Отговори на тема  [ 45 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3
Котешки храни .. дали пристрастяват ... 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение 
Цецо написа:
Но технически е напълно възможно като идея, та няма да се учудя ако нечии извратен мозък го прави. То това е цяла индустрия за милиарди, колко му е да намериш 10 извратени учени мозъци да го правят.

Това не е личност това е корпорация. Няма морал, няма самосъзнание.
Хубаво е преди да се замислим за котките, дали пък корпорациите не си играят игрички с хора?

Всички лекарства които са по магазините, как мислите са тествани? А бебешките ваксини?
Отива корпорацията и си купува някоя бедна африканска държава, след което си прави експерименти с хората.
Защо мислите 70% от населението на Африка е болно от СПИН? Население което живее в изолирани селца.

sHell си купува Нигерия.

Цитат:
In the 1990s tensions arose between the native Ogoni people of the Niger Delta and Shell. The concerns of the locals were that very little of the money earned from oil on their land was getting to the people who live there, and the environmental damages caused by Shell's practices [1]. In 1993 the Movement for the Survival of the Ogoni People (MOSOP) organised large protests against Shell and the government, often occupying the refineries. Shell withdrew its operations from the Ogoni areas and the Nigerian government raided their villages and arrested some of the protest leaders. Some of these arrested protesters, Ken Saro-Wiwa being the most prominent, were later executed on trumped-up charges of inciting violence, against widespread international opposition from the Commonwealth of Nations.[2].

While Shell maintained that it asked the Nigerian government for clemency towards those found guilty but its request was refused, a 2001 Greenpeace report found that "two witnesses that accused them later admitted that Shell and the military had bribed them with promises of money and jobs at Shell. Shell admitted having given money to the Nigerian military..." [3]. Later violence in Ogoniland led to the deaths of thousands of civilians and razing of dozens of villages, with arms and ammunition supplied by Shell to the Nigerian police. [4]

In December 2003, Shell Nigeria acknowledged that "we sometimes feed conflict by the way we award contracts, gain access to land, and deal with community representatives"[5], and that it intends to improve on its practices [6].

Източник: http://en.wikipedia.org/wiki/Shell_Nigeria
Повече информация: http://en.wikipedia.org/wiki/Conflict_i ... iger_Delta

М$ си купува Перу.
Източник: http://www.theinquirer.net/gb/inquirer/ ... t-children

Още примери е излишно да давам.

Цецо написа:
Незнам, аз на мойте кучета не им давам подобни боклуци. Ядат това което ям и аз. Щом аз мога да го ям, значи и те могат. Във всички книги пише че това е най-вредната практика, че кучето не било боклуджийска кофа та да ми яде остатъците и пр. Точно затова щото го пише че не трябва, точно затова ще го правя. Никакви педигирита, уискаси и пр. лайна.

Книгите са писани по поръчка. Както ветеринарите ти пробутват листовки с СУПЕРПЕРМИУМ храни за по 30-40 лева килограма. Така и производителите на храни ти пробутват листовка да си скопиш животните. Лекарите взимат пари за операцията и след 1-2 години още много повече да ти подържат жива хронично болната ти жовотинка.

Нормалните гранули състипват бъбриците: http://www.google.com/search?hl=en&q=%D ... 0%BD%D0%B5
Има храни които са щадящи за бъбреците водят ги ЦЕЛЕБНА ХРАНА 40-50 лв. за килограм, прецакват черния дроб.
Има и такива за черен дроб, но те прецакват бъбреците.

Не се притеснявайте да си ползвате котките и кучетата като буклокчийски кофи. Вижте уличните как добре си живеят с много по големи боклуци.

Пон Дек 01, 2008 3:44 pm
Профил

Мнение 
Значи това с хортаа е друга работа, не знам някъде да има конслагер и някой насила да го ваксинират, хората огат да с еопълчат, да реагират, а котката нищо не може да направи, лично замен по ме притеснявта тия ескперименти с котки не толквоа тези с хора.

