Отговори на тема  [ 12 мнения ] 
Колекционирам лампови радиа, ще се радвам на всякаква помощ 
Автор Съобщение
Ранг: Новодошъл
Аватар

Мнение Колекционирам лампови радиа, ще се радвам на всякаква помощ
С тази тема във форум за микроконтролери май ви хвърлям в праисторията, но пак да си пиша, може да ми излезе късмета :D

По-голямата част от колекцията са подаръци, но не пречи да имам интересни екземпляри в нея :) Ще се радвам ако някой може да помогне с някое друго радио, също ми вършат работа всякакви части и останки... Засега предпочитам бартер/размяна за друга техника или части, понеже в момента не съм много добре с финансите... Предпочитам блгарските радиа, понеже тях има някаква вероятност да ги събера всичките или поне една голяма част от тях :) Засега това са радиата които имам + още 2-3 за които не ми е останало време да ги снимам и кача...

http://www.bulforums.com/sandacite/view ... ?f=7&t=118

Сря Сеп 10, 2008 8:24 pm
Профил ICQ WWW
Ранг: Ориентиран
Ранг: Ориентиран

Мнение 
Колекцията е супер. Този телевизор май беше Мургаш

http://www.postimage.org/image.php?v=Pq2fKjCr

Сря Сеп 10, 2008 10:10 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Да, Мургаш е, по-надолу в темата го коментирахме...

Чет Сеп 11, 2008 12:10 am
Профил ICQ WWW
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
Евала.

Имам една Мелодия. Нуждае се от сериозна реставрация, няма и задния капак, а основата е седяла на влажно и е подпухнала.

Аз лично мислех да я реставрирам само външно, а вътре да и метна един цифров тунер и интегрален усилвател, щото нямам нерви да подкарвам ламповата схемотехника. Просто да стане ретро външен вид и нормално радио отвътре.

Та каранатията вътре (не знам до колко е работила) мога да ти я дам за резервни части. Всъщност ако проявиш желание мога да ти го дам цялото, защото като гледам си по ентусиаст от мен, аз време да се бъзикам.... кой знае кога ще имам.

А като знам че като дете разбих с една брадва един 40 годишен филипс ли беше, грундиг ли.... Намерил го бях в плевнята. Баща ми се направо откачи от мъка като разбра. Заради това радио хванал професията, аз покрай него.... Било е сигурно първото радио в селото. Вика колко пъти по цели нощи съм се мъчил да го поправя (а имаше 3-4 лампи вътре и още 5 компонента :) Ама тогава вика - парче кабел в селото нямаше, камо ли чарк да намериш отнейде. ) Ама детска му работа - видел съм го старо, мръсно и аре с брадвата. :(

Чет Сеп 11, 2008 10:15 am
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Ако радиото е различно от Мелодия 2 проявявам интерес към цялото - кутията не ме бърка толкова много, вече научих чалъмите за ремонт на кутии :) Скоро трябва да се науча и задни капаци да правя, по-скоро трябва да си направя CNC фрезата и тя да ми ги прави :D Най-накрая (миналата неделя!) намерих подходящи мотори за нея - вие вече може и да не помните кога я дъвках тая тема за фрезичката, но не съм се отказвал :)

Чет Сеп 11, 2008 10:24 am
Профил ICQ WWW
Аватар

Мнение 
Довечера ще видя коя Мелодия е.

Чет Сеп 11, 2008 10:26 am
Профил ICQ
Ранг: Почетен член
Ранг: Почетен член

Мнение 
някъде по средата има един коментар: "... и нищо не съм му БАРАЛ". Напомня ми едно време в един автобус имаше такъв надпис на кутията с пясък (така и не разбрах за какво им трябваше пясък в автобусите): НЕ БАРАЙ!
Та глагола "барам/бараш/бара/бараме/барате/барат" явно започва да става официален, щом и по сайтовете се среща вече
:D :D :D

Чет Сеп 11, 2008 1:29 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Интересно, но няма "търговски вид". :) Излъскай експонатите и ги подреди в някакъв ред.

Чет Сеп 11, 2008 7:55 pm
Профил
Аватар

Мнение 
kiiid написа:
някъде по средата има един коментар: "... и нищо не съм му БАРАЛ". Напомня ми едно време в един автобус имаше такъв надпис на кутията с пясък (така и не разбрах за какво им трябваше пясък в автобусите): НЕ БАРАЙ!
Та глагола "барам/бараш/бара/бараме/барате/барат" явно започва да става официален, щом и по сайтовете се среща вече
:D :D :D

Остави едно време, ами виж сегашното, във електронните фактури на М-Тел не пише "напечатано на", ами "изпечатано на", което би могло много по-просто да се замести с например "измазано но", "омазано на" и т.н. :D

П.П. Барам си е официален глагол, има го в тълковния речник от 1971г.

Чет Сеп 11, 2008 10:30 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
Барам не е жаргонна дума.
"Че те побарам у хотелот."
В превод от македонски ще рече: "Ще те потърся в хотела." :D

Пет Сеп 12, 2008 12:13 am
Профил
Аватар

Мнение 
Milen_Haskovo написа:
Ако радиото е различно от Мелодия 2 проявявам интерес към цялото - кутията не ме бърка толкова много, вече научих чалъмите за ремонт на кутии :) Скоро трябва да се науча и задни капаци да правя, по-скоро трябва да си направя CNC фрезата и тя да ми ги прави :D Най-накрая (миналата неделя!) намерих подходящи мотори за нея - вие вече може и да не помните кога я дъвках тая тема за фрезичката, но не съм се отказвал :)

Това е Мелодията. Незнам кое поколение е, пише само Мелодия.

Прикачени файлове:
melodia.jpg
melodia.jpg [ 76.81 KiB | Прегледано 1517 пъти ]

Пет Сеп 12, 2008 11:00 am
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Супер, точно тоя модел липсва в колекцията ми :) Това е Мелодия 1 :)

п.п. вече съм в София, засега нямам редовно достъп до нета...

Чет Сеп 18, 2008 1:19 am
Профил ICQ WWW
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 12 мнения ]