|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 12:39 pm
Altium Designer Summer 08
| Автор |
Съобщение |
|
velio
Ранг: Форумен бог
|
 Altium Designer Summer 08
В новия дизайнер някой идиот е сложил за интерактивно опроводяване някаква много умна функция и вече побеснявам.
Старата функция я има обаче е завряна да не казвам къде.
Може ли да се забранят тези умнотии и човек да си ползва стария метод за ръчно опроводяване с познатата клавишна комбинация?
|
| Пон Дек 01, 2008 6:52 pm |
|
 |
|
ji4ka
|
Тоя софт да не го подкараха като сапунените сериали - на сезони.
Като не ти харесва новата версия , що не си върнеш старата?
Може би в Winter'08 версията ще е по добре. 
|
| Вто Дек 02, 2008 1:22 am |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Аз пък още не мога да открия нито една смислена причина да зарежа DXP и да се кача по нагоре.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Вто Дек 02, 2008 2:07 am |
|
 |
|
velio
|
Ам щото форматите на файловете не са с обратна съвместимост май...
Всеки път като отворя стар файл и вика "дрън дрън, файла ти е стар, ще го пиша в новия формат"
|
| Вто Дек 02, 2008 12:23 pm |
|
 |
|
¶
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
Парички, парички и пак парички  Реално погледнато това е причината всяка нова версия на даден софтуер да има нов файлов
формат, не че има нужда, не че нещо смислено и полезно се добавя. Ако можеше със стария софтуер да отвориш формата на новия софтуер, продажбите ще са драстично по-малко. Най мразя някои велик софтуерен конструктор да смени в нова версия разположението на менютата, клавишните комбинации и т.н. Не е никак трудно да се направи един темплейт или конфигурационен файл, така че обръгналите потребители да могат да си връщат старите настройки. Ма тогава никой няма да им използва нововъведенията. Ама какво сме тръгнали да се сърдим на сезона лято 2008, умните глави от БАН смениха фонетичната кодова таблица, та ние за едно ръчно рутиране толкова се кахърим.
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Вто Дек 02, 2008 11:55 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30684 Местоположение: София
|
Аз пък още съм си на 99SE ...
|
| Сря Дек 03, 2008 12:28 am |
|
 |
|
woody
Регистриран на: Вто Юли 31, 2007 2:55 pm Мнения: 1792 Местоположение: София
|
Един истински CAD/CAE трябва да има пълно конфигуриране на shortcuts и менюта от потребителя. Най-добре през текстов файл.
|
| Сря Дек 03, 2008 2:16 pm |
|
 |
|
ji4ka
|
И аз си карам с него но под ХР-то взе да ми дава някакви грешки, при определени ситуации , например при генериране на спредшит. Сочи към файл vcl50.bpl който се оказва някакъв делфи-компонент (по тоя повод разбрах на какво е писан протела). Май има нещо общо със скоростта на процесорите, едно време паскал-ските програми така изгърмяха над 200мхц-а.
Все се каня да пробвам Игъла, ама нещо не ми се учи нов софт, иначе изглежда лекичка програмката. Обаче и там май наблягат на ауторутера , а аз търся хубаво ръчно опроводяване , защото това на протела е малко дървено...
|
| Чет Дек 04, 2008 6:26 pm |
|
 |
|
¶
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
А бе от Протел на Игъл е като да смениш леката кола с моторетка  , пробвах на няколко пъти, ми много дърварска работа, някак си хич не ми хареса 
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Чет Дек 04, 2008 6:41 pm |
|
 |
|
Nikola Kirov
Регистриран на: Нед Окт 31, 2004 9:19 pm Мнения: 4464 Местоположение: Stara Zagora
|
Ами по скоро ти е дървена главата на теб. От всичките кадове за pcb които съм пипал,в общи линии всички по известни,Altium има най удобен интерфейс за ръчно опроводяване.
Но както знаем си заклет пикоборец  . А това племе е родено да се мъчи  . Явно не е достатъчно трудно и мъчително да работиш с протела и затова си недоволен. За такива като теб си е точно орела. Хвърляй го тоз протел. Орела е мечтата на пикобореца  . Ако не те устройва зора може и в Corel да се прехвърлиш да си правиш платките. Има такива колеги. Последвай светлия им пример 
|
| Чет Дек 04, 2008 11:07 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30684 Местоположение: София
|
Ех Никола, много си им насънрал на тия пикове  , иначе за проела те подкрепям, може би има среди които са по продуктивни, и по работещи, примерно тези на ментор, но там си трябва четене. От тези които съм пробвал, протела ми се струва най-удобен като съчетание схемен редактор и редактор на платки. В новите версии има и доста екстри, но засега 99 за мен е ОК.
|
| Чет Дек 04, 2008 11:32 pm |
|
 |
|
ji4ka
|
Аз досега платки съм правил само на оркад(под дос) и на протел, но ти щом си се мъчил и с други ,явно ти е била още по дървена главата от моята.  Гледам ,че игъла постоянно го обновяват та си мислех ,че са понапреднали, но явно не са. Но то не пречи пак да ги опитам. Иначе протела си е супер готин като организация и интерфейс , но в ръчното опроводяване му липсват някои малки "екстрички". Например да се донаместват опроводени елементи, да прокарва автоматично пистата по зададен път, да има различни стилове на пистите. В стария оркад си спомням ,че имаше някакви такива наченки но дойде Виндовса и стана с пари...
Цък, още не съм се клел - трябва да отскоча до новия им храм да свърша и тая работа, че и аз съм налял някое и друго килце бетон там... 
|
| Чет Дек 04, 2008 11:52 pm |
|
 |
|
VANK
Ранг: Ориентиран
|
Никой не каза нищо за CadStar....
|
| Пет Дек 05, 2008 6:18 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Умря геройски - RIP  .
|
| Пет Дек 05, 2008 6:35 pm |
|
 |
|
Nikola Kirov
Регистриран на: Нед Окт 31, 2004 9:19 pm Мнения: 4464 Местоположение: Stara Zagora
|
Просто е предвидено да се прави по друг начин. Ама кой да чете
А има нов кадстар който не изглежда зле. Но не съм мяркал крекче за последните версии да го поразгледам. Но имам съмнение че ще е по зле от Altiuma.
|
| Пет Дек 05, 2008 7:41 pm |
|
|