|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 9:36 am
Американската криза ... дали е американска.
| Автор |
Съобщение |
|
¶
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
Доста са случаите на застреляни куриери в САЩ ( без оглед на фирмата в която работят ), затова ми е много смешно, когато съм си
в къщи и дойде куриер: звъни се, излизам на терасата да видя кой е, натискам бутона да се отвори входната врата, след това излизам да го посрещна на входната врата на апартамента, през това време куриера се качва с пратката до втория етаж ( няма значение каква е пратката, бях си поръчал две автомобилни гуми от www.tirerack.com, куриера и тях качил пред вратата на апартамента ) като през цялото време на достатъчно висок глас повтаря "Диливъри, диливъри" ( Доставка, доставка )  Доста се чудих, докато загрея защо поватарят непрекъснато "Диливъри, та диливъри"  Ама като се замисля, ако съм на тяхно място, и аз ще викам с пълно гърло "Диливъри", щото не се знае кой с какъв калибър огнестрелно оръжие те дебне  Навремето като гледах "Сам в къщи" ми се струваше, че преиграват в сценката, дето куриера носи пица, а хлапака пуска от вътре касетата с престрелката, май излиза, че не са
преигравали ...
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Пон Ное 17, 2008 8:52 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Абе за БГ DHL май са по читави от Федекс, на Федекс и 5 пъти да им кажеш да не ти носят цесията ти я носят, и на адрес който те решат, пратката е адресирана до южен пар, фирмата е в центъра, т еминосят цесията на симеоновско щото веднъж ми я били носили тук, при все че им е казано да не носят цесия иния ще си я вземем.
Митническите им агенти не стават, веднъж имах някакъв износ, реших да ги позлвам, голяма грешка, 4 дена не могат да оправят документите, моят агент ги оправи за 2 часа ....
|
| Пон Ное 17, 2008 11:28 pm |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
Ми няма - поне не в дългосрочен план. Ако се появи нещо читаво и се разрастне
до обществено значими размери веднага му виждат сметката, защото е пряка заплаха
за властта на въоръжената мафия малоумници, които имат на разположение "държавата".
И не вярвам да им стига акълът да си я задържат сами въпреки контрола над
всички пушки, кой знае колко псувни отнасят отгоре/отвън задето са толкова тъпи
и все трябва да им се помага....
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Вто Ное 18, 2008 12:06 am |
|
 |
|
bongo-bongo
Ранг: Почетен член
|
Да, ама в БГ световната криза не се отразява (поне според по-големите ТВ канали).
Вариант1: БГ ТВ каналите са дупедавни (това си го знаем).
Вариант2: Мутрите в БГ си крадат на спокойствие и без световна криза, така че защо им е?!
Мислех да донапиша ама не ща да ме сметнете за поредния луд щото като гледам как вземате нещата... А аз съм си "луд" от сой, де.
_________________ Тя простотията по хората ходи
|
| Пет Ное 21, 2008 12:33 am |
|
 |
|
MYXATA
Регистриран на: Пон Юни 05, 2006 1:48 pm Мнения: 4906 Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
|
Бат'Бонго не си луд(достатъчно за да ни учудиш  )
но защо си с твърдото убеждение, че само в България големите медии са "дупедавни"(или зависими от властта)
както и защо си мислиш, че само нашите мутри крадат с или без световна криза 
_________________ ... ако трети ден не ти се работи... това означава, че е сряда !
|
| Пет Ное 21, 2008 11:01 am |
|
 |
|
bongo-bongo
Ранг: Почетен член
|
Щото тука в Туземско имат поне малко срам, бе МУХАТА!
_________________ Тя простотията по хората ходи
|
| Пет Ное 21, 2008 8:05 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Да бе журналист и срам. Все едно политик и срам 
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пет Ное 21, 2008 9:01 pm |
|
 |
|
sthx
|
 Уол Стрийт
Пратиха ми го по пощата. Не зная кой е първоизточника.
> Тоа матриалец е препечатан направо от афтуритетниа весник "Фанешал> таймс".>
> Сеги е мудерно да са дрълат ората по секви фенансови вапросе, те за> тава ша го преведем, за вашо сведение:>
> Веднаж у темната Индиа в ено село дошел един омраз и казал на
> селяньете, че ша купува маймуне по десет долара парчето. Селяньете
> куто виделе, че има бая маймуне у жунглъта, отишле а ги ловат.
> Омразът купил неколко иляди за по десет долара. Маймунете, каде
> рипале по дръвеата, останале малко и ората спреле да си дават зор а
> ги ловат. Тогива тоа им рекъл, че ша копува по дваесе долара
> бройката. Ониа като чуле, па отишле да ловат маймуне, кой на трици,
> кой на друга стръв. Обаче маймунете намалели още. Офертата била вече
> на дваесе и пет долара, а у гората немало вече ни маймуна, ни уй.>
> Тогива омразът им рекъл, че ша копува по пейсе долара парчето! Обаче
>имАл бил работа у големиа град, и неговиа менажер щел да копува> наместо ньега.>
> Менажера им казал: "А глейте оня пустиняк що маймуне е насъбрал, да
> му го тура! Язе ша еба да ви ги продам по триесе и пет долара, а оня
> куту си доде, виа ша му ги дадете по пейсе долара!">
> Селяньете си извадиле сичката парасъ и купиле сичкото маймуне...
> Повече не виделе ни менажера, ни омраза, ка са обърнаале - маймуне> отсекъде!>
> Сега имате по-добра престава ка работи Уол Стрийт...
