| Автор |
Съобщение |
|
¶
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
Да знаеш това ще е причината Microchip да ги купуват 
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Чет Окт 09, 2008 4:05 pm |
|
 |
|
kiiid
Ранг: Почетен член
|
Ники, поне на няколко пъти досега съм застъпвал позиция за PSoC. Аз съм им много върл фен отдавна. Мисля че поне още един-двама тука са ги споменавали. Наистина е песен да се бачка с тях
Особено предвид на това че официално се очаква до края на тази година да изкарат PSoC с Cortex-M3 ядро и много памет...
|
| Пет Окт 10, 2008 4:12 am |
|
 |
|
Zeus
Регистриран на: Вто Окт 03, 2006 11:58 am Мнения: 924 Местоположение: Ботевград
|
http://www.eetimes.com/showArticle.jhtm ... =210605712
Явно ATMEL ще стане история. Въпреки, че съм привърженик на Microchip, това не ме радва. Няма ли конкуренция, цените хвърчат нагоре, развитието на нови продукти се забавя, а екстрите за обикновените потребители като мен драстично намаляват.
|
| Пет Окт 10, 2008 10:55 am |
|
 |
|
Zdrav
Регистриран на: Сря Яну 26, 2005 2:01 pm Мнения: 1952 Местоположение: Варна
|
_________________ Най-опасният враг на истината и свободата е мнозинството.
|
| Пет Окт 10, 2008 11:47 am |
|
 |
|
Nikola Kirov
Регистриран на: Нед Окт 31, 2004 9:19 pm Мнения: 4464 Местоположение: Stara Zagora
|
Аз не намирам някакъв отговор от страна на Атмел засега. Има ли нещо по въпроса?
|
| Пет Окт 10, 2008 12:14 pm |
|
 |
|
kasparov
Регистриран на: Сря Апр 05, 2006 9:52 pm Мнения: 877 Местоположение: Разград
|
|
| Пет Окт 10, 2008 12:25 pm |
|
 |
|
plameniv
|
 Чак пък толкова
Ще вземат каквото им хареса а другото в гюма. Сменяват лепенката отгоре ако става да се ползва без много промяна ако не ще ползват нещо за техните да се подобрят и ги пускат в голямата си пазарна ниша. Хората знаят къде и как се изкарват пари
PHILADELPHIA — Atmel Corp. executives can't say they didn't have enough time to turn around the company. For years, Atmel struggled with poor revenue growth--like many of its competitors in the microcontroller, mixed-signal and ASIC markets--and made repeated fruitless efforts to buoy its depressed operating margins.
Има ли нужда от превод 
_________________ Избийте баламите и тарикатите сами ще умрат!
Няма невъзможни работи - има много трудни работи!
----------------------------------------------------------------------------------
"Я в Москве с киркой уран найду, при такой повышенной зарплате" !
|
| Пет Окт 10, 2008 12:25 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Atmel нямат много избор общо взето.
Даже и цялата работа с "придобиването" да е кьорфишек, тя ще затрие Атмел финансово. Реномето на фирмата утече, народа няма да рискува да заложи за ново пройзводство на фирма, дето утре може и да я няма.
Така че и да е било кьорфишек - това си е пирон в ковчега.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пет Окт 10, 2008 12:41 pm |
|
 |
|
Zdrav
Регистриран на: Сря Яну 26, 2005 2:01 pm Мнения: 1952 Местоположение: Варна
|
 Re: Чак пък толкова
Е те са си харесали целия MCU бизнес на Atmel.
За мен "голяма" и "ниша" малко се взаимоизключват.
И още нещо: Фенът, трябва да знае, че е фен!
_________________ Най-опасният враг на истината и свободата е мнозинството.
|
| Пет Окт 10, 2008 1:19 pm |
|
 |
|
Nikola Kirov
Регистриран на: Нед Окт 31, 2004 9:19 pm Мнения: 4464 Местоположение: Stara Zagora
|
Да много мръсен ход от срана на Мокрочип. Май не оставят много избор наистина  . Тия тъпаци от подли номера живеят мамка им.
|
| Пет Окт 10, 2008 1:21 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Помниш ли едно време по бай-Тошово време как се презипълняваха петилетките - не е важно качеството, а количеството.
Ами общо взето цялата електронна индустрия в момента усилено копае в тая насока. То да беше само Микрочип...Всички фирми драстично свалят качеството, за сметка на количество. Което само по себе си е алогично и не би трябвало да е възможно да се случва при нормален пазар - потребителя би трябвало да отсее качеството. Ама факт е - случва се, щото и потребителя търси ефтинджоса.
Все повече ми се случва да ми цъфкат някви индивиди и да ме врънкат да им правя дивайси с отрицателна крайна цена. Викат - що толкоз много искаш, китайчето ще ми го направи без пари. Естествено ги изритвам да вървят при китайчето, лошото е че все повече го правят.
Питам се докога ще устискаме? Особенно както и силиконовите фирми проговориха китайски и почнаха да ни пробутват всевъзможни боклуци, аз вече съм с вързани ръце и не мога да доставя на клиента читав продукт, даже и да е съгласен да ми плати европейска цена.... какво да му вложа вътре като всичко на пазара е пълен шит. В последно време каквото и да правя съм на тръни, че утре ще изкокне поредния бъг...
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пет Окт 10, 2008 2:18 pm |
|
 |
|
setoy
Регистриран на: Пет Фев 17, 2006 9:17 am Мнения: 765 Местоположение: Стара Загора
|
http://atmel.com/dyn/corporate/view_det ... &SEC_NAME=
Нищо ново. Май на никого не е ясно все още какво ще стане (вкл. Атмел и МикрочЕп ) ... но при всички случаи това си е кофти удар за Атмел. Чакам с нетърпение развитието...
|
| Пет Окт 10, 2008 4:50 pm |
|
 |
|
¶
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
Не е така, още на 2-ри октомври Microchip казаха какво ще правят: http://ww1.microchip.com/downloads/en/M ... 0Atmel.pdf .
С две думи няма да закриват MCU-тата на Atmel, просто ще можете вече да си ги купувате от Комет, както досега PIC  . От това по-добро здраве му кажи. Кеф ти Авер, кеф ти ПИК. А след време може да направят с един програматор/дебъгер да се бъзикаме по различните контролери, една среда и т.н. Само ползи, какво толкоз сте ги заоплаквали Atmel.
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Чет Окт 23, 2008 8:02 pm |
|
 |
|
3aek
|
|
| Чет Окт 23, 2008 8:44 pm |
|
 |
|
setoy
Регистриран на: Пет Фев 17, 2006 9:17 am Мнения: 765 Местоположение: Стара Загора
|
Това го знам. И Атмел казаха, че "ще си помислят"  Нищо ново оттогава. Майната му. Ще се чуе.
|
| Пет Окт 24, 2008 12:09 am |
|
|