|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 8:13 am
ЕС забранявя класическите крушки !?
| Автор |
Съобщение |
|
ji4ka
Ранг: Форумен бог
|
 ЕС забранявя класическите крушки !?
ЧНП! (Честита Нова Простотия)
Поредната простотия: ЕС налага забрана за класическите крушки
http://greentech-bg.net/?p=1582
Те затова ли го направиха този ЕС , да тероризират хората "на едро"?  Че новите ЕСЛ съдържали живак и дразнели зрението на хората не било проблем, важното било икономиите и CO2-то. То и при края на комунизма беше много модно да се говори за "Икономиката икономична -дело на всеки" и видяхме докъде я докараха, сега и ЕС бодро крачат по тая пътека.
Остана да ни накарат да си носим и крушките на ремонт и да им правим годишен технически преглед. А може би и задължителна застраховчица?
По тоя повод какво ви е мнението за ЕСЛ? Аз в началото им бях голям фен обаче практиката ме отрезви.
|
| Пет Окт 31, 2008 1:29 am |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Аз не виждам много голяма разлика между комунизма, дето го имахме и ЕС сега  .
|
| Пет Окт 31, 2008 1:46 am |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
Лошата новина е, че от такова ниво на сговняване на обществото оправянето
минава само през катаклизми. И не е нужно човек да е Хари Селдън за такова
прозрение...
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Пет Окт 31, 2008 3:03 am |
|
 |
|
sthx
|
Боже,Боже... Що не слезеш да си прибереш верисиите!?
Че е социализъм, социализъм е , даже и повече от преди. Ама ако се вярва на публикацията САЩ ще изостанат в това соц съревнование само 2 години.
Слагал съм такива крушки и не съм забелязал да са по-надеждни. Само дето цената им е по-голяма и светлината по-кофти. Субективното ми усещане е , че светлината , която излъчват въобще не отговаря на тази мощност за която ги представят.
И какво сега - да си купуваме крушки с кашони ли?
_________________ Две плюс две е приблизително равно на четири. Факт!
|
| Пет Окт 31, 2008 9:12 am |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Аман, аман - колко прост трябва да е човек за да го допуснат за еврочиновник? Според мен има мноооого по важни неща които трябва да се забраняват:
1. Млечни продукти пройзведени от прахи.
2. Месни продукти за създаването на които не е загинало нито едно животно.
3. Хартиения спам който получавам в пощенската си кутия (да това си е чист спам).
4. Продажба на автомобили без калобрани.
5. И много други.
Явно трябва да пратим еврочиновниците на школовка в БГ. Така след това от крадене и далавери поне няма да им остава време да измислят подобни олигофрении.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пет Окт 31, 2008 9:47 am |
|
 |
|
ДедоБоре
|
aaa, ако додат у нас на специализация ще стане ужас...
кат оназ наредба с 2148 члена http://www.mcu-bg.com/mcu_site/viewtopic.php?p=73329#73329
или като слънчогледовото олио без холестерол
снощи мернах по талавизора някакъв евро-дупетат се жалваше, че кат идвал у нас и налетял на такси менте.
зели му до НС 105лв и му издали фърчаща бележка.
оплакал се на министъра на транспорта а оня вдигнал рамене "нищо не можем да направим"
при все, че по такситата вече има толкова стикети по стъклата, че шофьорите скоро ще карат като танкисти - или ще гледат през процепите между различните стикери, или ще се подават до кръста през шабидаха...
ей го цитата:
|
| Пет Окт 31, 2008 12:05 pm |
|
 |
|
Ки4о
|
Де да беше само това... Дедо Боре не си гледал добре по рафтовете ан супермаркета - предлагат и сирене без холестерол - 4.70 килограма
А иначе аз мисля да минавам на свещи - само снощи токовите удари бяха 4 в разстояние на 40 минути....
|
| Пет Окт 31, 2008 3:28 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
абе сирене и кашкавал без холестерол е по-разбираемо.
просто го правят с други съставки, в които май има само минерали
по идея сиренето, кашкавала и маслото се правят от мляко. а в млякото си има холестерол по дефиниция.
но в съвременното млекопреработване се използват "високи" технологии
с поредица мембранни филтри разглобяват продукта на съставните му части. накрая излиза някаква течност, в която няма нищо.
и според поръчката (0.2%, 0.5%, 1% и т.н. мляко) го сглобяват обратно само от това, което искат.
е, слагат и други "подобрители" или заместители, естествено с цел грижа за клиента (по-скоро грижа за портфейла на шефа).
това се прави под наслова "така е в европа" и то си е така - и там трудно се намират натурални продукти.
даже не съм много сигурен, че можеш да НЕ го правиш - няма да отговаряш на стандарта.
виж, пържоли и яйца не знам как ще ги докарат без-холестеролни.
но пък растителните масла няма как да са холестеролни.
би трябвало да са и безоловни тогава?
|
| Пет Окт 31, 2008 4:04 pm |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11266 Местоположение: Добрич
|
те ако го "сглобяваха обратно" нямаше да има проблем... Гледах съдържанието на едно датско сирене - обезмаслено мляко, палмово масло и куп други глупости. Просто вземат ценните мазнини и съставки и ги заменят с "по-евтини", та токова сирене след 1 седмица в хладилка започва да прилича на... да не казвам какво 
|
| Пет Окт 31, 2008 4:41 pm |
|
 |
|
¶
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
От известно време съм на CFL лампи от неизвестен китайски производител и нямам никакви забележки. Избрах от магазина такива, които да са от "топлия" спектър на светлината. Първоначално ми направи впечатление, че тръгват с известно закъснение, в началото светят жълтеникаво и след около 30-45 секунди започват да светят на пълна мощност. В БГ съм използвал такива, но горяха много често, тръгваха веднага на пълна мощност, пък и бяха доста скъпички. Тези които взеха са 7W и 26W. 7W заместиха всички 40 и 60W обикновени крушки, а 26W заместиха 100W. Не само, че ги заместиха, ами в стаята стана по-светло и уютно. Според мен предлаганите в БГ CFL ламБи са 3-то качество.
