|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 6:17 am
|
Страница 1 от 1
|
[ 8 мнения ] |
|
| Автор |
Съобщение |
|
Telekinesis
Ранг: Минаващ
Регистриран на: Чет Мар 15, 2007 6:59 pm Мнения: 47 Местоположение: sf
|
 ARM7 dev board?
Здравейте
Намислил съм да си купя това платче: http://www.olimex.com/dev/sam7-mt256.html
Струва ли си парите според вас? ~75лв е цената.
Към него трябва да си купя и това нали?
|
| Нед Окт 05, 2008 1:23 pm |
|
 |
|
plameniv
Ранг: Форумен бог
|
 Re: ARM7 dev board?
Няма смисъл, скоро време ще си имаш само платформа без професор, ориентирай се овреме я Mайкрочип я Зайксъл я нещо по дето няма да фаща гората 
_________________ Избийте баламите и тарикатите сами ще умрат!
Няма невъзможни работи - има много трудни работи!
----------------------------------------------------------------------------------
"Я в Москве с киркой уран найду, при такой повышенной зарплате" !
|
| Пон Окт 06, 2008 3:39 pm |
|
 |
|
БатеВаньо
Ранг: Новодошъл
|
Определено, модулите на Olimex си струват парите, но и аз бих ти препоръчал да се спреш на ARM процесор от друг производител - например на NXP или ST Microelectronics.
Отделно от паниката около Atmel, SAM7 процесорите не използват напълно потенциала на ARM ядрото - при честоти над 30MHz се налага да се ползва Thumb режим, тъй като не е възможно да се извлича по една 32-битова инструкция на всеки такт. Така производителността намалява с около 30% (е, и размерът на кода се съкращава с горе-долу толкова).
В момента Cortex M3 ядрото е на гребена на вълната. Такива чипове се произвеждат в момента от Luminary Micro и ST, но и NXP са обявили серия с него, която се очаква в близките месеци. Хубавото при това ядро е, че е доста "по-контролерно" ориентирано и има по-малко "трески" за дялане от ARM7.
|
| Пон Окт 06, 2008 4:53 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Щом тепърва ще почваш, взимай кортекс.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пон Окт 06, 2008 5:24 pm |
|
 |
|
Telekinesis
|
Опа...сгрешил съм линка... Имах предвид подобна платка, но с LPC2106 (Philips).
Значи по-добре да взема Cortex M3, обаче като гледам на Олимекс са им малко постни бордовете за STM32...
EDIT:
Сега като гледам Olimex наистина си струват като отношение цена/функционалност... Примерно в digikey.com за свястни бордове имат безумни цени...
|
| Пон Окт 06, 2008 7:24 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Колеги се оплакваха от мърлява работа в Олимекските бордове, аз лично съм взел 4-5 от там, нямам проблем. Може би е въпрос на късмет, ама за толкоз пари са си екстра. Като прибавим и факта че са под ръка....
Иначе LPC2106 сигурно е най-масовия ARM7TDMI който можеш да докопаш. Ако не най-масовия, то със сигурност на любителски дискутирания в нета. Има купища софтуер, примери, даже в yahoo-то има цяла група за него.
Като за обучение може би наистина е най-удачния избор.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пон Окт 06, 2008 8:09 pm |
|
 |
|
Ники
Ранг: Почетен член
|
ще използвам темата на колегата за мнения относно това китче, за старт към кортекса:
http://www.luminarymicro.com/products/rdk-idm.html
|
| Вто Окт 07, 2008 3:48 pm |
|
 |
|
Telekinesis
|
На мен лично ми се вижда доста "advanced" за старт...
Абаче цената му май е добра за това което получаваш -> 315лв
|
| Сря Окт 08, 2008 9:16 am |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 8 мнения ] |
|