Пон Дек 01, 2008 7:54 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Че те с хора си се правят в България при това съвсем открито.

Маса доктори взимат пари от фармацевтични фирми за да предписват точно определени лекарства на болните си. Особенно при сърдечносъдовите заболявания... положението е страшно. И после пишат едни стъкмистики, за супер успешни резултати - предават ги на фармациите които им плащат добре за въпросните стъкмистики, които пък фармациите ползват за да докажат колко са печени и така всички са доволни. И пациента и той доволен - лекуват го с последната дума на фармакологията. Къде лицензирани, къде все още не (нещо абсолютно забранено). Къде наистина помагат, къде не дотам, къде открито си вредят... на кой му пука, важното е парата да се върти.

Това не се майтапя - абсолютно верно си е. Западните фармации им е много скъпо, а и често невъзможно законово да правят това при тях. Но тука се открехнаха и сега докторчетата си докарват по още 1-2 заплати и ходят по командировки и симпозиоуми за сметка на фармациите. Та така.

А после иди и питай в аптеката за Аналгин-Хинин.

Пон Дек 01, 2008 9:02 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
не знам за котешките храни но онзи ден жена ми взела салам "САНЧО" от онези които постоянно ги рекламират по телевизията, съответно опитват с децата и казват аууу този салам много гаден айде ще го оставим баща ви да го дояде ;) опитвам го аз но няма вообще вкус на месо но няма да го хвърляме сега цяла щека, хората в африка знаете ли как гладуват а ние салами да хвърляме от гевезлък, викам си дай да го изпека може повече да се ядва и да изгуби вкуса на гума
нарязах го на резени слагам в микровълновата с кашкавал отгоре да го овкуси, изваждам от микровълновата какво да видя - пуснал боя! кашкавала където има допир със салама станал червен, такова нещо за пръв път видях!
тези хора вече на пълна синтетика са минали, салам да боядисват с боя за яйца надявам се да не е поне отровна
жалко че няма нито куче нито котка наоколо отиде на боклука

Пон Дек 01, 2008 9:17 pm
Профил

Мнение 
В колбасите винаги се е слагал оцветител, който при варнето и обушването му придава червеникав цвят, без този оцветител ако не невъзможное много скъпо да го докараш с такъв цвят, месото в прасето не е никак червено, но пределено някои прекаляват. От саламите на мен ми харесва салам Бургас, ако не се лъжа производство на фирма лукс .. или нещо такова беше, във фнтастико го има. Като структура е добре, т.е. няма много големи сланини, нито много малки, не изглежда като от кайма 3-та употреба, не е много мазен, абе добре изглежда. На вкус има вкус, на мен ми харесва, един от малкото читави салами които съм опитвал.
Иначе за луканкови и др. подобни не ми харесват, ако е луканка да е луканка, а не салам каръщисан да има вкус на луканка с неясно съфържание.

Пон Дек 01, 2008 9:28 pm
Профил
Аватар

Мнение 
3aek написа:
жалко че няма нито куче нито котка наоколо отиде на боклука

Мисля, че си в дълбока грешка :D , куче и коте няма да ядат нещо, което не струва. Съседа така пробва дали да яде салама или не,
дава на котака, ако котака се намръщи и не го погледне, салама заминава в коша :D :D :D

Пон Дек 01, 2008 10:01 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
Аз отдавна съм се отказал от колбасите и ги ям само при тотална липса на друго.

Взимам или сурово месо и се готви в къщи, или в краен случай някакво филе, не че и там не е пълно с химия, ама поне месо някакво има. :)

Преди време си направих труда да издиря някакво "готово" месо (салам, филе и пр.) което да няма E-та.

Всичко почва като минимум с консервант, минава през оцветител, но шампион са кремвишите - там си ебало мамата....

