Отговори на тема  [ 43 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3
Искат да забранят гледането на домашни животни 
Автор Съобщение
Ранг: Почетен член
Ранг: Почетен член
Аватар

Мнение 
tgi написа:
Тоя номер с вестниците си го предават един на друг? Малее.
Преди много години имах едно коте, дето ако докопаше вестник
не мирясваше, докато не го надробеше на парченца като от перфоратор :-).
Застъпваше го с ръцете и почваше отхап наляво/плюй отхап надясно/плюй
и така докрай...
Последното ни коте - забележително, по-интелигентно от много хора, които
съм срещал - беше много разбрано, правеше бели само, когато иска да му се
обърне внимание. Ако искаше да ме вдигне от леглото, нахлуваше в "склада"
с части и жици... Нищо не повреждаше, само чакаше да стана - и не прекаляваше,
правило го е десетина пъти за всичките 14+ години... Още ми липсва и
не ща друго коте, вече две години ще станат откак си отиде.
Та и аз споделям отношението ти, не виждам защо трябва да проявя
милост към двуного, което заради удоволствието си или евтиния си комфорт
иска да убие коте (или друг вид симпатично мишле).

Номера с вестниците явно се предава генетично :) А каква прелест могат да сътворят с руло тоалетна хартия... Вярно е, че повечето котки, които познавам са по-интелегентни от повечето двуноги, които можеш да срещнеш по улицата.

Ки4о, това за алергиите са пълни глупости, нали ти е ясно? Сигурен съм, че не го казваш от личен опит ;)

Пет Окт 03, 2008 10:52 pm
Профил ICQ
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
За алергиите -ами колкото и да е неприятно е факт.Мнението си не го натрапвам на никого.Всеки сам си преценява.За това котката на двора!

Съб Окт 04, 2008 8:59 am
Профил
Аватар

Мнение 
Ки4о написа:
За алергиите -ами колкото и да е неприятно е факт.Мнението си не го натрапвам на никого.Всеки сам си преценява.За това котката на двора!

Аз като имам алергия от законотворящи нагли тъпанари със слугински манталитет - за тях какво
предлагаш, на сапун?

Дръж си твоята котка където искаш и не пипай мойта, щото закачи ли ми някой семейството
реакцията ми е съвсем примитивна....

Имали сме коте в апартамент (не това, последното, то живееше на двора и във вилата, спеше
ни в краката и т.н.). Не миришеше в нито един от случаите.
Миришат някои котешки тоалетни, което е разрешим проблем.

Ако от моя апартамент отива миризма в съседния и без тоя нов закон има какво
да се направи, но трябва адвокат (малко пари); ще трябва и с новия закон.
Просто тъпия народ го юркат в поредната псевдобитка със себе си вместо
с враговете му - което значи, че за пореден път са се осрали толкова, че и
най-тъпите са почнали да ги гледат в ръцете и трябва да направят нещо.
И нещо толкова елементарно като това им върши чудесна работа - как да
не заобича човек целия тъп народ... :-).

http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/

Съб Окт 04, 2008 9:59 am
Профил WWW
Аватар

Мнение 
Цитат:
Дръж си твоята котка където искаш и не пипай мойта, щото закачи ли ми някой семейството

tgi,да не бягаме от темата.Разговора започна с всички домашни любимци,прехвърли се на кучета и на котки.В общия случай,когато някой стопанин си пусне сутринта кучето от 7 етаж да слиза по стълбите за да го изведе пред блока на разходка,и пътьом животното ти препикае входната врата и постелката пред нея - предполагам че няма да ти е приятно.Манталитета на стопаните е отделна тема.Това дали някой гледа 5 или 15 котки в апартамента си е негова работа - стига да се грижи за тях и миризмата им не пречи на съседите.Всичко останало си е за сметка на собственика - това си е негов проблем.Аз съм ПРОТИВ кучето на съседа да ми препикава входната врата и осира където му падне ( къде да е из блока и пред него). Това че последствията ще ги понесе животното(от един такъв закон) - то страда за сметка на стопанина му.Не ми се дискутира повече тази тема и смятам да спра до тук.

Съб Окт 04, 2008 11:17 am
Профил
Аватар

Мнение 
Ки4о написа:
Цитат:

tgi,да не бягаме от темата.Разговора започна с всички домашни любимци,прехвърли се на кучета и на котки.В общия случай,когато някой стопанин си пусне сутринта кучето от 7 етаж да слиза по стълбите за да го изведе пред блока на разходка,и пътьом животното ти препикае входната врата и постелката пред нея - предполагам че няма да ти е приятно.Манталитета на стопаните е отделна тема.Това дали някой гледа 5 или 15 котки в апартамента си е негова работа - стига да се грижи за тях и миризмата им не пречи на съседите.Всичко останало си е за сметка на собственика - това си е негов проблем.Аз съм ПРОТИВ кучето на съседа да ми препикава входната врата и осира където му падне ( къде да е из блока и пред него). Това че последствията ще ги понесе животното(от един такъв закон) - то страда за сметка на стопанина му.Не ми се дискутира повече тази тема и смятам да спра до тук.

