|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 7:11 am
| Автор |
Съобщение |
|
Цецо
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Е точно това се опитвам да ти обясня, че е тъпо да се надяваш да уцелиш подоходящия управник.
Докато не схванете елементарната истина, че изборите не решават НИЩО, все ще си пускате тото - то, с надежда да вашия да спечели. А като спечели, ще се окаже, че фиша ви е фалшив, т.е. излъгал ви е.
И всеки народ си заслужава и управниците и съдбата и жизненото си равнище. Такива са законите на природата - за слабите милост няма.  Ако един народ не може да измисли начин да си наложи обществения интерес над шепа дребни тарикати...
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пон Дек 22, 2008 4:05 pm |
|
 |
|
Lupus
Регистриран на: Сря Дек 01, 2004 12:44 am Мнения: 2811 Местоположение: София
|
Добре де, ако не са изборите, как по друг начин да си определим управниците?
Ако бяхме царство - лесно, става по наследство. Ами сега? Преврат ли да си спретнем? Ами парламента? Или ще кажеш, че може и без него...
То няма да е лъжа де, ама иначе няма как да минем за "демокрация".
|
| Пон Дек 22, 2008 4:18 pm |
|
 |
|
zaphod
|
"правенето на нещо" е за който му разбира. ако му разбирах, щях да направя автомобилите да могат да летят, ама като не мога това не е повод да си развалям настроението. а и кой е казал че положението е безнадеждно? положението си е добре, няма общество без проблеми, а проблемите на днешната епоха са смешни в сравнение с минали епохи и съществуват предимно в болните мозъци на политиканите тъпчещи се с негативизми от масмедиите.
|
| Пон Дек 22, 2008 4:27 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
zaphod - последното ти изречение ми хареса и има много истина в него  .
|
| Пон Дек 22, 2008 6:40 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Е не изборите не могат да се зачеркнат съвсем. Най-малкото защото това е още един инструмент за тормоз на политиците. Мисълта ми беше че е много по-важно какво правим "след" изборите, отколкото какво правим "по-време". Докато всички политици се мъчат да ни убедят, че едва ли не на избори си решаваме съдбините и изборите видиш ли били нещо супер отговорно. Което не е вярно. Отговорността е после.
Иначе ако ме питаш за устройство на държавата - по принцип съм заклет антимонархист и предпочитам парламентарна пред президентска република. Но това няма кое знае какво значение - факт е че и от трите системи има добри и лоши примери.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пон Дек 22, 2008 7:09 pm |
|
 |
|
zaphod
|
и какво трябва да правим след изборите цецо, да критикуваме всяко действие на избраните и да искаме оставки нонстоп?
впрочем ти опитвал ли си се да оправяш телевизор докато "избирателят" постоянно ти дава акъл?
|
| Пон Дек 22, 2008 8:45 pm |
|
 |
|
Lupus
Регистриран на: Сря Дек 01, 2004 12:44 am Мнения: 2811 Местоположение: София
|
Да де то имаше навремето и свеж виц по въпроса:
Питат Радио Ереван:
"Може ли да се оправи жена на площада пред парламента?"
Радио Ереван отговаря:
"Да, може, но всеки ще ти дава акъл".
И още нещо Цецо....
Ти вкарай свиня в парламента, пък после върви се опитвай да направиш от нея расов жребец....
|
| Пон Дек 22, 2008 9:29 pm |
|
 |
|
¶
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
Расов жребец не знам дали ще стане, но вижте хората как боготворят прасетата: http://netinfo.bg/?tid=40&oid=1261397
Малко повече състрадание имайте към българските депутати, може да дойде ден в който и те да стоят в музея, да ги хранят два пъти на ден и да ги разхождат на каишка за атракция на избирателите 
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Пон Дек 22, 2008 9:37 pm |
|
 |
|
lz
Ранг: Новодошъл
Регистриран на: Пет Фев 02, 2007 2:57 pm Мнения: 139 Местоположение: София
|
ОК, да кажа цялото си мнение (някъде съм го казвал), т.е. съм на много близко до твоето мнение.