_________________ Две плюс две е приблизително равно на четири. Факт!
|
| Съб Ное 22, 2008 10:42 am |
|
 |
|
plameniv
|
 Re: Уол Стрийт
 |  |  |  | sthx написа: Пратиха ми го по пощата. Не зная кой е първоизточника. > Тоа матриалец е препечатан направо от афтуритетниа весник "Фанешал> таймс".> > Сеги е мудерно да са дрълат ората по секви фенансови вапросе, те за> тава ша го преведем, за вашо сведение:> > Веднаж у темната Индиа в ено село дошел един омраз и казал на > селяньете, че ша купува маймуне по десет долара парчето. Селяньете > куто виделе, че има бая маймуне у жунглъта, отишле а ги ловат. > Омразът купил неколко иляди за по десет долара. Маймунете, каде > рипале по дръвеата, останале малко и ората спреле да си дават зор а > ги ловат. Тогива тоа им рекъл, че ша копува по дваесе долара > бройката. Ониа като чуле, па отишле да ловат маймуне, кой на трици, > кой на друга стръв. Обаче маймунете намалели още. Офертата била вече > на дваесе и пет долара, а у гората немало вече ни маймуна, ни уй.> > Тогива омразът им рекъл, че ша копува по пейсе долара парчето! Обаче >имАл бил работа у големиа град, и неговиа менажер щел да копува> наместо ньега.> > Менажера им казал: "А глейте оня пустиняк що маймуне е насъбрал, да > му го тура! Язе ша еба да ви ги продам по триесе и пет долара, а оня > куту си доде, виа ша му ги дадете по пейсе долара!"> > Селяньете си извадиле сичката парасъ и купиле сичкото маймуне... > Повече не виделе ни менажера, ни омраза, ка са обърнаале - маймуне> отсекъде!> > Сега имате по-добра престава ка работи Уол Стрийт... |  |  |  |  |
Мда то винаги си е било така , само сменят собственика на стоката докато накрая изгърми някои, това ми прилича и на далаверата с ремъците и колела или каквито си ги измислят. В БГ има такава мафиика чат пат току изреве някой. Ама последно време ората се поизучиха и сега върви далаверата с братовчеда згазил дете. Навсякъде ги има такива колкото щеш
Абе ако питаш мен, посредниците тряя да се избият до крак и да няма никакви посредници между купувач и продавач, сега като са се навързали като на синджир връзките и накрая за последния остава да плати яка пара за нищо 
_________________ Избийте баламите и тарикатите сами ще умрат!
Няма невъзможни работи - има много трудни работи!
----------------------------------------------------------------------------------
"Я в Москве с киркой уран найду, при такой повышенной зарплате" !
|
| Съб Ное 22, 2008 11:49 am |
|
 |
|
MYXATA
Регистриран на: Пон Юни 05, 2006 1:48 pm Мнения: 4906 Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
|
е хайде сега бате Бонго...
това твоето туземско малко ми намирисва на гръцко  а;)
и за там да ми говориш, че имат срам когато става дума за вземане на пари.. или за не даване на пари за свършена работа...
може и да греша ама за какъв срам ми говориш
сещам се за случка с данъчен инспектор от Перник(почти от първа ръка я знам)..
дето на маса приятел го пита :"не е ли е срам да изнудваш хората за пари и да взимаш подкупи ?"
а той отговорил:
"Срам е е ама търпя" 
_________________ ... ако трети ден не ти се работи... това означава, че е сряда !
|
| Съб Ное 22, 2008 5:12 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
http://www.profit.bg/news.php?cid=1&id=38678
Е вече е сигурно че кризата не е само американска. Въпроса е къде ще приключи всичко... Ако авто тройката в щатите падне... опасността от лавинен процес е огромна.
Другия голям въпрос е дали на някой нервите няма да издържат и да се хване за кобура. И тогава вече WW3 ще е реалност  За съжаление тая опасност започва да изглежда все по реална....
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Чет Дек 11, 2008 11:41 pm |
|
 |
|
Lupus
Регистриран на: Сря Дек 01, 2004 12:44 am Мнения: 2811 Местоположение: София
|
Пепел ти на езика! 
|
| Чет Дек 11, 2008 11:58 pm |
|
 |
|
¶
|
Наскоро четох мнения на няколко икономиста, които единодушно застават зад тезата, че Европа и Азия в близко бъдеще ще се отърсят от зависимостта си от САЩ, което ще доведе до още по-дълбоко затъване на САЩ, като най-оптимистичния изход за САЩ е да си намерят отдушник в нова война. Под "зависимост" никой не уточнява какво има предвид, но се подразбира че идва времето в което долара няма да е международната валута. Като гледам и на еврото крачката са тънички, остава единствено поднебесната валута , та за това е хубаво да започнем от сега да учим чайнизи, колкото по-рано, толкова по-добре, или колкото толкова
Иначе при една WW3 ние си знаем, минаваме на страната на Русия
Моя съвет е да си приготвяме нивите, кочинките и курниците, доматки, пиперки, прасенца, кокошчици, кученца, котенца, това ще ни спаси 
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Пет Дек 12, 2008 12:00 am |
|
 |
|
3aek
|
няма как да стане световна поднебесната валута докато курса и се дирижира от ККП а не от икономически закони
|
| Пет Дек 12, 2008 12:58 am |
|
 |
|
¶
|
Ми то чунким щото долара се дирижира от икономически закони та затова покрай сухото гори и мокрото  Днес пак имаше данни за търговския дефицит на САЩ, упорито продължава да расте, 50 и колко милиарда минус всеки месец, пък курса на долара се вдига, на мен лично са ми чужди такива икономически закони.
|
| Пет Дек 12, 2008 1:20 am |
|
|