Отговори на тема  [ 64 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5  Следваща
безумни БГ наредби 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение 
Не им трябва адвокат, нема да намерят такъв дето да свърши работа, трябва им или някой от локалното разпределение който сега рбаоти за ЕОН, или просто читав проектант дето да е наясно с наредбата и да подготви съответната документация с обосновка и не могат да им откажат.

Пет Окт 24, 2008 5:25 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Аз също си мисля че читав проектант ще ни свърши работа. Ама аз съм само един работник в тая фирма, мога да им давам съвети ама да им върша всичката работа не ми е работа. Аз съм им казал че ще спестят доста, от там нататък те трябва да си раздвижат нещата.
Въпроса не е в това като цяло. Там е работата че всичко (или почти всичко) в тая държава е сбъркано. Елетроразпределителните дружества бяха монополисти и се ебавах с потребителя. Направиха ги частни с незнайна цел. И пак се ебават с потребителя. На всичко отгоре закона пак излиза че е на тяхна страна. Подписваш договор в който нямаш права а само задължения. Къде го има това. Те имат право да си спират тока когато искат, ама ако ти поискаш спиране за профилактика ти искат една тлъста сума, заявка и не знам си какво още. То това е и другия ни проблем с тях - не искат да направят профилактика на разединителите на високото щото не били тяхна собственост и трябвало не знам си какво да направим. Даже и бушоните на високото не искат да сменят - не било тяхна работа. Пък им плащаме по 6 стотинки разпределение.

Съб Окт 25, 2008 11:51 am
Профил ICQ

Мнение 
Cekins написа:
... Направиха ги частни с незнайна цел. И пак се ебават с потребителя. На всичко отгоре закона пак излиза че е на тяхна страна. ...

Е чак пък "незнайна цел" !? Целта е една:
пари+лъжи=депутат=закон=приватизация=офшорка=депутат+пари'
И защо закона е винаги на тяхна страна също е много ясно от горния алгоритъм.

А нашите наредби са като Библията - за всекиго пише по нещо мъгляво и всеки си го тълкува както му е удобно. И са също толкова дебели. И няма как да не съгрешиш. Но винаги има прошка, естествено срещу индулгенцийка където трябва.

Съб Окт 25, 2008 3:24 pm
Профил
Ранг: Почетен член
Ранг: Почетен член
Аватар

Мнение прегледах набързо темата и все пак да се изцепя...
В къщи от мноого години ползвам най-икономичните крушки защото обичам да ми е светло и само така мога да убедя женурята да правят икономия като изключват понякога бойлера а не да се заяждат с осветлението. Доводът ми е железен: "Защо харча по 5-10 евро на икономична крушка и пак съм на тъмно, ваш'та ...?".
Иначе: икономия грънци. За ценатата на една икономична мога години наред да си ползвам 150Вт обикновена. А 6-те години гаранция са Франция: живот от 3мес. до 2год. и после се оплакваш на арменския поп. Затова от маркови минах на най-евтините с най-много изписани ватове/лумени и съм по-добре. Освен това си ги подбирам "сини" за да са в хармония с допълнителните луминесцентки.

Ама забраната за обикновените крушки ще е нещо като забраната на шкембе чорбата, т.е. по-екзотично и затова "задушевно" и интересно. Тук отдавна е така. В малко заведение ретро-стил изброих над 80 40ватови лампи (там работи жена ми и се наложи да сменям изгорелите :)) които се пускат на най-много 1/3 мощност. Е-ти разхищението!!! :D

EDIT: Това го писах ЗА ДРУГА ТЕМА - за крушките, не знам как попадна тук :oops: :oops: :oops:

Пон Ное 03, 2008 9:36 pm
Профил
Аватар

Мнение 
още едно попадение

http://www.mi.government.bg/viewssearchitem.html?typev=docs&id=217457

Пет Яну 30, 2009 7:32 pm
Профил
Аватар

Мнение 
LOL, това наистина е върховно. Толкова много платен безполезник се е навъдил...
Такъв трактат върху запалките ако някой ми беше казал, че някога е писан, щях
да си помисля, че се майтапи.

http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/

Пет Яну 30, 2009 8:05 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
апчета вече само с рецепти http://www.econ.bg/law86419/enactments/article158773/naredba_4_ot_4_mart_2009_g_za_usloviyata_i_reda_za_predpisvane_i_otpuskane_na_lekarstveni_produkti

криза иде, другари. трябва да се пълнят гушите на всичкото чиновновник (да-гу-е)

тия явно са ги донесли скоро с кошница от марс:

Цитат:
Чл. 32.
(1) В аптеката задължително се съхранява в продължение на пет години информация за:
1. приетите и изпълнените рецепти;
2. получените лекарствени продукти по партиди.
(2) На гърба на всяка рецепта магистър-фармацевтът поставя печат, който съдържа:
1. номера и датата на разрешението за откриване на аптеката;
2. номера и датата на приемане на рецептата;
3. подпис на изпълнилия предписанието;
4. подпис на отпусналия лекарствените продукти.

