| Автор |
Съобщение |
|
VANK
Ранг: Ориентиран
|
Тези дни излезе Cadstar 11. От както го купиха японците, мисля че CadStar много израсна. Лек е и лесно се работи с него. За големи проекти компанията е разработила продукта CR-5000. Който иска може да прочете тук за него.
http://www.eurointech.ru/cadstar
Според мен PCB часта му е много добра. Но SCM отстъпва например на ORCAD.
А за Никола, хапчета има, за CadStar 10 няма проблеми.
|
| Пет Дек 05, 2008 11:57 pm |
|
 |
|
VANK
|
Velio, гледам че има вече излязла "Altium Designer Winter 09 Build8.0.0.15895" с лекарство. Змачи вече Altium е влязла в новата 2009г. и може да са решени твоите проблеми!
|
| Съб Дек 06, 2008 12:03 am |
|
 |
|
¶
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
Добре де, в Altium Designer пролет-лято-есен-зима ( последния да затвори вратата ) има ли я възможността да сравнява две схеми ? или две платки ? Ей това най липсва на Protel 99 SE, "най-умното" до което съм стигал е да конвертирам схемата/платката до ASCII формат и след това да ги сравнявам с Total Commander 
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Съб Дек 06, 2008 12:35 am |
|
 |
|
nobodyshadow
Ранг: Почетен член
|
@VANK Ти с 10-та версия на CadStar-a работил ли си?Защото това което аз успях да намеря на пръв поглед изглеждаше ОК,ама почти...Имаше някакъв проблем с библиотеките и не можеше да се създават нови елементи,и разбира се хората се бяха постарали да не са съвместими библиотеките от старите версии  .Ако имаш нещо работещо ще съм благодарен ако го споделиш.
_________________ Не мога да знам всичко,а и не искам.Тогава би било прекалено лесно и скучно!
|
| Съб Дек 06, 2008 2:02 am |
|
 |
|
ji4ka
|
Всъщност преди 2-3 години тука в бг по списанията забелязах сравнително активна рекламна кампания на CADSTAR-a , направи ми впечетление защото си мислех ,че отдавна се е поминал. Но явно са се амбицирали да го наложат пак.
|
| Съб Дек 06, 2008 2:02 am |
|
 |
|
VANK
|
@nobodyshadow ето ти лекарство за CadStar10.
|
| Съб Дек 06, 2008 10:30 am |
|
 |
|
valioman
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Съб Сеп 17, 2005 5:07 pm Мнения: 813 Местоположение: Сливен
|
Така и така сте се зачесали по CAD софтовете ..... чудно ми е защо никой не споменава любимия Proteus ...
Аз лично съм доволен от него ( зора беше да му свикна с интерфейса) ама иначе платките са сносни ... уж 
|
| Съб Дек 06, 2008 11:06 am |
|
 |
|
VANK
|
Сложих новия Proteus_7.4_SP3, но го ползвам за да отварям схеми и платки от разни проекти в интернет.
|
| Съб Дек 06, 2008 11:19 am |
|
 |
|
MYXATA
Регистриран на: Пон Юни 05, 2006 1:48 pm Мнения: 4906 Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
|
ами например може и с микроскоп да чупиш орехи.... но дали трябва така
аз лично съм против софтовете дето правят всичко от къпане на бебета до подстригване
или през симулатор на контролери до платкаджийница... едва ли ще са изпипани всички детайли
_________________ ... ако трети ден не ти се работи... това означава, че е сряда !
|
| Съб Дек 06, 2008 6:05 pm |
|
 |
|
woody
Регистриран на: Вто Юли 31, 2007 2:55 pm Мнения: 1792 Местоположение: София
|
CASE
Някой да го е виждал/ползвал? 
|
| Съб Дек 06, 2008 6:41 pm |
|
 |
|
Tisho
Регистриран на: Пон Ное 22, 2004 11:24 pm Мнения: 1923 Местоположение: Габрово
|
 Re: Altium Designer Summer 08
И аз малко се чудих това защо е така ама....
В момента съм го инсталирал на домашния комп с цел тестове. От всичко най ми харесва това че са започнали да работят и на тема кутии.
А това ми е най омразната работа в проектиране на платка... Да си изчертая контурите на платката по кутията която ще се ползва.
Ама има бъгове и то доста...
Например правиш си компонент в някоя библиотека, отиваш да го слагаш в схематика и о чудо компонента го няма в библиотеката.