Единственото което поне на надпис беше натурално е говеждата пъстърма - тя е толкоз суха и трескава, че не и трябва нищо освен сол. Аз си я харесвам, ама си е скъпичка.... Между другото, като цяло говеждите колбаси почти нямат консерванти, телешките горе долу. Най много има в пилешкото и свинското.

Това ми напомня две случки, може и да се повтарям:

1. Говорих си с едно приятелче, касапин в голяма фирма. Та заоплаквах се аз от разните E-та. При което той ми каза - "ти бъди доволен ако наистина са сложили Е-та, щото ако знаеш като не им се дават пари за E-та, какво пъхат вътре..."

2. Баща ми ровнал в интернет да провери какво аджеба значат тия E-та. И намерил там едни таблици, кое какво е, кое е забранено по принцип, кое само в ЕС. Та едно от позволените E-та било - "Оцветител за зелен грах" :):):)

Пон Дек 01, 2008 10:05 pm
Профил ICQ

Мнение 
Цецо написа:

Маса доктори взимат пари от фармацевтични фирми за да предписват точно определени лекарства на болните си. Особенно при сърдечносъдовите заболявания... положението е страшно.

Моите сведения са, че на практика във всички области на медицината има доктори в България, които изпитват лекарства. И нерядко - неуспешно... Но тука според мене е малкият проблем - пациентите (вероятно) във всички случаи са известени.
По-голямата лошотия е , че и лекарите неизпитващи лекарства предписват лекарства на определени фармацевтични компании, от което са материално заинтерисувани. Стига се до там, че освен подаръци, почивки в курорти, кораби, те получават и пари на ръка. :evil: Фармацевтините компании знаят кой доктор какви лекарства изписва, всеки лекар си има нещо като досие, някои даже имат списък с ЕГН-тата на пациентите. :evil: Това, както и да се погледне е престъпно, в ущърб на пациентите е и технологията е организирана от здравната каца. :evil:

Пон Дек 01, 2008 10:22 pm
Профил

Мнение 
Цецо написа:

Маса доктори взимат пари от фармацевтични фирми за да предписват точно определени лекарства на болните си. Особенно при сърдечносъдовите заболявания... положението е страшно.

Моите сведения са, че на практика във всички области на медицината има доктори в България, които изпитват лекарства. И нерядко - неуспешно... Но тука според мене е малкият проблем - пациентите (вероятно) във всички случаи са известени.
По-голямата лошотия е , че и лекарите неизпитващи лекарства предписват лекарства на определени фармацевтични компании, от което са материално заинтерисувани. Стига се до там, че освен подаръци, почивки в курорти, кораби, те получават и пари на ръка. :evil: Фармацевтините компании знаят кой доктор какви лекарства изписва, всеки лекар си има нещо като досие, някои даже имат списък с ЕГН-тата на пациентите. :evil: Това, както и да се погледне е престъпно, в ущърб на пациентите е и технологията е организирана от здравната каца. :evil:

