Отговори на тема  [ 171 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 8, 9, 10, 11, 12
За скъпото гориво .. и защо плачат шьофьорите .... 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение 
relsys написа:
не съм чел темата, може и да е засегнато, ама к'во ше кажете за водата като гориво?

Аз съм я пробвал - НЕ СТАВА! Хвърлям я право върху огъня но не ще да гори пущината. А и ако все пак стане трябва да се забрани, щото ако пламне световния океан...

Съб Юли 26, 2008 12:46 pm
Профил
Аватар

Мнение 
ji4ka написа:
relsys написа:
не съм чел темата, може и да е засегнато, ама к'во ше кажете за водата като гориво?

Аз съм я пробвал - НЕ СТАВА! Хвърлям я право върху огъня но не ще да гори пущината. А и ако все пак стане трябва да се забрани, щото ако пламне световния океан...

ам що не я прекара през електролиза първо....

Съб Юли 26, 2008 10:14 pm
Профил ICQ WWW
Ранг: Минаващ
Ранг: Минаващ
Аватар

Мнение 
Не знам... Аз като малък направих електролиза на една 9 волтова батерия и оттогава имам кофти асоцоации..
Имаше един лаф : Екологичният автомобил на бъдещето е с двигател 25 к.с и се движи с водород, получаван чрез електролиза на вода, енергията за която се доставя от малък дизелов агрегат с мощност 100 к.с.

Нед Юли 27, 2008 11:41 pm
Профил

Мнение Нещо афиф раота
solenoid написа:
Не знам... Аз като малък направих електролиза на една 9 волтова батерия и оттогава имам кофти асоцоации..
Имаше един лаф : Екологичният автомобил на бъдещето е с двигател 25 к.с и се движи с водород, получаван чрез електролиза на вода, енергията за която се доставя от малък дизелов агрегат с мощност 100 к.с.

Де му е чистата енергия като ще има дизел ?
И какъв е смисъла да имаш допълнителни загуби + пъргавоста на колата което ще липсва при тия алтернативни горива ?
То като ще е 100кс дизел изхвърли всичко и остави само дизела по голяма икономия ще има, вместо да правиш химия и ....... докато завърти колелото дали ще се завърти със 100кс след това :roll: 8O

"Я в Москве с киркой уран найду, при такой повышенной зарплате" !

Пон Юли 28, 2008 2:18 am
Профил
Аватар

Мнение Re: Нещо афиф раота
plameniv написа:
solenoid написа:

Де му е чистата енергия като ще има дизел ?
И какъв е смисъла да имаш допълнителни загуби + пъргавоста на колата което ще липсва при тия алтернативни горива ?
То като ще е 100кс дизел изхвърли всичко и остави само дизела по голяма икономия ще има, вместо да правиш химия и ....... докато завърти колелото дали ще се завърти със 100кс след това :roll: 8O

лаф бе човек, лаф.

Пон Юли 28, 2008 7:55 am
Профил ICQ

Мнение 
Е Дедо ти хубаво с тя обороти ама я кажи какъв ти е двигателя първо .. не е 2 л нали ... Хубавото на глемия мотор е че може много да го мъчиш, няма нужда да държиш високи обороти за да имаш въртящ момент ... абе почти като дизел, ама почти ... :). Примерно S60 се кара при доста по ниски обороти при същия стил на каране, ама 50 кс отгоре и почти двоен въртящ момент .... но като цяло усещането с нея е друго, а с алфата е малко по-интересно затва май пак ще взема такваз каруца, ама тоя път 3.2, пък то при мен кавато и да е колата все се чупи.

Пон Юли 28, 2008 2:19 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 171 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 8, 9, 10, 11, 12