Отговори на тема  [ 51 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4  Следваща
България - Европа е 2:1 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение България - Европа е 2:1
http://www.novinar.net/?act=news&act1=det&stat=center&mater=MjgzMTs5Nw==&sql=MjgzMTszNA==
прилича ми на култовия коментар на мичмана (лека му пръст) "тази наша загуба автоматично се превръща в наша победа"
бахти наглостта.

тая другарка да вземат да я номинират за мъж на годината, а?
само дето татяна дончева ще и е сериозна конкуренция :D

Съб Дек 20, 2008 2:24 pm
Профил

Мнение Re: България - Европа е 2:1
Народът го е казал по-точно: Ти го плюеш, той вика, че дъжд го вали.
Напоследък като няма на къде на олигофрения ги избива. Или нас ли ни правят на такива?

Съб Дек 20, 2008 3:27 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Какво очакваш от банда слуги, оставени да контролират имението и да вилнеят на воля?
Пазят ги с пушки и единствената им грижа е мястото в йерархията на бандата, оказала
се с властта в ръце (напук на всички свои очаквания и самочувствие, знаят много добре колко са
жалки и негодни).
Нямат никакъв проблем да повтарят как 2+2 всъщност не било 4, те по един
много такъв съвременен начин, с помощтта на водещите експерти, установили, че е по-скоро
някъде към 33 (предстои уточнение, може и повече да се окаже).

Нагли говеда - не знам те или безсилието гол пред пушките им ме влудява повече.

http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/

Съб Дек 20, 2008 5:49 pm
Профил WWW

Мнение 
:D :D :D
Добре!

Съб Дек 20, 2008 10:32 pm
Профил
Ранг: Почетен член
Аватар

Мнение 
Много нагло, но това е тонът на наште депутати. Незнам... толкова ли са некадърни управляващите ни или просто не ги е грижа за България. Пак ще коментирам Ирландия, понеже имам повече впечатления... Тук усвояват много добре европейските пари според страната и ЕС, а като погледнеш почти нищо не се прави. Номера е да се вземат парите, а Ирландците знаят как да го направят това, въпреки, че са най-мързеливото племе, което съм виждал. Номера е да си изиграят добре картите с ЕС. Но те, за разлика от нас, имат много добри политици.
А как усвояват ЕУ парите? - ами примерно правят асфалтова настилка, след няколко седмици се сещат, че е трябвало да сложат тръби за кабели и я разкопават. След това я закърпват. А след това слагат още един пласт отгоре. И така се стига до 3-4 пласта, като на всеки пласт си има маркировка :). Всичко това се плаща от ЕС. И за да вземат повече, работят през почивните дни и вечер, когато се плаща двойно на работниците (Ирландци). А и те като са мързеливи и се влачът... После депутатите правят доклада пред ЕС и вси4ко е ОК. Много добре са се научили как да изцеждат ЕС. Евала!

Съб Дек 20, 2008 10:56 pm
Профил

Мнение 
ако има някой виновен за това и всичко останало случващо се в бг това са единствено и само говедото гласоподавател и говедото негласоподавател. стар лъжец в нова партия избран на оправи бг... не мога да разбера какво им се чудите, съвсем логично и очаквано беше да се случи всичко това.
не са виновни нито политиците нито полицаите, виновни сме си ние българите, два пъти
първо, че сме издигнали подобно правителство
и второ, че все още не сме го свалили

писнало ми е от подобни теми,това сме ние българите- само се жалват, оплакват се......понякога даже стачкуват, а като дойде момента за преговори клякат бързо и забравят че са се оплаквали
опъват те, боли... ама щом си мълчиш значи ти харесва... оплаквал ли се в някакъв форум... да ама на тези на които трябва си мълчиш.... и ще продължават да те опъват... елементарна логика

когато няколко стачки поред завършат със свалено правителство и пребити депутати, чак тогава ще се оправи държавата, до тогава подобни жалвания си остават глас в пустиня

Съб Дек 20, 2008 11:59 pm
Профил

Мнение 
nik написа:
ако има някой виновен за това и всичко останало случващо се в бг това са единствено и само говедото гласоподавател и говедото негласоподавател.

nik, ще посочиш ли пример за поне едни избори на които българския избирател-говедо да не е бил мощен шут на управляващите го? Това ,че следващите ги управници също са нагли лъжци и лекета не е вина на избирателите .Не е престъпление да вярваш - престъпление е да лъжеш. Народа може да каже кой не му харесва но няма как да прецени кой му харесва, просто защото още не е видял такъв.Така ,че по-леко със самобичуването, правиш голяма услуга на тарикатите. Процеса проба-грешка си продължава и няма нищо лошо в него ,само дето е много нарядко, ако е всяка година ще е най добре.