Пон Дек 01, 2008 10:23 pm
Профил

Мнение 
Относно колбасите, не знам сега как се правят, аз преди 15-на години работех в такъв цех, та тогава нямаше толкова химия. Сега не знам как е, но всички филета би следвало да са истинско месо, за да е по бърз процеса самото месо се инжектира със саламура, но това не би трябвало да е ниаква химия, обикновенно е вода сол, подправки, малко консерванти и евентуално оцветител. Много хора си мислят че щом месото се инжектира това е някаква химия имагия, реално няма почти нищо по различно от това кеото си слагате в доашния суджук. Подобно е и положението с пъстармата, като разликата е че едното се вари и опушва или само опушва, а другото се суши сурово.
При саламите положението е малко по-зле, там може да е много по зле всъшност. Много фирми използват каквото имат. Няма самлам в чиято рецепта да няма сланина, дори в салам тип смядово както е по БДС, и се прави само от телешко, също има свинска сланина но малко. Някъде си бях записал рецепти, техноложката ни беше една 60 година лелка която беше направила рецептите за почти всички известни нашенски колбаси, смядовска луканка, суджук горна оряховица, саламите смядово, сервилат и др. подобни. Та това че има сланина не е проблема. Проблеа е че много производители слагат каквато им падне, освен това си спестяват охлаждането. Примерно за саламите сланината трябва да е охладена за да може при рязането да остане на малки късчета а не да се смаже. Същото се отнася и за месото, а много производители не само не я охлаждат достатъчно, ами слагат и сало, това са меките мазнини, които са непригодни за салами, те се изпозлват във кремвиршите. Много често су попадал и на прекалено мазни салами, което трудно си го обеснявам тук като прасетоняма кой знае колко сланина. Като имаш в предвид че най добрата част от сланината отива за луканка ми е чудно как успяват толкова мазни да ги правят.
Друг проблем е замяната на месата, много фирми вкарват замразено телешко което в някой случай може да е по старо от нас самите, а в един момент се вкарваше и месо от кенгура. Това разбира се променя само вкусовите качества. Последните години много станаха модерни подобрители които заместват соята, тъ акто соята не е подходяща за салами, от нея сала става определено гаден. Сега има подобрители, за колбаси, за кебапчета и за какво ли не, кебапчетата стават дебели и като надути, а саламитеоцветени и с вкус на трици ...
Всичко се извращава, то и месото вече почва да няма вкус на месе. Но днес минах през майстор миро, който си е майстор сие майстор, пушеното врателе е страшно, вешалицта също, и наденичките дето си ги правят не са ниакк лошо, натъпках се като прасе :)

Пон Дек 01, 2008 10:59 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Тони, единственното във което съм сигурен като месо и знам че котката го яде и нищо няма да и стане това е рибата. Тук поне може да се намери прясна или в лошия случай еднократно замръзена/размразена.Но котките и такава хапват и не се мръщят.
Само да ви напомня че наближава НИкулден и да не забравите да купите отрано риба,че после става....... :)

Вто Дек 02, 2008 10:13 am
Профил
Аватар

Мнение 
Има и друг подход, гледаме и охранваме повечко котки, след това ги правиме на салами, така 100% знаем какво ядем :D Кичо, охранвам рибоците за Никулден, родиха се едно котило 15 парцала, от друго котило има 8, сега чакаме още, поне за една рибена чорба ще стигнат :wink:

Сря Дек 03, 2008 12:05 am
Профил WWW

Мнение 
Моите риба не ядът, и на чисто месо се дърпат, аз повечето ги командировах, но те ядяха само гранули, ако им дам от тия късчета и тях ядът ама после не се дърпат. тази дето ми остана уж не беше капризна, а от както другите ги махнах стана много капризна. Сега иска само таква храна, постоянно мяуче, постоянно почна да се вре да я галиш, не че не е нормално за котка, ама досега само си спеше, а от както другите ги няма нещо живна .. знам ли може да са я малтретирали и да е била депресирана.

Сря Дек 03, 2008 12:23 am
Профил
Аватар

Мнение 
Ми иди да видиш за някакви антидепресанти, все пак животно е, може и уроки да е прихванала :D

Сря Дек 03, 2008 4:21 am
Профил WWW

Мнение 
Ще видя аз .... ще я оставя на гранули, пък да мършавее ако иска ....ще видим до кога ще се пъне ...

п.с. И аз се пристрастих ... не бях пил швепс от дете, миналата седмица си купих бутилка швепс цитронада, не мога да спра да го пия ...... аз и към мръвките на майстор миро се пристрастих, ама сериозно, като наближа ресторанта и почвам да усещам едно ткаов авътрешно влечение да спра и да се натъпча с мръвки всякакви .... а после се чудя на добичето че не иска вече гранули да яде.

Сря Дек 03, 2008 7:15 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 45 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3