|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 8:45 am
Котешки храни .. дали пристрастяват ...
| Автор |
Съобщение |
|
zmej
Ранг: Новодошъл
Регистриран на: Нед Ное 28, 2004 10:02 pm Мнения: 141 Местоположение: София
|
Вярно на 100%. За пристрастяването - също. Моят котарак (преди години) умря точно заради това - ядеше само суха храна и не искаше друго. Но тогава си нямах на идея, че това им уврежда бъбреците безвъзвратно. Много е гадно животинката да ти умре в ръцете и да знаеш, че нищо не можеш да направиш.
Отучвай ги от сухата храна докато е време 
|
| Сря Ное 19, 2008 6:57 pm |
|
 |
|
ditronix
Ранг: Минаващ
Регистриран на: Нед Фев 25, 2007 7:51 pm Мнения: 64 Местоположение: Провадия
|
tgi,ти на това розовото вземи да му завъдиш мишки!Знаеш ли каква игра ще пада,особено след първите 2-3 опапани  Тъй като гледам клипчето,то си е трапер от класа!
_________________ Не е важно кой си,а колко струваш.
|
| Сря Ное 19, 2008 7:22 pm |
|
 |
|
tgi
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
> >Котките са и почти толкова отмъстителни....  Като не и угодиш - хапе!
> по-скоро пикае в обувките  и не се отмирисва никога  [/quote]
Едно сиамско коте на жената го правеше - беше си проклетник милият Симо.
Другите ни котета не бяха отмъстителни; Джери хапеше контролирано,
понякога силно, ако искаше да ме разкара да го оставя на мира... Най-често
заплашваше с хапане, както кучетата го правят (според мене го беше
научил от кучето на съседите, което беше чест гост в двора ни докато
Джери растеше). Розовото коте хапе като щуро, като се заиграе, и
нали е малко, зъбите му са като игли; но се контролира, не прави рани
(което е най-доброто, което имам да кажа за хапането му, като пощурее....).
> tgi,ти на това розовото вземи да му завъдиш мишки!Знаеш ли каква игра ще пада,
> особено след първите 2-3 опапани Laughing Тъй като гледам клипчето,то си е трапер от класа!
Ще ме набият и изхвърлят заедно с котето ако я свърша тая работа  .
Всъщност намерихме една убита мишка на стълбите, но не е ясно розово коте ли
я беше убило или лудата котка, дето идва на гости понякога в двора ни...
Никой не я яде, де - те май ги ядат само ако са истински закъсали, иначе
ги убиват за забавление... предстои им да еволюират някой и друг милион
години, та да се цивилизоват, какво да ги прави човек  .
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Сря Ное 19, 2008 7:41 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Рижото е готино, но ето това
http://www.youtube.com/watch?v=Wxi4_G169o0&NR=1
на интелекта могат да му завидят 99% от нашите политици.
Иначе за храната, абе аз разбирам да ен иска да яде гранули, по интересното ми е че се държи като пристрастена, не знам дали сте виждали наркоман, аз съм виждал не малко, все едно гледаш наркоман без дрога, не седи на едно място, върти се и само иска храна, а не може да е токова огладняла за една вечер, като имаш в предивд че преди това не ядеше много, ама не е и мършава.
А за гранулираната храна, това с бъбреците става при мъжките, и то не е точно бъбреците, имах такъв котарак, отиде си горкият, а беше много голям добряк. Интересното беше че не го хранех с гранулирана храна, аз започнах да им давам таква от както ми я препоръчаха от анимо. Иначе да ти кажа от Анимо съм много доволен, грижат се за животните по добре от колкот в човешките болници за хората, правят какви ли не операции, общо взето няма лечимо заболяване което да не излекуват, в смисъл не казват то за това коте не си струва таква операция, а я равят, е плащаш си но ....
|
| Сря Ное 19, 2008 8:40 pm |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9119 Местоположение: Разград
|
Не бих казал че гранулите увреждат - имам 12 годишна котка у дома - цял живот на гранули, за разнообразие kityCat - дозички че е по икономично. С консервите обаче се получава ефект - един-два пъти яде и после няколко дена не я близва. Хвърляли сме по половин консерва доста често, а някой път и това в купичката остава. А Като изсъхне вече съвсем го не ще. Wiskas-a не го тачим - идея си нямам защо. А човешка храна на моменти - кренвирш, саламче, пържолка и пилешко(сурово), а маслини винаги - от 10 метра през 3 торби ги надушва.