Цената, купих и двата вида по 3 крушки в пакет, около $8 пакета. Тази цена ми се струва серсем прилична, като се има в предвид, че 4-ри обикновени 100W крушки са към $2.5 Търговеца дава гаранция 9г., обаче като се зачетох в гаранцията разбрах, че тези 9г. важат при 3-часова употреба на ден, което е малко странно. Нито някой мери колко часа работят на ден, нито търговеца ще разбере по колко часа на ден са работили. Просто разчитат на добре изпитана практика, че след няколко месеца клиента ще е забравил какво е пишело в гаранцията и като отиде да ги рекламира 1-во ще го запитат по колко часа на ден са работили и естествено ще каже реалните часове, след което е ясно, че няма да си получи гаранцията.
Всъщност, сега се сетих за един сериозен недостатък, сложих две 7W на рибите в аквариума, забелязохме, че като светят ламБите, рибите се крият в шубраците, махнах едната, същата работа, върнах обикновените крушки и рибите престанаха да се крият. Може би усещат по някакъв начин излъчваната честота.
Колкото до замърсяване с живак, обикновените луминисцентни тръби се използват от 50г., масово са разпространени по учреждения и предприятия, ама никой не се е сетил да ги провери какви замърсители са ( CFL ламБата е обиквена луминисцентна ламБа с електронен дросел )
За комунизма няма какво да се притеснявате, в САЩ е в разцвета си  , национализацията на банките тече с пълна сила. Само дето национализацията не е като при нас, при нас се водеше публична собственост, а тук продължава да си е частна собственост.
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Пет Окт 31, 2008 4:43 pm |
|
 |
|
Ки4о
|
Пирев,щом рибите се крият от тази светлина - значи нещо наистина не и е наред.Електрониката може да я излъжеш някак си ,ама природата - не  Забравих преди време отворена опаковка бял нарязан хляб - след 4 дни хляба беше станал оранжев и покрит с такава на цвят плесен (доста мъхнеста ). Та какво ядем и с какво си светим ...... Май ще се връщаме към корените си - гледане ан кокошки,прасенце,че иначе....
|
| Пет Окт 31, 2008 6:20 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
хубаво че е мухлясъл поне...
миналата година по това време зазимих вилата.
март отивам и виждам, че сме забравили един хляб в торбичка и кофичка п*ршевица на масата в кухнята.
млякото не беше надуто, даже имаше приличен вкус.
хляба беше изсъхнал, но нямаше мухъл.
да не говорим за салами и особено кремвирши. дори онез "от месо" 
|
| Пет Окт 31, 2008 6:53 pm |
|
 |
|
¶
|
ЛамБата работи на висока честота, ~100kHz, и най-вероятно тази честота им влияе по някакъв начин, не светлината 
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Пет Окт 31, 2008 6:53 pm |
|
 |
|
¶
|
 |  |  |  | ДедоБоре написа: хубаво че е мухлясъл поне... миналата година по това време зазимих вилата. март отивам и виждам, че сме забравили един хляб в торбичка и кофичка п*ршевица на масата в кухнята. млякото не беше надуто, даже имаше приличен вкус. хляба беше изсъхнал, но нямаше мухъл. да не говорим за салами и особено кремвирши. дори онез "от месо"  |  |  |  |  |
Дедо, ти сигурен ли си, че само ти ползваш тази вила  ?
|
| Пет Окт 31, 2008 6:58 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Мдаааа сега лампите .. утре и 50" плазми, е гипродават само ако имаш нотариален акт и архитектура която доказва че имаш поне една стаякоято е над 100 кв. 50 до 99 кв - 32", 25 до 50 кв - 27", 0-15 кв - 21" това е, .. същото ще е и с уредбите, след тоа ще лимитират бензина, после месото, нарая ще спрат парите, ще раздават купони за храна, транспорта ще е само държавен, магазини няма да има, само такива с купони, дрехи ще се зачисляват два пъти в година, веднъж на пролет и веднъж на есен.
Ще живеем в панелки, по 10 кв на човек от семейството, обзаведени от държавата. Паркет и килими само във спомените, навсякъде мокет и балатум, през етаж ще редуват цветовете и шарката, но не повече от 3 модела. Във всеки апартамент ще има сигнализация, сутрин ще ни будят точно в 6.00, ще ни мерят водата и тока централизирано, на ден 5 л вода и 5 квтч ток, в 22.00 спират и тока и водата.
След това ще заменят панелките с пълзящ кофраж, не за друго ами да могат да строят по големи помещения, един етаж, 500 кв, на етаж по 20 семейства, обща кухня, обща баня, обща спалня. Ще има и дежурни .. абе . кой не е ходил в казарма той не знае как е.
Още малко и ще изтървем влака, сега е момента да се отиде до брюксел, да се събере къде що има европаразит и да се набучат на колове от брюксел във всяка посока та да сигнат до всяка столица в ЕС, а т столицата се почва с политици и друга подобна сган към всеки град, от всеки град със кметове, областни управители и друга подобна измет. Парите изчезват, и остават истинските ценности злато диаменти, връщамесе към разменна търговия,робовладелство .. абе .. само няколко хил години назад и почваме отначало .. арим след още 2-3 хил години светът стаал по нормален.
|
| Пет Окт 31, 2008 8:45 pm |
|
|