|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 6:15 am
| Автор |
Съобщение |
|
GDTRON
Ранг: Минаващ
|
 Инфо за Мегатекс и другите там подобни фирми
Здравейте, в интернет има доста интересни неща за фирмата Мегатекс и другите фирми свързани с нея. Понеже темата е от друг форум незнам дали няма да наруша правилата на този форум ако пусна линк към нея. Ако няма проблем ще пусна линк. Ако пък не става само ще кажа че тази фирма с основание може да отиде в темата "Фирми от които сте се парили лошо". На мнение съм обаче, че хората решили да кандидатстват за работа там трябва първо да прочетат това.
|
| Съб Авг 09, 2008 10:58 pm |
|
 |
|
am stereo
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Съб Дек 08, 2007 10:51 am Мнения: 1869 Местоположение: ♪♫♣♠|☼◙▲♦▼☻╬☺∞
|
 nema da se opraime..... Команд ЕООД
Програмист
Описание и
Изисквания Програмист с умения за програмиране на С, С++ с цел програмиане на пик процесори за управления на машини.
Категория Компютри, Софтуер
Тип Работа Пълен Работен Ден,
Непълен Работен Ден,
Временна/Договор/Проект,
Постоянна
Ниво Експертен персонал без ръководни функции
Населено Място Видин / Област Видин / България
Дата 01.08.2008
Тип Free
Заплата от 1000 до 2000 BGN на Месец
Лице за Контакт Тихомир Тончев
Адрес Видин, западна промишлена зона, до леярната на фирма ЛИТ
Телефон 0886818715 094/600185
Fax 094/600185 
_________________ DT-838 ((( STEREO ПОЗДРАВ))) за форума - https://youtu.be/xy921Pn3lhA
|
| Съб Авг 16, 2008 2:09 pm |
|
 |
|
Lupus
Регистриран на: Сря Дек 01, 2004 12:44 am Мнения: 2811 Местоположение: София
|
@am stereo,
Какво те притеснява в тази обява?
|
| Съб Авг 16, 2008 3:01 pm |
|
 |
|
am stereo
Регистриран на: Съб Дек 08, 2007 10:51 am Мнения: 1869 Местоположение: ♪♫♣♠|☼◙▲♦▼☻╬☺∞
|
щъ земат на 8оо л.мах въпреки обявата  , всъщност някой да ги е чувал до сега тея 
_________________ DT-838 ((( STEREO ПОЗДРАВ))) за форума - https://youtu.be/xy921Pn3lhA
|
| Съб Авг 16, 2008 4:42 pm |
|
 |
|
sthx
|
Aми, че този човек заслужава поздравление, че е направил такава фирма в този залюхан край. Браво! Дано успее!
_________________ Две плюс две е приблизително равно на четири. Факт!
|
| Съб Авг 16, 2008 7:24 pm |
|
 |
|
zaphod
|
1000-2000 лева/мес във видин мисля че е повече от добре.
|
| Съб Авг 16, 2008 10:55 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
не бива да се забравя, че заплата не се дава, а се изкарва
за да взема някой чисто 1000лв, трябва да изкаврва поне 3000 - 1000 за него, 1000 за данъчните (чиновници, полиция и подобна сган) и 1000 за шефа. на годишна база това прави 36000. за 2000лв чисто => 72000 и т.н.
ако тази сметка не излиза (т.е. ако някой не вижда как могат да се продадат малки ПИКливи програмки за 36000), значи трябва да се плаща от друг приход на фирмата - пране на пари, хазарт, обирджийство или застраховане. но в тези браншове собствениците традиционно не напират да се разделят с приходите си, така че и там надали ще се реализират такива схеми на плащане.
сега, ако приемем, че заплатата се изкарва, трябва всеки да се замисли първо за това какво дава.
разбира се, важно е какво взема, но двeте страни на равенството трябва да са еднакви.