Цитат:
Чл. 59. (1) Лицата по чл. 58 удостоверяват правото си да носят или да пренасят лекарствените продукти по чл. 57, ал. 1, т. 1 със заверено от магистър-фармацевта копие на изпълнена рецепта от съответната аптека, предписана за конкретното лечение.
(2) Лицата по чл. 58 могат да носят или да изнасят лекарствени продукти, предназначени за лечението им, в количества, посочени цифром и словом в рецептата, която следва да е обработена в аптеката.

на крачка сме вече от това http://mcu-bg.com/mcu_site/viewtopic.php?p=63913#63913
може би някой чиновниците четат по форумите и черпят свежите си безумни идеи

Цитат:
Чл. 8.
(1) Лекарствените продукти се изписват четливо на латиница с международното непатентно или фармакопейно наименование на лекарственото им вещество или търговските им наименования.
(2) Количеството на лекарственото вещество в предписвания лекарствен продукт се изразява:
1. в грамове, когато е един грам или над един грам (g);
2. в милиграми, когато е по-малко от един грам (mg);
3. количества, по-малки от един милиграм, се означават в микрограми, като тази мерителна единица не се съкращава, а се изписва с думи (microgram);
4. обемите се изразяват в милилитри (ml);
5. в международни единици (IU) - за лекарствени продукти от биологичен произход.
(3) Съкращенията на лекарствената форма се изписват върху рецептурната бланка/лекарствения лист в съответствие с действащата в страната фармакопея.
(4) Забранява се използването на съкращения и поправки при изписване наименованията на лекарствените продукти.

пък аз съм се закахарил да карбоновия диоксид :(

Пет Апр 24, 2009 12:59 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Ми Дедо, аз като съм командировка, апчета си нося от БГ, щото в Германия например освен аспирин друго не дават в аптеката.

Цялата тая работа не е лишена от смисъл. В Бг аптекаря се вживява в ролята на доктор. Т.е. вместо да ходиш на лекар, отиваш в аптеката и му викаш - абе боли ме гъза, дай ми нещо. И оня дава. Ама оня ни има медицинско образование, ни практика. И като на некой му излезе цирей на задника или недай си боже вземе та умре - аптекаря му е все тая, той просто му е дал съвет, а не диагноза. И ще продължи да раздава хапчета по цветове, без да носи никаква отговорност за действията си.

Така че лекарствата трябва да се изписват от доктор, а аптекаря трябва да е просто изпълнител на рецептата, нищо друго. Това е правилния начин.

Друг е въпроса как системата за здравно обслужване работи, тоест как въобще не работи.

Пет Апр 24, 2009 2:09 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Цецо написа:
... аз като съм командировка, апчета си нося от БГ...

то и аз си нося. сега само са утчнили с какви документи и подписи трябва да се носят.
може и "Национален регистър за носенето на хапчета в чужбина" за спретнат и да им подаваме декларации, какви и колко апчета сме пили в странство

Цецо написа:
И ще продължи да раздава хапчета по цветове, без да носи никаква отговорност за действията си.

ми те и лекарите така правят. даже май не ги знаят и по цветове 8O
явно зора е да се дадат едни пари на едни хора да отпечатат едни нови рецептници.
нещо като онез рецептурни книжки, дето имат 18972891 защити (срещу какво?), дето трябва да си загубиш поне един цял ден да се сдобиеш с нея.
и понеже (явно) много народ е отебал "здравната система" и си търси по-практични начини за лекуване, "системата" отвръща на удара.

Цецо написа:
Друг е въпроса как системата за здравно обслужване работи, тоест как въобще не работи.

аз не мисля че има дори и една система у нас да работи.
дори системата с подкупите нещо закуца напоследък...

