здравейте
не знаех как точно да формулирам заглавието на темата - става дума за следното:
дали някой от колегите е срещал дебъгер за embedded системи (напр. арм-ове, предимно
с тях съм работил, но ми е любопитно по принцип), с който да може да се debug-ва от
няколко различни компютъра едновременно; например, възниква следната ситуация:
аз работя по нещо, но се появява проблем, който сам не мога да реша; за целта се обаждам
на началника за помощ, но за него ще е физически трудно да дойде при мен, на моята
машина, където съм си закачил дебъгера и опитната постановка; не може ли в този
случай аз да пусна проблемната програма с дебъгера, и началникът, от неговия си
компютър, да гледа какво правя, и да има възможност да се намесва от време на време
в процеса на debug; например, слагам точка на прекъсване, пускам програмата, и тя
като спре - аз, на моя си компютър, да мога да гледам стойности на променливи, а
началникът, на неговия си компютър, също да може да гледа стойности на променливи
и т.н.; и той да може да слага точки на прекъсване, да гледа сорсовете на програмата
(които може и да не са инсталирани на неговия компютър, а някак си да му се пращат при нужда
по мрежата от моя компютър - така е най-сигурно, защото даже и да има сорсовете при
него, те може да не са актуални), и т.н.; сега, възниква въпросът - как ще се разбираме
някой да не намаже на другия нещо - да речем сме в една стая, или пък по мрежата си
комуникираме някак си - да речем, че това не е толкова съществено
та, има ли някакъв такъв дебъгер, някой от колегите срещал ли е? аз си мисля, че такова
нещо може да е доста полезно, макар и, може би, да не се налага да се ползва много често,
и може понякога да е от съществена полза?
опитът ми не е голям, какво могат да кажат опитните колеги - има ли някакъв такъв
debugger за embedded системи, за предпочитане да е free software, нещо на основата
на gdb например?
благодаря за коментарите
поздрави,
шопов