при мен често са идвали хора, които първо питат за заплата. при последващия разговор излиза, че не знаят почти нищо, от това, за което са кандидатствали. "ще се науча за 6 месеца" не ми е по сърце. и не само заради заплатата.
ако ще се правя на учебно заведение, ще трябва да вземам пари, а не да давам
въпреки, че е традиция у нас да се става майстор без да си чиракувал. то и затова държавата ни е на това дередже.
|
| Нед Авг 17, 2008 1:24 am |
|
 |
|
Zdrav
Регистриран на: Сря Яну 26, 2005 2:01 pm Мнения: 1952 Местоположение: Варна
|
Айде засвири пак песента на работодателя. Това да не са овце, че да ги стрижеш.
Така грубо представена сметката излиза, че работника дава на работодателя по 1000 лв на месец. Нали не смяташ че програмиста трябва да мисли и за това как да се продадат малките ПИКливи програмки за 36000. ДедоБоре това дето го пишеш е като един Параграф 22. Абсурд е да търсиш абсолютно равенство на двете страни. И то за период от месец дори и за година. Не мисля, че това не ти е ясно. Ясно ти е и то по-добре от колкото на мене.
И да отбележим, че ако студентите идват при тебе е едно, друго е ако ти търсиш способен човек във Видин.
@am_stereo лопат ти лимките.
_________________ Най-опасният враг на истината и свободата е мнозинството.
|
| Нед Авг 17, 2008 8:17 am |
|
 |
|
sthx
|
Работниците не са овце, но трябва да е ясен смисъла на начинанието. И работодателянт не е каца от която да се точи , колкото му скимне на някой. И в същото време да го краде с работно време, материали, клиенти... Андершковският тип на мислене е много разпространен. В примера , който дава Пирев, фирмата се опитва да направи съпричастни работницете с просперитета и. Тука в не малко случаи на работникът не му пука за това, независимо от усилията на ръководството (включително и материални) да го заангажира с проблемите. Даже и саботират работата.
Дедо, един познат има следната практика. Ако първият въпрос на кандидата е "Колко даваш?", а не "Каква е работата?", отговорът му е "В момента нямам работа". Пести си времето човека.
|
| Нед Авг 17, 2008 9:54 am |
|
 |
|
Zdrav
|
Разбира се че като кажа че работниците не са овце това не означава автоматично че работодателя е каца за източване. Освен ако не си прекалил с индукцията. Смисълът на начинанието трябва да е ясен в това няма спор. Ако продължим с принципа на индукцията тогава може и да заприличат моите разсъжденията на тези на Андрешко ама тогава вече всичко е възможно. За да има съпричастност към просперитета на фирмата са необходими и други неща. Например както в примера на Пирев работодателя да направи отчет пред програмиста програмките дето ги е надраскал как и за колко се продават. Ако продължим по нататък може би и програмиста да иска обяснение защо програмките, които е писал и дебъгвал и направил да съответстват и до най-малката подробност на това което се иска от него не са били продадени за 36000. Ама тука вече става смешно нали. И къде е тогава равенството на това което даваш и това което получаваш? Не е ли абсурдно да го търсим?
|
| Нед Авг 17, 2008 10:27 am |
|
 |
|
sthx
|
@Zdrav, не ми е и хрумвало, че разсъжденията ти са като тези на Андрешко. И за никакво равенство не съм споменавал. В някои случаи се печели, в други се губи, винаги има риск от технически изненади, изпуснати срокове, некоректни клиенти...
Имам наблюдения върху няколко десетки предприятия и мога да дам фрапиращи примери на некоректно поведение както на работодателите, така и на работниците.