Нед Дек 21, 2008 12:21 am
Профил
Аватар

Мнение 
Цитат:
въпреки, че са най-мързеливото племе, което съм виждал.

Стига бе - аз мислех, че са американците, а пък един друг разправяше, че били англичаните, а Пламен май пък така говореше за австралийците :? .
Явно всички са супер мързеливи и добре, че сме ние българите да работим иначе света да се е затрил до сега :D .

Нед Дек 21, 2008 12:23 am
Профил
Аватар

Мнение 
Dimitar написа:
Цитат:
въпреки, че са най-мързеливото племе, което съм виждал.

Стига бе - аз мислех, че са американците, а пък един друг разправяше, че били англичаните, а Пламен май пък така говореше за австралийците :? .
Явно всички са супер мързеливи и добре, че сме ние българите да работим иначе света да се е затрил до сега :D .

Ами аз лично нямам впечатления от изброените държави, но като се има предвид, 4е населението на УСА и Австралия, 4е дори и 4аст от Англия се състои предимно от Ирландци...
Според мен ш БГ се работи доста пове4е. Малък пример за работния ми ден в сегашната ми фирма:
Работният ден започва в 9:00 (държат на това), следва закуска в лавката до към 10:30 с много сладки приказки. След 10:30 се подготвят за работа (отиват си на работните места, 4етат мейлите... и т.н.). От 12:30 до към 14:00 е обяд-а, след това - разходка в парка, за да слегне храната (съвет от шефа). Следобяд се поработва малко, но нали знаеш как се работи като си в преял... и така до 17:30, когато свършва работния ден (освен ако няма ма4 :) ). Много държат да не се закъснява сутрин! Другото, което ме впе4атли, е 4е имат 5 дни официален платен отпуск заради препиване (махморлук), отделно от полагаемия (тук много се пие). :
В предишната ми работа нямаше такива отпуски, но пък там се предполагаше, 4е трябва да съм задължително на работа между 10:00 и 16:00....

Странно, но изброените държави са англо-говорящи (просто си правя някакви асоциации...). Не съм 4увал подобно твърдение за Немско- или Френско-говорящи, примерно.

Нед Дек 21, 2008 12:57 am
Профил

Мнение 
ji4ka написа:
nik, ще посочиш ли пример за поне едни избори на които българския избирател-говедо да не е бил мощен шут на управляващите го? Това ,че следващите ги управници също са нагли лъжци и лекета не е вина на избирателите .Не е престъпление да вярваш - престъпление е да лъжеш.

Обичам да цитирам една наша журналистка която обаче не й помня името... Та ставаше дума, че ние се опитваме да правим демокрация с краката си щото само ходим да гласуваме и с това са изчерпваме. Когато наемеш някой да ти бачка 4 години а той си клати краката и само ти краде и стоката и инструмента, не е престъпление да вярваш че ако на 4-та година го уволниш тоя хубавец и на негово място сложиш друг нещата ще се оправят. Не е престъпление... само е леко наивно. Да се надяваме, че един ден ще проумеен това и ще почнем да правим демокрация с главите си...

Нед Дек 21, 2008 12:58 am
Профил
Аватар

Мнение 
nik написа:
ако има някой виновен за това и всичко останало случващо се в бг това са единствено и само говедото гласоподавател и говедото негласоподавател. стар лъжец в нова партия избран на оправи бг... не мога да разбера какво им се чудите, съвсем логично и очаквано беше да се случи всичко това.
не са виновни нито политиците нито полицаите, виновни сме си ние българите, два пъти
първо, че сме издигнали подобно правителство
и второ, че все още не сме го свалили

писнало ми е от подобни теми,това сме ние българите- само се жалват, оплакват се......понякога даже стачкуват, а като дойде момента за преговори клякат бързо и забравят че са се оплаквали
опъват те, боли... ама щом си мълчиш значи ти харесва... оплаквал ли се в някакъв форум... да ама на тези на които трябва си мълчиш.... и ще продължават да те опъват... елементарна логика

