|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 6:18 am
Цената на петрола - чиста спекула
| Автор |
Съобщение |
|
tgi
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
Бе остави го на мира човека, няма да те заболи толкова от някое
съобщение на недобър български език (помисли какви бози четем
из usenet на английски и никой не им обръща внимание - е, гледай
да не почнеш да top-постваш, тогава всички bottom-posting фанатици
ще са ти в дирята  ).
Колко са опитващите се да го научат тоя език - (много) хубав, но безполезен
в наши дни... По-скоро искаме да им помагаме, не да ги отпращаме?
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Нед Окт 19, 2008 12:40 am |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Много си прав, тука. Много.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Нед Окт 19, 2008 11:30 pm |
|
 |
|
3aek
|
петрола падна от 150 на 70 долара за панел, към нова година цената на бензина щяла да падне от 2.20 на 2.00!
да видим сега търговците които качваха цените заради по-високите цени на горивата как ще ги намалят
|
| Чет Окт 23, 2008 7:06 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Те горивата паднаха ама пък долара се качи, сега ще кажат че значителна част от суровините са им в $, освен това и газа се вдига, и топлоенергията и слънцето пече по-слабо а и идва нова година, трябва да пазаруват подаръци, нови коли и т.н. .. т.е. не могат да ги намалят тази година ...
|
| Чет Окт 23, 2008 7:50 pm |
|
 |
|
Цецо
|
И да казват и да не казват, като почне кризата...
Предстои доста хора да пообеднеят... А да ги видя търговците на кой ще продават на надути цени...
Досега беше лесно - сульо и пульо теглят кредити и купуват без да гледат цената. Ама свърши тая...
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Чет Окт 23, 2008 10:17 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Цецо ... къде беше предната криза ... търговецот криза се не плаши, това е рай за тях, венро част от тях ще окапят, за сметка на това другите ще станат още по-богати, ние да му мислим ....
|
| Чет Окт 23, 2008 10:59 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Тука бях. Каквото и да е било 97г. няма нищо общо със сега. Търговския ни дефицит се наду след 97г. Сега ще почне да се нормализира, много търговци ще си загубят бизнеса... Което не е лошо.
Ебати в София има 3 действащи мола и се строят поне още 3, а други 3 са замразени щото не се вредиха навреме. Имаме поне 5 големи вериги хипермаркети за бяла и черна техника с поне по 5 магазина. И всичко това бълва стока на кредит. Освен това заплатите в тия "учреждения" не са от най-ниските. Ай сиктир де. Ганьо трябва да яде шамари, тая криза дойде точно на време за България ако ме питате мен.
Относно петрола... да ви кажа аз май си харесвах по високата цена. От 1 седмица насам пътя до работата ми се увеличи с около 20% като време. Ми то по добре по скъп да е, мамка му....
|
| Пет Окт 24, 2008 9:11 am |
|
 |
|
rumen
Ранг: Почетен член
|
Какво стана със акциите Цецо?
Успя ли да продадеш навреме или оставаш дългосрочен инвеститор?
За петрола няма да останеш разочарован за дълго. Еврото тепърва ще пада а цената си му е в долараи така че пак ще се намести към 3 кв. литъра.
|
| Пет Окт 24, 2008 10:04 am |
|
 |
|
Цецо
|
Ъ акции. Аз имах просто колкото да си чеша крастата. Нямам толкоз излишни пари, че да ги влагам сериозно в акции. Продадох повечето, към момента имам малко , колкото да си губя времето, дето и без това не стига  Оставил съм ги да отлежават...
В момента за да влагаш в акции или трябва да си луд, или по фамилия да си Бъфет
Относно петрола в евро/долар - аз не очаквам еврото да клекне на долара чак толкова драстично за стабилен период от време. Това в момента ми мяза на чисто спекулантска игра. Точно както беше с петрола. Същите тия които преди купуваха суровини за да търсят убежище от слабия долар, сега минават на долари, защото суровините се сринаха. Хедж фондове, пенсионни фондове и диви спекуланти. В крайна сметка нито Щатите са се измъкнали от рецесията, нито Европата се е сгромолясала от вчера до днес, та да има такива резки колебания.
Просто това което преживяха Щатите и долара преди половин година, сега започва да случва в ЕС. Освен това да не забравяме че предстоят избори в Америка... Но дългосрочно самите американци нямат далавера от силен долар, защото платежния им баланс с Китай (а и останалия свят) и без това е трагичен ( е не колкото нашия  )
Ето още нещо интересно относно петрола:
|
| Пет Окт 24, 2008 10:23 am |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Въпросния Бъфет е казал "Страхувай се, когато другите са алчни и купувай, когато другите се страхуват".
Евреите също казват "Когато видиш хора да бягат по улицата и да крещят, че края на света идва - купувай мощно"  .
Аз поне до сега се услушвах за сток маркета, но от 10-на дена насам почнах да купувам, по същия начин смятам да процедирам и с къщите следващата година  .
|
| Пет Окт 24, 2008 4:20 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Днес петрола клекна за малко и под 50$.
|
| Чет Ное 20, 2008 10:57 am |
|
 |
|
ji4ka
|
Сега е момента да пълните де-що има цистерни,резервоари,легени,туби от мин.вода и т.н. и т.н. 
|
| Чет Ное 20, 2008 1:34 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
при $150 барела, бензина беше 2.50лв
сега като е $50 що не става <1лв? 
|
| Чет Ное 20, 2008 7:50 pm |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
щото комитета по планиране са го засекретили/изнесли в нелегалност/преименували,
каквото кажат оттам това е в БГ.
(Не очаквам да съм казал нещо ново за някого тук, де....  )
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Чет Ное 20, 2008 8:00 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
апропо, в някогашната сграда на комитета по планиране в момента се шири сметната палата и ... подкрепа
няма нищо случайно, дет са вика
|
| Чет Ное 20, 2008 8:13 pm |
|
|