Конкрената видинска фирма е от нашия бранш, със сигурност не е голяма и "работниците" всъщност са колеги. В такава фирма поради начина на работа не могат да се скрият нито цените на които се продават изделията, нито количеството изделия, нито печалбта на собственика. Не е необходимо да се прави информационно табло за целта. И обявата я намирам за напълно коректна (заплащане 1000-2000лв) , ако се обвърже заплащането с конкретните резлтати - технически или даже финансови. Зная за фирми от нашия бранш в България, които са направили съдружници част от работниците .
|
| Нед Авг 17, 2008 10:59 am |
|
 |
|
Ки4о
|
Да - парите се изкарват,ама има една много важна подробност - говорим за квалифициран персонал - такъв който знае и може.Много ясно е че такъв човек си знае цената и ще си я търси а и винаги като се отива на рабоа се носи CV така че хайде да не се пробваме да ловим маймуни с трици. Много ясно е че има пробен период - във всяка фирма е различно и не може изведнъж да се скочи от Атмел на АРМ (примерно) или някой добър програмист да го хванеш да прав платки за силови преобразователи - иска се време.На всеки работодател тези неща му са пределно ясни. И всеки работодател иска да му върви бизнеса.Да ама има и нещо друго - когато програмиста/хардуериста си свърши работата в срок си иска съответното заплащане.Това,че менажера/собственика не е успял да пласира продукта както си е мислел и няма съответната печалба - не е крив работника. Така че може да се направи и продукт за 100к ама като не може да се пласира ?Който прави бизнес си е наясно с рисковете.А и има и премии,стимули... знаем как стоят нещата.Истината е че квалифицираните и лоялни служители във фирмите са кът.
Колкото до това че човечеца във Видин дава такава заплата - ами браво на него и му пожелавам успех.
am stereo - не що не си наред човек.От жегите ли е....С много злоба налиташ на хората.Какъв ти е проблема?
|
| Нед Авг 17, 2008 11:00 am |
|
 |
|
Zdrav
|
Съжалявам малко преувеличих покрай флейма. А причината за него е че ДедоБоре като работодател говори за някакво равенство, което за мен е абсурдно.
За обучението на млади кадри по фирмите, нека не предъвкваме разни клишета. Как нищо не знаел, а пък първо за парите питал. Това е млад кон. Той ще тича. Стига да знаеш как да го обяздиш. И това което научи той ще си го плати със лихвите даже. Ако пък напусне преждевременно - нали не разчиташ че си го обвързал като роб.
Да се застраховам предварително. Нямам тънката мисъл да наплюя работодателите по принцип или в частност ДедоБоре. Шапка свалям за това че осигуряват работни места, но да се оплакват от работниците не върви. Нали в техни ръце е власта във фирмата, нали това е тяхната работа за което получават от всеки работник по 1000 лв. месечно, оплакванията са за тези които нищо не могат да направят.
|
| Нед Авг 17, 2008 11:29 am |
|
 |
|
am stereo
|
имам вътрешно инфо  ,за станалото сте отчасти прави-но всеки си гледа от камбанарията 
|
| Нед Авг 17, 2008 7:33 pm |
|
 |
|
¶
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
Ами сам се поставяш в идиотски ситуации, никъде не съм те нарекъл така Така е, и тук съм виждал таквиз работи, само че към 5% са такива, докато в БГ са 5% чистите О(у)чудват ли те ? Мен ме учудваха в началото  Апропо на колко лазерника си ( не на колко ракии  ), че да правиш равносметка аз колко места няма да мога да обиколя ? Ти също ме учудваш, ей тук http://forum.eshop.bg/viewtopic.php?p=2 ... ght=#20562 , преди има няма 3-4г. спомена, че за сефте започваш да се занимаваш с контролери, после, само 1г. след този си пост, в www.mcu-bg.com взе да постваш какъв голям опит имаш с контролери, и аз оттогава въобще не чета "богатия" ти житейски опит. Може би така си пътувал и по чужбина, на сън, и като се събудиш ръцете с два пирона в контактина  Затова, ако можеш да разбулиш моето недоверие, изпрати онзи списък, подплатен със снимки
Ти от луната ли падаш ? Къде си видял циганите да живеят мизерно ? А това, че се кефиш на осрани тоалетни, и се срамиш от мен, е напълно разбираемо ...
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Пон Авг 18, 2008 7:34 pm |
|
|