|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 7:58 am
Котешки храни .. дали пристрастяват ...
| Автор |
Съобщение |
|
ToHu
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
 Котешки храни .. дали пристрастяват ...
дали им слагат нещо, имам една котка, досега беше само на суха ама свърши, и и купих уискас и сега не иска да яде суха, и не само че не иска, ами от както съм се върнал мяуче за храна, все едно е пристрастена, ходи гледа, мяуче, а досега никога не е била така, и не ядеше по много.
|
| Сря Ное 19, 2008 1:22 am |
|
 |
|
plameniv
|
 Re: Котешки храни .. дали пристрастяват ...
 |  |  |  | ToHu написа: дали им слагат нещо, имам една котка, досега беше само на суха ама свърши, и и купих уискас и сега не иска да яде суха, и не само че не иска, ами от както съм се върнал мяуче за храна, все едно е пристрастена, ходи гледа, мяуче, а досега никога не е била така, и не ядеше по много. |  |  |  |  |
Чак пристрастена е трудно да се каже. И хората се пристрастяват ако има хубава сочна добре приготвена свинска пържолка
Просто и е харесала тази храна, котките по принцип са мързеливи но като всяко друго животинче и те имат вкусове
Ако не и даваш от нея няколко дена ще я забрави 
_________________ Избийте баламите и тарикатите сами ще умрат!
Няма невъзможни работи - има много трудни работи!
----------------------------------------------------------------------------------
"Я в Москве с киркой уран найду, при такой повышенной зарплате" !
|
| Сря Ное 19, 2008 1:29 am |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
Не знам дали слагат нещо за пристрастяване, по-скоро бих се учудил ако
го правеха. Поне не в месото, уискас е свястно месо.
В "бучките" (аз така кръстих тия сухите гранули, дето са за котешка храна)
може и да слагат кво ли не, те човек няма да се замислят да отровят с храна
ако е печелившо и не могат да ги хванат, та котетата ли ще мислят.
Но има бучки дето дадено коте ги яде и такива дето не ги ще, поне
нашето беше така (то отказваше черен дроб, гледаше ни в учудване как
очакваме да яде това нещо... предполагам, че е отказвало бучки миришещи
на черен дроб, но това само си го предполагам).
Ако отказва модел бучки, които е яло преди, вероятно е да е открило
свястното месо и да не ще да се връща назад... не са толкова различни
от нас, както сигурно отдавна си забелязал.
А кво ще го правиш в момента да спре да мъца си е отделен проблем....
P.S. ето и едно ново коте, дето вече май стана "наше" (дойде от улицата,
вероятно подхвърлено, и реши, че живее при нас. Казвам му
"розовото коте", ако и да е по-скоро рижаво; съседите (и при тях ходи
понякога) го кръстиха "Рижко", аз го преправих на "Мишко" и сега е
котето Мишко....
http://www.youtube.com/watch?v=-VzEBoK77P0
Играчката, дето я дърпа, е парче дебел термошлаух вързано с 2-3 метра
тефлонова жица за едно клонче в двора......
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Сря Ное 19, 2008 2:08 am |
|
 |
|
Lupus
Регистриран на: Сря Дек 01, 2004 12:44 am Мнения: 2811 Местоположение: София
|
 |  |  |  | ToHu написа: дали им слагат нещо, имам една котка, досега беше само на суха ама свърши, и и купих уискас и сега не иска да яде суха, и не само че не иска, ами от както съм се върнал мяуче за храна, все едно е пристрастена, ходи гледа, мяуче, а досега никога не е била така, и не ядеше по много. |  |  |  |  |
Дали им слагат нещо за "пристрастяване" не знам, но свикнат ли с тази храна. отърване няма. Моята писана не ще да хапне никаква нормална човешка храна, освен много рядко някакъв пастет. А иначе в определени периоди си иска хапките със сос, в други им се муси и налита само на сухите 'гризки". Някои от тях обаче не иска да яде, даже и два дни да не е яла друго. Абе котешка му работа.... 