Връщаш се в библиотечния редактор компонент има... Рестарт на Алтиум-а и компонента се появява където му е мястото...
И още няколко такива...
За сега не ми се вижда достатъчно надежден за да работя на него. Може би след някой друг ъпдейт.
Стига да го събере хард-а ми....  Че с техните разбирания за големина на инсталираната програма. 
|
| Вто Дек 09, 2008 7:56 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Ми на мен нищо не ми липсва в 99SE, да няма сравнение на схеми, няа и поддръжка на ревизии, не е добре но какво да с еправи живот. Не ми харесва софтуера да заема 1/5 от системния ми диск, да се влачи като умряла костенурка и да не мога да намеря нищо на мястто където е било в предната версия. От 2.8 минах на 99 с малко зор, но от 99 на DXP не знам кога ще стане ... аз работя основно на лаптопа си, диска ми в момента е 80 Гб, и не искам да го сменям, не че нямам двойно по големи да се въргалят из офиса, просто не искам. Отделил съм 20 Гб за системен диск, и държа там да събера софта който ми трябва, имам си вече solid works който е хищен, като сложиш web pack и той яде като ненормален, айде протела поне да е с човешки размери.
|
| Вто Дек 09, 2008 9:02 pm |
|
 |
|
Nikola Kirov
Регистриран на: Нед Окт 31, 2004 9:19 pm Мнения: 4464 Местоположение: Stara Zagora
|
 Re: Altium Designer Summer 08
 |  |  |  | Tisho написа: И аз малко се чудих това защо е така ама.... В момента съм го инсталирал на домашния комп с цел тестове. От всичко най ми харесва това че са започнали да работят и на тема кутии. А това ми е най омразната работа в проектиране на платка... Да си изчертая контурите на платката по кутията която ще се ползва. Ама има бъгове и то доста... Например правиш си компонент в някоя библиотека, отиваш да го слагаш в схематика и о чудо компонента го няма в библиотеката. Връщаш се в библиотечния редактор компонент има... Рестарт на Алтиум-а и компонента се появява където му е мястото... И още няколко такива... За сега не ми се вижда достатъчно надежден за да работя на него. Може би след някой друг ъпдейт. Стига да го събере хард-а ми....  Че с техните разбирания за големина на инсталираната програма.  |  |  |  |  |
В последната версия са оправили доста от бъговете. Пробвай с нея. Със Summer-a омазах едни платки даже не по моя вина и се наложи да ги пускам пак,бъгавичък е  . Но все пак работят сериозно хората. Чистят бъгове вкарват нови неща. Тук сме програмисти и ни е ясно че правиш ли промени по софта неминуемо се вкарват бъгове.
По мое мнение част от проблемите на този кад са от това че се пише на делфи. На моя работен комп имам наблюдения че рядко нещо написано на делфи тръгва безпроблемно. Машината ми е малко специфична и все се получава някакво омазване с нещо. Явно нещо не е доизпипано при Борланд.
|
| Вто Дек 09, 2008 9:57 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Я да попитам нещо свързано с Protel 99SE и PADS на Mentor Graphics. Обсъждаме да преминем на PADS вместо да се ъпгрейдваме до Altium Designer и единственото нещо, което засега поставя питанка пред начинанието е дали ще е безпроблемно да импортнем старите платки и схеми от Protel в PADS. Някой ако го е пробвал това нещо нека да каже някакви отзиви  .
|
| Сря Дек 10, 2008 5:07 pm |
|
 |
|
velio
|
Ми става по принцип.
Преди време правихме една платка, т.е. бяхме дали да я правят. Пичовете ползваха PADS. Тогава се чудехме как да експортираме схемата от протел в ПАДС (пичовете позваха някаква комбинация от ПАДС и Оркад - с едното платките с другото схемите).
Та стигнахме до извода че най-добре е да се прехвърли схемата в PCB-то на протел и от там да се импортира в ПАДС. Мисля че PADS има импорт точно за 99SE, или поне тогава (преди 3 години имаше).
Та дори след това в процеса на работа няколко пъти пращах промените в схемата по този начин (PCB от протел -> PADS) и пичовете отразяваха само тях.
Само да отбележа че импортирането не е напълно безпроблемно - нещо се объркват слоевете или липсваше нещо, но трябва да се пробва...
|
| Чет Дек 11, 2008 12:15 pm |
|
|