Пет Апр 24, 2009 2:27 pm
Профил
Аватар

Мнение 
В САЩ е същото дириджето, повечето лекарства са само с рецепта, от аптеката можеш да купиш всякакви други глупости, дори киселина, която е много по-опасна, отколкото да речеме блистер с антибиотици. Имало по-голям избор, добре, ама избор на какво ? Всичко се прави заради печалбата на големите фармацевтични компании, за които криза няма, няма и да има, обвързват се с лекарите, дават им тлъсти комисионни, оттам лекаря изписва само лекарства на дадена компания, от които печели в пъти повече, отколкото ако изпише лекарства на конкурентите, които може и да действат по-добре. За мен е особено радващо, че все още в САЩ(както и в България) хомеопатичните не се разглеждат като лекарства, ами като бабини деветини, търгуват се свободно( в 2млн. Шикагоу има само 2 аптеки с хомеопатични л-ва !! ), което ми дава възможност като се поразболеем да ходим при туземците само да поставят диагноза(ако се налага), след което звъним на лекарката по хомеопатия в Пловдив, обясняваме симптомите, казваме й диагнозата, след което ходим и си купуваме хомеопатични бонбони. В САЩ лекар хомеоапат може да стане всеки шарлатанин, не се изисква образование, затова избягваме контакти с такива индивиди. Вече става 5 години от както в къщи не използваме антибиотици и други съвременни придобивки на цивилизацията, и боледуваме в пъти по-малко.

Пет Апр 24, 2009 2:42 pm
Профил WWW

Мнение Не само!!!
¶ написа:
В САЩ е същото дириджето, повечето лекарства са само с рецепта, от аптеката можеш да купиш всякакви други глупости, дори киселина, която е много по-опасна, отколкото да речеме блистер с антибиотици. Имало по-голям избор, добре, ама избор на какво ? Всичко се прави заради печалбата на големите фармацевтични компании, за които криза няма, няма и да има, обвързват се с лекарите, дават им тлъсти комисионни, оттам лекаря изписва само лекарства на дадена компания, от които печели в пъти повече, отколкото ако изпише лекарства на конкурентите, които може и да действат по-добре. За мен е особено радващо, че все още в САЩ(както и в България) хомеопатичните не се разглеждат като лекарства, ами като бабини деветини, търгуват се свободно( в 2млн. Шикагоу има само 2 аптеки с хомеопатични л-ва !! ), което ми дава възможност като се поразболеем да ходим при туземците само да поставят диагноза(ако се налага), след което звъним на лекарката по хомеопатия в Пловдив, обясняваме симптомите, казваме й диагнозата, след което ходим и си купуваме хомеопатични бонбони. В САЩ лекар хомеоапат може да стане всеки шарлатанин, не се изисква образование, затова избягваме контакти с такива индивиди. Вече става 5 години от както в къщи не използваме антибиотици и други съвременни придобивки на цивилизацията, и боледуваме в пъти по-малко.

Според мен по скоро това е начин да нахранят лекарите кадърни и некадърни.
Ако ти идеш и си купиш без рецепта и си знаеш проблемите, от какво ще живее лекаря?
Не знаеш тук какъв кошмар е, джипитата могат да изписват само общите лекарства, ако лекарството е за специфично заболяване може само специалиста да изпише рецепта за него, няма начин да го купиш ако не идеш на специалист.
По големия проблем е че джипито те върти на шиш и те обира до шушка преди да те прати на специалист. На един нахалник такъв скандал му вдигнах преди 2г че чак искаха да ме пращат при друг, 3 пъти ме размотава и всеки път му обяснявам че искам да ида при специалист той не иска да ме разбере. Накрая одидох при тея дето не вземат пари и оня ме разбра с 2 думи и ми опрай нещата :evil: :evil: :evil:
Проблема е че същото го гласят и за там, не си мисли че няма конспирация и от лекарите :idea:

"Я в Москве с киркой уран найду, при такой повышенной зарплате" !

Пет Апр 24, 2009 5:34 pm
Профил
Аватар

Мнение 
а за въоръжен обир на аптека, при който си плащаш апчетата, дали ще могат да те осъдят?
щото май ще ми е по-лесно да си нося двуцевката, отколкото да ходя до ДжиПи-то.

Пет Апр 24, 2009 5:44 pm
Профил
Аватар

Мнение Re: Не само!!!
plameniv написа:
Проблема е че същото го гласят и за там, не си мисли че няма конспирация и от лекарите :idea:

ААА лекарите са ясни. Те гладни не ходят.

Пет Апр 24, 2009 5:46 pm
Профил ICQ

Мнение Re: Не само!!!
Бих вярвал донякъде на лекарите, ако дистрибуторите на лекарства не знаят кой лекар какви лекарства изписва. Да, но те знаят и то с помощта на здравната каца. После дистрибуторите се отблагодаряват с подаръчета, подаръци, екскурзии, "семинари" в луксозни хотели и даже с пари в брой. Познайте тогава, защо лекарствата са скъпи и нормата на печалбата на фармацевтичните компании е по-голяма от тази на военните заводи.
С една дума - Мафия . Здравна Мафия.

Пет Апр 24, 2009 6:08 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Какво хленчите. В по-голямата част от случаите заради невежество хората си съсипват здравето и после защо лекарите ги държали за топките... Здравето си е преди всичко лична грижа, като хигиената.

Пет Апр 24, 2009 6:22 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 64 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5  Следваща