въобще не им пука нито за тебе, нито за мене.

П.П.
Изследванията, за жалост, също показват, че сме на опашката в Европа по интелект: http://www.focus-news.net/?id=n1005447& ... u7fo4pfkk7

Сря Юли 23, 2008 5:15 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
¶ написа:
За твое най-голямо съжаление бях на 7 човека....

Ами извинявам се още веднъж. Сигурно си бил работодател - слънце, съдейки по завишените ти критерии. Блазе им на работниците ти.

Сря Юли 23, 2008 5:33 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Цецо написа:
Ами извинявам се още веднъж. Сигурно си бил работодател - слънце, съдейки по завишените ти критерии. Блазе им на работниците ти.

Илюзии, илюзии, Цецо, беше пред 10-тина години, точно след Жан Виденовата зима, тогава нямаше какво да се яде, а ти говориш за благоденствие :) А критериите трябва да се завишават, иначе ще живеем цял живот като скотове.

Сря Юли 23, 2008 9:44 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
¶ написа:
WDW, знаеш ли кое е най-интересното ? Че българина си мисли, че знае и може всичко и че от него няма по-умен, нашата нация е най-умната, ние сме най-великите на света, но виж ти така се случило, че все не ни върви, ни на управление, ни на доходи, ни на фирми. Ако излезнеш малко да смениш въздуха и ти става пределно ясно, че проблема е в самите нас, ...

Аз също съм българин и никога не съм имал подобни схващания дори и в наивните си младежки години. И стига сте контрирали с това "излез малко навън". Излизали сме и то не само по веднъж до United States of A Miracle.
Пирев изказването ти лъха точно на това негативно мислене за което говориш. Като си седнал да обобщаваш помисли малко колко разнороден произход има населението на България. Нещо като "американското" население само че преминало през известна хомогенизация за няколко столетия. Кой е този българин тогава за който говориш? И това позитивно американско мислене, какви са тия блудкави пропаганди. Къде остана дар словото ти? Не си срещал мърморещи американци? Не си срещал американци, които си мислят, че са най-умните и най-великите на света?
Не си виждал и други нации с така описвания от теб негативизъм и нихилизъм? Не си виждал други нации затънали в мизерия като нас? Ами излез малко да смениш и ти въздуха.
Тоалетна хартия, сапун, шведски маси понякога... време е да завишиш критериите си щото и в такива условия живеят скотове.

Сря Юли 23, 2008 11:25 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Zdrav написа:
Аз също съм българин и никога не съм имал подобни схващания дори и в наивните си младежки години. И стига сте контрирали с това "излез малко навън". Излизали сме и то не само по веднъж до United States of A Miracle.
Пирев изказването ти лъха точно на това негативно мислене за което говориш. Като си седнал да обобщаваш помисли малко колко разнороден произход има населението на България. Нещо като "американското" население само че преминало през известна хомогенизация за няколко столетия. Кой е този българин тогава за който говориш? И това позитивно американско мислене, какви са тия блудкави пропаганди. Къде остана дар словото ти? Не си срещал мърморещи американци? Не си срещал американци, които си мислят, че са най-умните и най-великите на света?
Не си виждал и други нации с така описвания от теб негативизъм и нихилизъм? Не си виждал други нации затънали в мизерия като нас? Ами излез малко да смениш и ти въздуха.
Тоалетна хартия, сапун, шведски маси понякога... време е да завишиш критериите си щото и в такива условия живеят скотове.

