Отговори на тема  [ 19 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
абе тия дебили ли са? 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Mda
ToHu написа:
Ама въпроса е че голяма част от станциите на пазара покриват този обхват и с епродават свободно, занчи не е забранено. Ако искат да ограничат тея честоти ми нека си направят закон, да ги изброят, и когато с епродава подобен род техника да се проверява данеби случайно да влиза в тези обхвати.

Относно цитата дето Дедо Боре е пустнал, ами лично на мен ми звучи като да няма съд в света който да може да го разталкува и приложи, особенно пък в конкретният случай. Мен ако питате някой се прави я на герой, я пък отчита дейност, или нищо чудно да си връща на някой друг. Аз ако бях на задържаните щях да ги съдя в ЕС и да ги осъдя, но нямаше да ги съдя само за нанесени на мен вреди, ами като цяло закона, и тези които са го създали и удобрили, и да ви кажа ще се спечели ...

п.с. Пламене, не знам до колко излъчва радардетектора, но не е имало случай досега да ме спрат с него и да не са ми засекли реалната скорост, и да ти кажа я засичат доста точно. Ако радарите им не са производство 1960-та, със сигурност това не може да ги смути, ако са радио те използват puls compression който метод е толкова селективен че едва ли тия 20 mW могат да го смутят.

Е да вероятно не всички модели пречи но освен че има малко прейначаване има и малко логика аз ти обясних как е реализиран, факт е че ако застанеш с радар детектор до антените на кабеларка и някой програми изчезват , особенно ако са цифрови просто спират :D
Дълго време съм я сърбал тази попара, един път виках полоция заради едни дебеловрати идиоти ама докато дойдат и те изчезнаха и се оправиха програмите :D

"Я в Москве с киркой уран найду, при такой повышенной зарплате" !

Съб Авг 30, 2008 2:48 pm
Профил

Мнение 
Абе както и да е, дори и да бъркат по принцип не могат просто да кажат че използването им е забранено при условие че се продават свободно, примерно ситуацията с взривните вещества, там ясно пише каквоможе и какво не може, то не е чак толквоа ясно но поне става ясно че както покупкопродажбата им, така и производството им може да бъде наказуемо ако е в разрез със закона. А в случая какво правят казват използването на антирадар било забранено, ами то първо на първо никой не произвежда антирадари, това че тук така е кръстено е друг въпрос. Второ никой никъде не уточнява какво аджеба е това антирадар .. ми то по тая логика полицая може да каже че и GPS ми е антирадар .... прилича. Но най-вече, ефира е свободен за слушане, той достга до всеки, и никой не може да ти отнеме правото да го слушаш. Така че нито радар детектора могат да забранят, нито слушането на полицейски честоти, като не искат да ги слушат да си ги кодират. Едно време на 400 Mhz се слушаха мобифоните, сега не знам дали е останало нещо от тая мрежа. Също така се слушат доста от радиотелефоните ... това изпозлване на специални разузнавателни средтсва ли се води ..... ми то скоро ще почнат да ни налагат ограничение къде какво да слушаме с ушите си, репортерите ще могат да слушат от 10-10.30 и от 16-16.30, през остаалото време всичко което чуят ще се води изпозлване на СРС .... може и капаци на очите да нисложат. Всички тези забран са абсолютно незаконни с оглед правата наличноста които всяка конституция се опитва да защити, просто в България, в ЕС и на други места има идиоти които първо не разбират или се правят че не разбират смисъла на радар детектора, и второ се чудят какъв закон да измислят та да отчетът дейност ... и пак стигаме до АК, ПК и други калибър 7.62 и около ....

Съб Авг 30, 2008 6:23 pm
Профил
Аватар

Мнение Re: MMM
plameniv написа:
... На спектрален анализатор съм го гледал едно 20mW че може би и повече си излъчва

вероятно си мерил електрическа мощност, а не на излъчване? освен ако нямаш калибрирана широколентора антена за този банд...

Съб Авг 30, 2008 11:33 pm
Профил

Мнение Re: MMM
ДедоБоре написа:
plameniv написа:
... На спектрален анализатор съм го гледал едно 20mW че може би и повече си излъчва

вероятно си мерил електрическа мощност, а не на излъчване? освен ако нямаш калибрирана широколентора антена за този банд...

На 120dB обхват излизаще доста извън обхват, като имаш в предвид че имах TX конвертор на близки честоти и стигаше почти на максимум в обхвата и беше 20мW, а като имаш на предвид че съм използвал един и същи RX конвертор от сателитна антена :roll:

"Я в Москве с киркой уран найду, при такой повышенной зарплате" !

Нед Авг 31, 2008 2:31 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 19 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2