|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 7:10 pm
Саморъчен газов инжекцион
| Автор |
Съобщение |
|
Реконструктор
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8382 Местоположение: София
|
Точно така, за това тази система я считам за посредствена и направо недомислена.
Не. Предварението се определя на първо място от скоростта на горене и чак след това се доизкосурява за детонации. Процесът на горене не е мигновен (както и нищо в природата) и на фронта му трябва време да достигне челото на буталото. Ако си работил с реални данни на реални мотори и си се чудил защо на високи обороти предварението е толкова голямо - това е обяснението.
|
| Пон Юни 09, 2008 3:39 pm |
|
 |
|
gicho
Регистриран на: Пон Мар 13, 2006 1:59 pm Мнения: 3867 Местоположение: Габрово
|
Изказа се мнение, че е финансово безсмислено да се прави управление - може ли някой запознат да даде цени на отделните компоненти в един газов инжекцион (дюзи, изпарител, електроника) и на този фон да сметнем колко струва контролера на фобос или бсм, та да разберем има ли файда наистина или не.
Като цяло кой знае какво Know-how в тая работа няма, 90 процента от сметките ги прави оригиналното ЕКУ и ги изважда под формата на време за бензиновата дюза. Като се вземе предвид, че на фобос-а контролера е с 18-ка ..., на бсм предполагам също, не мисля че прави кой знае какво.
Отделно остава възможността за ползване на същата база (хардуер и софтуер) за бензинови инжекциони (aftermarket ECU), както и за метан.
Мисля си, че има доста смисъл да се направи нещо подобно, в стил на open source проект.
|
| Съб Юни 28, 2008 3:41 pm |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9119 Местоположение: Разград
|
Един таксиджия в Разград си купи опел корса C 1.0 12V 3 цилиндъра и си сложи газова инсталация за около 2200 лв. сега корсичката му гори точно толкова газ колкото и бензин - 4-5 л. /100 км без да се юрка (не че може кой знае колко). Мисълта ми е - ако беше просто нямаше да струва толкова много. А пък при тази цена си струва ако караш наистина много. За 10 х.км. на година примерно не си заслужава просто. Лошо няма да се поработи по въпроса, обаче тия "мелези" дето се продават са си една голяма измама за мене. А като сложиш истински компоненти, като помпа за високо налягане и комбинирани дюзи - цената ще отиде в космоса. По спомен от панаира в Пловдив - коплект дюзи излизаше към 700-800 лв. Може и по евтини да са - не зная.
За електрониката предполагам, че си има даже софт за оригиналното ЕКУ да прави магиите - все пак има коли които си излизат от завода с газчица.
|
| Нед Юни 29, 2008 12:28 pm |
|
 |
|
plameniv
|
 Мда
По принцип си прав че не си заслужава играчката но чак пък за 2200, аз си сложих на моито Ауди А4 за 1600 и си беше добра модела е Тартарини и е с 4 отделни дюзи за газта има си и електроника за управление с ОБД връзка за настройки, разхода ми беше по малко на газ от колкото на бензин, не знам защо под 10/100 не ми е падал разхода на бензина а на газ най много 9 в жегата с климатик 
_________________ Избийте баламите и тарикатите сами ще умрат!
Няма невъзможни работи - има много трудни работи!
----------------------------------------------------------------------------------
"Я в Москве с киркой уран найду, при такой повышенной зарплате" !
|
| Нед Юни 29, 2008 3:09 pm |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9119 Местоположение: Разград
|
Тежък ще да ти е кракът
Там при вас има ли коли на газ?
|
| Нед Юни 29, 2008 4:32 pm |
|
 |
|
plameniv
|
 Mmm
Това ми е газовата на българската кола, но и тук газ да искаш и е 65-70ц = 78ст близо, почти всяка бензиностанция има и газ, правителството ти връща 2000 пари ако си сложиш газова, а аз не съм чувал да има под 2500 тук , ама какво те бърка ти реално даваш 500 за газов инжекцион 
_________________ Избийте баламите и тарикатите сами ще умрат!
Няма невъзможни работи - има много трудни работи!
----------------------------------------------------------------------------------
"Я в Москве с киркой уран найду, при такой повышенной зарплате" !
|
| Нед Юни 29, 2008 5:22 pm |
|
 |
|
mafiota
Ранг: Минаващ
|
Ето някаква схема на газов инжекцоин:

| Пон Авг 11, 2008 1:31 pm |
|
|