|
| Сря Ное 19, 2008 10:06 pm |
|
 |
|
ji4ka
|
Наистина, характера на котките зависи от цвета на козината. Тия рижите имам впечатления ,че са много добри ловци на мишки. Преди години имаше при нас една рижа "улична превъзходна" ловеше по една педя плъхове - другите котки не смееха да пипат такива. Виждал съм край контейнерите котка и плъх да си ровят съвсем миролюбиво. А може и да е ген - като се появи някой по-як мъжкар в района и след това година-две окраската му преобладава сред котачетата.Защо ли? 
|
| Сря Ное 19, 2008 11:54 pm |
|
 |
|
Lupus
Регистриран на: Сря Дек 01, 2004 12:44 am Мнения: 2811 Местоположение: София
|
Моята си лекува бъбреците с бира  :

|
| Чет Ное 20, 2008 4:58 pm |
|
 |
|
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
 Re: Котешки храни .. дали пристрастяват ...
 Производството на котешка храна не е това което беше ... Сега си имат R&D отдел където слагат паралелен порт в мозъка на котките за да анализират кои съставки в храната активизират центъра на удоволствието. Всеки месец след експериментите стотици котки биват приспивани по най-хуманния начин. След което телата им се влагат в котешките храни, в съдържанието - animal protein. За цялата история се е разбрало след като се оказало ,че в котешките храни има фенобарбитал. Разтаршували се хората и се оказало че е от котките които ги приспиват в лабораторията и за да не станат зян ги слагат в храната.
източник: http://www.naturalnews.com/023710.html
Питате се: "Е добре с какво по дяволите да си храня котката?"
Добрата новина е, че най-хубавата храна за котката е и най-хубавата за вас.
Накарайте жената да сготви една пилешка супа, да пекне малко пържоли. Гарнирате с салатка, трушия и пресни плодове. Кости, жилки и каквото остане по чиниите за котката.
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Вто Ное 25, 2008 5:54 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Абе това сериозно ли е?

_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Вто Ное 25, 2008 8:16 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Това ако е истина тия автоматично изпреварват журналистите и заемат първо място в списъка ми за разчленяване.
А за храненето, не искат, пиленце им давам не искат, пържолка не, гризнат малко и това е, не хапват, предпочитат си гранулите, ама сега тая като се приучи на wiskas. ....
|
| Вто Ное 25, 2008 10:17 pm |
|
 |
|
Lupus
Регистриран на: Сря Дек 01, 2004 12:44 am Мнения: 2811 Местоположение: София
|
Ти не знаеш ли, за да си приготвиш "заешко задушено" ти е необходима поне една котка? 
|
| Вто Ное 25, 2008 11:23 pm |
|
 |
|
MYXATA
Регистриран на: Пон Юни 05, 2006 1:48 pm Мнения: 4906 Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
|
мдам,
чувал съм, че трудно се разграничава заешко от котешко, да кажем в яхния... само по костите можеш да го диференцираш - зайчетата са с плоски ребра а котетата с по цилиндрични(или пък бе обратно)
но съм го чувал нещо като градск легенда от кръчмар де...
_________________ ... ако трети ден не ти се работи... това означава, че е сряда !
|
| Вто Ное 25, 2008 11:51 pm |
|
 |
|
¶
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
Номера е да накиснеш котката 3 дни в оцет, след това оди гледай костите 
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Сря Ное 26, 2008 1:32 am |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
бе за заека и котката съм чувал.
Ама това с DB-то на главата... баси гадно е.
Но технически е напълно възможно като идея, та няма да се учудя ако нечии извратен мозък го прави. То това е цяла индустрия за милиарди, колко му е да намериш 10 извратени учени мозъци да го правят.
Незнам, аз на мойте кучета не им давам подобни боклуци. Ядат това което ям и аз. Щом аз мога да го ям, значи и те могат. Във всички книги пише че това е най-вредната практика, че кучето не било боклуджийска кофа та да ми яде остатъците и пр. Точно затова щото го пише че не трябва, точно затова ще го правя. Никакви педигирита, уискаси и пр. лайна.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Сря Ное 26, 2008 10:25 am |
|
 |
|
ToHu
|
Че котката има вкус на заек е така, аз мног бича котките, ама съм изял няколко диви, ама те само се хващаха, не беше умишлено. Но ако не я киснеш достатъчно е като гума, а и след дни киснене и два пакета чисто маслко си е пак зилавка и суха. Иначе иам два котарака, те сега са командировани, но си мисля с идеални за хапване, доашно отгледани, тлъстички, трябва да са много крехки, ама не бих ги пробвал
|
| Сря Ное 26, 2008 11:34 pm |
|
|