Ами всъщност съм съгласен с всичко това, горе-долу и аз това отстоявам.
Ама не мисля, че трябва повече закони от наличните, за да е така (но не съм
адвокат, де, та нищо чудно да греша).

http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/

Съб Окт 04, 2008 1:19 pm
Профил WWW

Мнение 
Ами и кучето прави това на което е научено, моето що не препикава входа .. щото епитвало и е отнесло пердаха, втори път не е повторило, чака си поляната.
За котараците самите те не миришат, много са чисти даже, верно че някои имат прблем със зъбите и имат лош дъх, ама ако за това ще има закон ...... този закон е тъпотия, още нещо за което хората да се джафкат помежду си и да не обръщат внимание на ония горе ....
Дай му на Българина да има повод да тормози някого и му гледай сеира, това с еотнася както за междусъседски отношения така и за бизнеса, е сега един кретен като се е заял че не неговия човек свърши това което ние, и се хваща за кви ли не идиотщини само и само да ни бави и прави номера, хем знае че всичко вече е свършено .. мое си представите забележка да се промени шрифта на SMS-те ...... няма да споменавам още колко малоумни има, та и стоя закон така, още еидн повод иван да съди драган, драган да псува вуте, а заедно с пенко да се опитта да прецакат нако ....

Съб Окт 04, 2008 2:07 pm
Профил

Мнение 
ToHu написа:
... Ако някой дойде и ми барне котките ще го изкормя на мига, като изкормя е буквално какво ще се случи, виж за човек не бих натиснал спирачка камо ли да се претряпя, но на няколко пъти съм бил близо до пречукване за да не сгазя някой котарак та ... дано никой не реши да ми пипа котараците.

ToHu написа:
Полицаите в тая държава първо трябва да бъдат бити преди да почнат да бият, днес един идиот щеше да ме сгази точно пред офиса на съдебната палата, отнесе един шут по калника но нещо не спря да се разправя, не ги знам като са НСО и като имат буркани защо си мислят че не могат да ядът пердах, както ми беше накипяло имаше да му удря тиквата о вратата доката я огъне. Та първо трябва да имат малко по читав филтър, в моемнта 99% са комплексари и се опитват да си избиват комплекси в-у хората, а хората са глупави и им се оставят, ама на полицай досега аванта никога не съм дал. Като по-млад не малко педах съм ял, но и тях не малко съм ги налагал, и сега няма да им простя само да си го търсят, ама май вече не смеят така смело да налитат, само актове пишат :)

Да не би и полицаят да има пет котки и на улицата да си грижи за тях повече, отколкото за хората??? :oops:

Съб Окт 04, 2008 2:38 pm
Профил
Аватар

Мнение 
tgi написа:

Абе тоя закон ако го приемат трябва да го минат към семейния кодекс.:D

Без да имам някакви задълбочени наблюдения всеки път се повтаря една и съща зависимост - "любофта" към животните върви ръка за ръка с някаква форма на човеконенавист.
И проблема тук не е нито в закона нито в конспиративния план на "мафията-държава".
Ето един пример с който живея всеки ден. В двора на нашата кооперация от около две години една изкуфяла бабка от съседния вход развъжда котки. В пиковия период популацията им наброяваше около 30-тина екземпляра. Стигнала беше до там че им готвеше по една тенджера 3 пъти дневно. Злите езици разправят, че помнела датите на зачеване всяко котило и че до сред нощ тормозела съседите транжирайки порциите на своите любимци. Двора целия е осран и вони. Редовно чистя подметките на децата и гумите на велосипедите им. И цялата тази мания набра скорост, когато започна съпротивата от страна на съседите. Тогава болния мозък на тая жена възприе грижата за дворните котки като своя мисия. И всичко това без да го има въпросния закон и подмолния план от правителството.
И аз не мисля че един такъв закон ще реши нещо, но не мисля и че целта му е да скарва хората. Това според мен е просто пореден израз на един конфликт, който отдавна се е заформил около "любовта към животните". Просто минавайки през парламента естествено е придобил съответното малоумие.

Нед Окт 05, 2008 11:53 am
Профил

Мнение 
Закона няма да реши нищо, а не е лошо да погледнете в комплект с какви други идиотщини върви .. за ремонт да искам разрешение от съседа .... сети се кога съседа дето по цял ден лежи и пърди и няма 2 лв за хляб щото го мързи ще ти разреши да си направиш ремонта, айде бе ти ша имаш пари за ремонт пък той няма да има .... представяш ли си, решава да смениш плочките в банята ама съседа това не го кефи, ми няма да ти подпише и кво .....

