Отговори на тема  [ 11 мнения ] 
USB -> Parallel bidirectional 
Автор Съобщение
Ранг: Минаващ

Мнение USB -> Parallel bidirectional
Някои може ли да ми каже от каде може да се намери USB - parallel (DB25). Интересувам се от Bidirectional паралелен порт.
Ползвах един, който не се конфигурира - работи си само като LTP маи беше - еднопосочно, и няма опция да се избере EPP ECP (или както там са точно).
Ако някой е ползвал такъв ще се радвам да сподели марка и модел, и от каде го е купил евентуално.
Има ли начин да се разбере дали е еднопосочен или двупосочен - като се гледа в магазина :)

Поздрави

Пон Сеп 01, 2008 11:49 pm
Профил ICQ

Мнение USB <> Parallel
И аз си търсех нещо такова преди месец-два, но все попадах на еднопосочни, за връзка на РС към стар принтер. А аз исках да го ползвам за други цели, примерно от лап-топ-а да управлявам / програмирам устройства. За малко да се хвана да си направя с FT245, но си купих деск-топ РС и на дъното си има паралелен порт. А сега довършвам мой си програматор, който през USB комуникира и оттам се и захранва. И нуждата ми от паралелен порт отива в историята.
Ако все пак си намериш, пиши. Примерно за SKT300 на PonyProg трябва паралелен порт. Имам и кабел за сериен порт за пони-то, но работи доста по-бавно от паралелния и то само с физически сериен порт, с преходник USB <> Serial не може.

Вто Сеп 02, 2008 10:26 am
Профил

Мнение 
А може ли да дадеш малко информация на какви модели еднопосочни си попадал за да не взимам и аз от тях. и картинки евентуално.
Аз работих малко с един който е в една кутиика с кабелче - в самата кутиика има RS232 и паралелен - правоъгълна черна кутиика.
Гледам че по интернет тези които ги пишат biridectional са обикноженно с centronics36 (колко е bidirectional е друг въпрос). Други с ДБ25 ги пишат че ставали само за принтер но не и за скенер. Аз скенер с центроникс интерфейс не съм виждал. що така ги правят те си знаят.

Поздрави.

Вто Сеп 02, 2008 11:35 am
Профил ICQ

Мнение USB <> Parallel
За съжаление не ги заглеждах много, но все си приличаха - в малка щарена прозрачна опаковка с дискче. Хубавото е че имам колега в РС фирма и мога първо да пробвам нещата, и после да ги платя. На мен ми трябваше с DB25 конектор. Ако ти трябва за лап-топ, то стандартното решение е да си намериш да него dosking station-a, на него може да има паралелен порт. И за истински такъв порт трябва си вързан към PCI шината. На мен ми трябваше нещо което се вижда като LPT на компа, и физически да има конектор DB25. С FT245 може да се направи, но си е разправия. Не искм да те отчайвам, но май няма да намериш такова нещо на пазара. Паралелен интерфейс има в съвремената апаратура във вид на GPIB (IEEE488-2), и може да се намери GPIB мастер с USB интерфейс. Но чистия паралелен интерфейс е вече антика, въпреки че го има и на по-скъпите дъна за деск-топ-и. Не знам за какво ти трябва паралелен интерфейс, но бягай към USB. Поне още 2-3 години ще се ползва и ще го има по PC-тата.

Вто Сеп 02, 2008 2:07 pm
Профил

Мнение 
Трябва ми за един дебъгер за MSP430, който си го имам и сметнах че ще ми е по евтино да си купя преходник от колкото нов дебъгер.
А и си е удобно да си имаш паралелна порта за всеки случай.

Блгодаря за бързите отговори.

Вто Сеп 02, 2008 2:35 pm
Профил ICQ

Мнение PCI => Parallel
Ако си с desk-top РС, на Раковска можеш да си купиш платка PCI => Parallel, аз си взех оттам преходник за 2 серийми порта, на платката имаше и паралелен порт изведен, но този на дъното ми е достатъчен. По-бърз и евтин вариант нямаш, ако разбира се имаш настолно РС и свободен PCI слот.

Вто Сеп 02, 2008 6:10 pm
Профил
Ранг: Форумен бог
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: USB <> Parallel
Топ написа:
Ако ти трябва за лап-топ...

http://www.delock.com/produkte/gruppen/ ... 61623.html

Вто Сеп 02, 2008 9:07 pm
Профил ICQ

Мнение 
За лаптоп ми трябва.
PCMCIAto най-вероятно ще се ползва за друга комуникация.
Ако един паралелен порт пише че поддържа скенер, бил и поддържал и JTAG?

http://www.delock.com/produkte/gruppen/ ... 61330.html
Този съм си харесал и го има по местните магазини за под 20 лв.
Тези дни ще го пробвам.

Вто Сеп 02, 2008 10:56 pm
Профил ICQ

Мнение 
Пиши като го пробваш дали се е получил желания резултат. На много хора много мъки ще спестиш. За мен примерно принтерния порт за сега е задължителен. Даже на настолния комп съм си сложил допълнителен. Не знам кога ще ми потрябва такъв прехоник и на мен . Току виж съм се замогнал и съм си купил нов лаптоп без LPT :) .Пиши поддържа ли ECC И EPP драйвера.

Чет Сеп 11, 2008 2:55 pm
Профил

Мнение 
Ето какво видях (виж прикачения файл) в едно дюкянче на спирката на окръжна болница в посока Пловдив. Предполагам, можеш да отидеш с преносимия компютър и да го пробваш. Струваше 15 лв.
Успех!

Прикачени файлове:
DSC00194.JPG
DSC00194.JPG [ 78.57 KiB | Прегледано 1867 пъти ]
Чет Сеп 11, 2008 4:03 pm
Профил

Мнение 
Това го знам ,не го купих , защото купувача каза, че не стуева за тези работи

пс: напрви си сам
с два , три FTxxx колк обеше усб то паралел може :?

А най-добре купи си ново , хубаво за около 20-30-50Е според марката ;-)

Има в комет serial на FT за 10-12Е , ot FT e 4-5E

та 100% има и нещо такова но не на ФТ ;) за 20-30Е :) хубаво :)

Вто Окт 28, 2008 5:54 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 11 мнения ]