|
| Сря Ное 19, 2008 8:58 am |
|
 |
|
setoy
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Пет Фев 17, 2006 9:17 am Мнения: 765 Местоположение: Стара Загора
|
За пристрастяването не мога да кажа със сигурност, чувал съм разни версии. Но имайте предвид, че от гранулите им се образуват камъни в бъбреците след дълга систематична употреба. Това поне е факт 
|
| Сря Ное 19, 2008 10:30 am |
|
 |
|
Реконструктор
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8382 Местоположение: София
|
Със сигурност пристрастяват.  Лечението е чисто месце, котките го предпочитат пред абс. всичко останало. После постепенно минаване към други храни.
|
| Сря Ное 19, 2008 10:49 am |
|
 |
|
MYXATA
Регистриран на: Пон Юни 05, 2006 1:48 pm Мнения: 4906 Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
|
hm
служебните мастии също бяха на гранулки, прочие късчета.... и например не докосваха филия хляб....
напоследък малко им е орязан порциона
и да видиш как плющят манджи,кокали, хляб и т.н. квот им спретне охраната...
та като цяло се сещам за две поговорки:
"научил се поп на пържен боб, свършил се боб отучил се поп"
"гладът е най-добрата подправка"
_________________ ... ако трети ден не ти се работи... това означава, че е сряда !
|
| Сря Ное 19, 2008 11:24 am |
|
 |
|
Tisho
Регистриран на: Пон Ное 22, 2004 11:24 pm Мнения: 1923 Местоположение: Габрово
|
Като се има в предвид, че от котките по капризни са само жените, предполагам ти е ясно защо така се държи котката. 
|
| Сря Ное 19, 2008 12:55 pm |
|
 |
|
Ки4о
|
Ами Тони и ти досега ако си бил само на сандвичи и изведнъж почнеш само месна хапка,ще ти трудно ще се върнеш на сандвичите  Съмнявам се да
слагат вещества за пристрастяване.Моя котарак си избираше какво да яде от гранулите и някой не ги поглеждаше ,но като застудя времето и на тях не им прощаваше.Пробвай с различни типове гранули
|
| Сря Ное 19, 2008 2:03 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Глупости. Лечението е глад. Те и мойте кучета се опитват да се пристрастяват докато ги храни майка ми. Ама като останат на мойте грижи, няколко дена им предлагам само "обикновенна" храна и се излекуват от наркоманията  :):)
Ай сиктир де.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Сря Ное 19, 2008 4:00 pm |
|
 |
|
Реконструктор
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8382 Местоположение: София
|
Абе глада води до измършавяване и косъма не е загладен. Котката става гадна за пипане.
|
| Сря Ное 19, 2008 5:56 pm |
|
 |
|
plameniv
|
Имаше един лаф.
Ейййй, тъкмо го научих тва магаре да не яде то па взе че умря 
_________________ Избийте баламите и тарикатите сами ще умрат!
Няма невъзможни работи - има много трудни работи!
----------------------------------------------------------------------------------
"Я в Москве с киркой уран найду, при такой повышенной зарплате" !
|
| Сря Ное 19, 2008 6:10 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Ми те котките са хитри и лукави животни. Нищо чудно да измършавее от проклетия, но до последно да не хапва от обикновенната храна. Един вид тактика - кой ще иска измършавяла котка в къщи. Извива ти ръцете да купиш уискас  А и гадта може дълго да издържи на диета, щото котките (особенно домашните) не са от най-подвижните - калории не им трябват много.
Докато с кучето такъв проблем няма - един ден, два глад и после яде хляб и вода и е благодарно. 
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Сря Ное 19, 2008 6:20 pm |
|
 |
|
Lupus
Регистриран на: Сря Дек 01, 2004 12:44 am Мнения: 2811 Местоположение: София
|
Котките са и почти толкова отмъстителни....  Като не и угодиш - хапе!
|
| Сря Ное 19, 2008 6:52 pm |
|
 |
|
MYXATA
Регистриран на: Пон Юни 05, 2006 1:48 pm Мнения: 4906 Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
|
по-скоро пикае в обувките  и не се отмирисва никога 
_________________ ... ако трети ден не ти се работи... това означава, че е сряда !
|
| Сря Ное 19, 2008 6:53 pm |
|
|