А относно полицая ми да си се грижи, аз може да карам всякак, да дойдат да ме глобят, съдят, да ми вземат книжката и квото още си поискат, тяхно си право, малко друг е тука въпроса, аз квото правя знам защо го правя, и как да се оправям, тъпото ченге обаче ако беше слезло щях да му сритам муцуната и съденият щеше да е той не аз, това вече сме го играли, та думата ми беше за идиотите полицаи. И ако ми излезе някой на платното да ми присича където не му е мястото изобщо да не се надява че по някакъв начин ще рискувам нечий друг живот вместо няговия. Мен идеята ми беше малко по друга, аз колата си няма да счупя ил да предизвкам катастрофа щото видиш ли бай иван е решил да пресича цариградско, ако му се размине ОК, ако не мен колата ми им каско. А полицая ме подразни не защото не спря, а защото потегляше срешу мен, аз може да карам всякак, и в насрещното, и по забранени улици, и пешеходци съм склонен да прегазя ако са на лошо място, но това не значи че преча на някой друг който си кара, е освен ако някой не се дразни много че минавам задръсвтанията по бързо от него. Тъпия полицай даже лампа не беше пуснал като излезе от уличката, засече 2 други коли, спря, и като видя че няма друга кола да му се пречка реши че аз ще тичам та да мине .. айде тия да си ги нямаме.

Нед Окт 05, 2008 6:10 pm
Профил

Мнение 
ToHu написа:
... моите си имат автоматична тоалетна на терасата ...

Тони,дай моля инфо по въпроса,че засега опитите ми да задействам хлапетата да чистят , са неуспешни... :)

Пон Окт 06, 2008 9:02 am
Профил ICQ

Мнение 
Ами .. освен снимка да ти постна ... ще видя има ли си марка, ама си я докарах от зад океана, тук май не се ценят тия улеснения, едно такова като бетонобъркачка хитро е измислено, ще го снимам ама не знам дали това ще ти помогне. удобо е трябва само торбичката да му сменяш. Аз освен автоматичната имам и нормална, защото някои са предичиви и ползват автоматичната само за пишакане :) и хранилката и поилката са автоматични, въпреки че автоматични е силно казано, просто една 10 л бутилка пулна с храна или вода и то си пуска колкото там си му трябва, абе измислили са го гадовете. Удобното е че с храната и водата 6-7 дни може да не ги закачаш, реално и тоалетната е така, верно че след 7 дни си мирише но пък иначе човек никъде не може да отиде, а така знам че 7 дни мога да ги оставя на автопилот. Иначе като им се сменя всеки ден и няма никакви проблеми.
Много зависи и какъв пясък се слага, няма начин да си го нося и него от САЩ, тук какви ли не пробвах, и нито един не ми харесва, там имаше и то много евтин, първо че си бее фабрично ароматизиран, и второ попива много добре и става на бучки, там съм карал по една седмица с един пясък, само се пресява. Тук слагам ароматизатори, сигуно по митниците са много подозрителни ама кво да се прави. Та има си и хубави неща в хамериката :)

Пон Окт 06, 2008 8:23 pm
Профил

Мнение 
Ми дай снимка,поне да видим как са го съчинили хамериканците :) .Пък за пясъка,един приятел си взел котката на плажа,по едно време хайванчето взело да рови,ама спряло,преместило се малко,пак ровило,пак се преместило...Ми то казва стопанина,луднало -такъв голям кенеф не е виждало...

Пон Окт 06, 2008 8:55 pm
Профил ICQ

Мнение 
те това е. тая сфера се върти в-у няколко ролки в основата. Може да видиш по периферията има нещо като зъбно колело, в това влиза друго зъбно колело с редуктор и моторче. Тоя черния люк се ползва както за пълнене така и за празнене. Вътре обема е разделен на около 1/3 с решетка и има еидн гумен джоб. като се върти обратно на часовниковата стрелка пясъка минава през решетката и влиза в гумения джоб. В един момент този люк се оказва отдолу закача едно чопче и се отваря, и всичко което е вътре и не еминало през решетката пада презнего в торбата отдолу. Като се върти обратно пясъка не влиза в джоба а излиза от него и ако се завърти достатъчно всичко се изсипва в плика отдолу. Отдолу има чекмедже на което се закопчава торбичката. То има и нещо като стъпалце, идеята е котарака като влиз го настъпва, отдолу има ключе което задейства един таймер и след 4-5 мин се пуска въртенето. Общо взето това. Не съм заглеждал, някде има и датчик който определя точно позицията. .. ми това е :)

Прикачени файлове:
CWC.jpg
CWC.jpg [ 108.17 KiB | Прегледано 1494 пъти ]
Пон Окт 06, 2008 9:07 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 43 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3