Здравко, сори българино, който не си в онази група, но отвън точно това се забелязва. А сравнението ти за американското и българското население е просто без коментар, явно не си ходил въобще до A Miracle, нито пък познаваш българската история, за да сравняваш точно пък тия две населения. А дар словото или го имаш, или го нямаш, и няма нищо общо с фактите. Колкото до другите нации, не съм виждал толкова много нихилисти-курортчии, ако разбера за други, ще те уведомя, но ако ти си по осведомен, сподели каквото знаеш. Мизерията може да я има и сред оптимисти и сред нихилисти, не е свързана непременно с настроението, но има определена продуктивна връзка. Колкото до тоалетната хартия, почти не си спомням градска тоалетна в България, в която да съм влизал и която да не е зацапана с лайна до тавана, и почти не си спомням градска тоалетна тук, която да не е чиста с всички налични атрибути там. Това са дребните неща от живота, които могат и трябва да се променят, и които тук са решени отдавна, а не да сърдим, когато някой ни спомене тези дребни факти. На мен ми е не по-малко мъчно като ги виждам тези елементарни прилики и разлики и все се питам, как е възможно да не им обръщаме внимание, как е възможно да търпим такива срамотии. Чужденците, които познавам тук и са ходили в БГ, първо за това се сещат, как сме нямали чисти тоалетни, и като ми го кажат потъвам в земята от срам. Или ти не се срамиши и ти харесва тази скотия ?

Чет Юли 24, 2008 1:02 am
Профил WWW
Аватар

Мнение 
Пирев стреляш в нищото. Ако се съмняваш дали съм ходил до USA, то направо да ме беше пратил на психиатър.
Относно познанията ми по българска история - не се хваля с тях, но щом ти е по-лесно като дискутираш да си мислиш че отсреща си имаш идиот. Карай така да бъде.
А за мръсните тоалетни съм виждал в Манхатън тоалетна на BurgerKing "осрана до тавана" със запушен канал и преливаща тоалетна чиния. Пак там наблизо тоалетна в StarBucks cafe - подобна картинка. И аз също го споменавам на познатите си като впечатления от щатите.
За да не остане някой с впечатление че съм си просто ей така американофоб ще кажа че американците винаги са успявали да ме очудват. При първото ми ходене до там бях много любопитен. Бях чувал и добрите и лошите неща. Потвърдиха се предимно лошите. Бил съм на много места по целия свят. Толкова места колкото ти Пирев през целия си живот няма да можеш да обиколиш. Ако искаш ще ти пратя пълен списък, документиран със снимки. Това го казвам за да знаеш че съм виждал и мизерия каквато и нашите цигани не познават. Виждал съм и лукса на богатите държави. И да ти кажа в България искам да живея. Срам ме е за миризливите тоалетни, но ме е два пъти повече срам от изказвания като твоите.

Това знаеш от къде е:

Цитат:
Sweet child in time, you'll see the line
Line that's drawn between good and bad
See the blind man shooting at the world
Bullets flying, ooh taking toll
If you've been bad - Oh Lord I bet you have
And you've not been hit oh by flying lead
You'd better close your eyes, aahaouho bow your head
Wait for the ricochet

Ooo-ooo-ooo-ooo..
Ooo-ooo-ooo-ooo..
Aaa-aaa-aaa..
Oh, I wanna hear you sing..
Aaa-aaa-aaa..
Oaoh..
AAA-AAA-AAA!!
AAA-AAA-AAA!!

Sweet child in time, you'll see the line
Line that's drawn between good and bad
See the blind man shooting at the world
Bullets flying, mm taking toll
If you've been bad - Lord I bet you have
And you've not been hit oh by flying lead
You'd better close your eyes, aahaao bow your head
Wait for the ricochet

Ooo-ooo-ooo-ooo..
Ooo-ooo-ooo-ooo..
Aaa-aaa-aaa..
Oh, I gotta hear you sing..
Aaa-aaa-aaa..
Oaoh..
AAA-AAA-AAA!!
Oh..
AAA-AAA-AAA!!

Oh..god oh no..oh god no..oh..ah..no ah..AAh..oh..AAWAAH!!..oh

http://www.youtube.com/watch?v=BJCTrolF3CY

Чет Юли 24, 2008 10:42 am
Профил
Аватар

Мнение 
http://dnes.dir.bg/2008/07/10/news3183902.html#sepultura

itso.t написа:
Решил си да препишеш целия интернет? Доста амбициозно начинание... :D

Чет Юли 24, 2008 11:00 am
Профил WWW
Ранг: Новодошъл
Ранг: Новодошъл
Аватар

Мнение 
Само да спомена, че градските тоалетни във Варна отдавна са частни и нямат нищо общо с едно време.

Чет Юли 24, 2008 6:24 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Темата е заключена, не можете да променяте мнения.   [ 78 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6  Следваща