когато няколко стачки поред завършат със свалено правителство и пребити депутати, чак тогава ще се оправи държавата, до тогава подобни жалвания си остават глас в пустиня

Би ли казал, какъв избор са ти предоставили, 4е да гласуваш за някого??? НАли си спомняш изборите за президент - нагласиха ги, така 4е да няма за кого да гласуваш, и пак да си остане Първан4о. Същото е и с останалите видове 'избори'. Те си избират кого народа иска да 'избере'. Съгласен съм, че сваленото правителство и пребитите депутати са едно добро на4ало...

Нед Дек 21, 2008 1:04 am
Профил
Аватар

Мнение 
Всеки един народ си заслужава управниците - казал го е някой мъдър човек.
Друг един мъдър беше казал - денят на изборите е най-маловажния от целия мандат.

Ние българите си отглеждаме тези политици. Те са наша кръв, създадени от нас, избрани от нас, угоени от нас. Българските политици - това са българите.

И да циврите и да се оплаквате и да проклинате лошия си късмет - все тая. Хубави и честни политици няма. Особенно българи. Така че не разчитайте някога да се появят. Но вие си вярвайте. Ако от това ви става по-леко.

Нед Дек 21, 2008 1:14 am
Профил ICQ

Мнение 
@ji4ka единствено царя беше ново лице, всички останали са стари мутри в нови партии, отцепници, неуспели да облажат на последните избори, точещи зъби за следващите

@nickich проблема не е в избора, проблема е в липсата на контрол, това че си го избрал не изчерпва задълженията ти, като не си върши работа - забележка, глоба, наказание, гониш го, ако той беше работник в твоята фирма дали щеше да го търпиш да не работи? проблема е че всеки си мисли че като не е в неговата фирма и не е негов проблем, да ама не, още по лошо е, в нашата държава са..... всичко това е наш общ проблем

ако народа не беше стадо говеда, ако държеше под контрол своите работници в парламента, ако всеки им търсеше сметка така както търси в своята собствена компания, тогава сигурен съм - и първанката и станишката щяха да си чупят краката да се надпреварват и да се стараят, ако знаеха че ги чака бой. увъртал бил... ами ще увърта щото му позволяваме... кучето скача според тоягата. разберете - те са работници, народа е шефа

ха сега да видим кой ще си спомни какво се случи с чаушеску и компанията му? не мислите ли че е време и у нас а???

Нед Дек 21, 2008 1:33 am
Профил
Аватар

Мнение 
Цецо написа:
Всеки един народ си заслужава управниците - казал го е някой мъдър човек.
Друг един мъдър беше казал - денят на изборите е най-маловажния от целия мандат.

Ние българите си отглеждаме тези политици. Те са наша кръв, създадени от нас, избрани от нас, угоени от нас. Българските политици - това са българите.

И да циврите и да се оплаквате и да проклинате лошия си късмет - все тая. Хубави и честни политици няма. Особенно българи. Така че не разчитайте някога да се появят. Но вие си вярвайте. Ако от това ви става по-леко.

Да не ти развалям кефа от самобичуването, ама не са моя кръв, и не съм ги създал, нито избрал.
Натрапени са ми със сила - и мойта сила не ми стига, за да ги махна.

Та като говориш какви сте ги създавали, избирали и т.н., моля те да не ме
включваш с това първо лице множествено число, просто не е вярно като твърдение.

Всеки роб заслужавал съдбата си (и новородените, естествено), всеки убит заслужавал
да бъде убит (и всичките милиони евреи през Холокоста, естествено).
Дано си даваш сметка какви глупости твърдиш, очевидно си достатъчно интелигентен, за
да го разбереш - въпрос на достатъчно смелост да си извадиш главата от пясъка.

http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/

Нед Дек 21, 2008 1:46 am
Профил WWW
Аватар

Мнение 
Недейте ся косете, на следващите избори бат Бойко на всички ще им вземе мярка за шапка :) , след толкова проби-грешки все ще се намери някой като него дето да им вземе мярката.

Е па Вие в Ирландия ептен сте го олабили :) , поздравления, построили сте истинския комунизъм.

Нед Дек 21, 2008 1:11 pm
Профил WWW
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 51 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4  Следваща