Според мен основните проблеми на страната са:
1. Липса на мажоритарен вот
2. Пасивността на обществото
Първото може формално да бъде променено, но за второто работата е доста по-сложна.
Но съм на мнение, че в крайна сметка мажоритарния вот ще вкара по-читави хор в парламента. Възможно е в началото да влязат много крайно неподходящи, но ако обществото си е на мястото, бързо ще ги изрита от там.
Иначе в момента изборите са един фарс. В партийните листи са същите идиоти. То за това и хората масово не гласуват. Дали ще гласуват 30% на изборите не знам. А и до тогава има доста време Герб да се осере още.
_________________ LZ
|
| Пон Дек 22, 2008 9:54 pm |
|
 |
|
¶
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
Мажоритарния вот и пасивността на обществото се лекуват чудесно с военна диктатура за 20 години ..
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Пон Дек 22, 2008 11:41 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Хубавото на последните години е, че това дето го предлагаш няма как да стане.
|
| Вто Дек 23, 2008 12:12 am |
|
 |
|
Syrius-B
Регистриран на: Пон Яну 30, 2006 2:48 am Мнения: 1248 Местоположение: София
|
 |  |  |  | lz написа: ОК, да кажа цялото си мнение (някъде съм го казвал), т.е. съм на много близко до твоето мнение. Според мен основните проблеми на страната са: 1. Липса на мажоритарен вот 2. Пасивността на обществото Първото може формално да бъде променено, но за второто работата е доста по-сложна. Но съм на мнение, че в крайна сметка мажоритарния вот ще вкара по-читави хор в парламента. Възможно е в началото да влязат много крайно неподходящи, но ако обществото си е на мястото, бързо ще ги изрита от там. Иначе в момента изборите са един фарс. В партийните листи са същите идиоти. То за това и хората масово не гласуват. Дали ще гласуват 30% на изборите не знам. А и до тогава има доста време Герб да се осере още. |  |  |  |  |
Основните проблеми на страната (народа?) са не зачитането на основни морални принципи.
Не в битово сексуалния смисъл, макар и това да е важно, а в смисъла на 10-те божи заповеди или поне на тези от тях, които казват:
не лъжи
не кради
не убивай
не пожелавай чуждото
.....
Проблема на българите (повечето) е, че не осъждат кражбата. А уважаването на собствеността е основа на цивилизацията.
Ако българина разбере някак си, че да се краде е лошо, но не защото е забранено и може да го хванат и накажат, а защото е лошо, зло,...
Но затова вероятно са нужни векове и много кръв и страдания 
|
| Вто Дек 23, 2008 1:15 am |
|
 |
|
ji4ka
|
А бе решението е много просто - Платена избирателна система. От всеки кандидат-депутат Взимат депозит 5000лв , а на всеки избирател Дават 50лв ако гласува + джакпота от негласувалите. Резултата е гарантиран - 95% активност + изчистване на всички кандидат-хаховци. Ако сега някой се възпротиви ,че това е вид имуществен ценз да кажа предварително - Не е. Едно място в НС към момента "струва" 25000 избиратели - сиреч ако 25000 човека те уважават биха ти дали по 0.20лв и ще събереш 5000лв. А ако никой не дава и пет пари за теб - кого ще представляваш тогава?Това ,че доста мутри ще хвърлят по 5000лв и ще се кандидатират - ами супер , още пари в джакпота. 
|
| Вто Дек 23, 2008 2:42 am |
|
 |
|
nik
|
абе кви 50 лева кви 5000 ей заради тия сметки сме на тва дередже... сметки всеки може да прави, ама да работи няма кой, РАБОТА МУ Е МАЙКАТА!!!! докато не почне всеки да си върши работата вместо да смята в чуждото канче колко има все така ще сме си.
работливите избягаха в чужбина, останаха само мързеливи и мафиоти, оня ден масларова обяснява че 2 млн работещи издържат 3 млн пенсионери... но тия 2 млн ако си бяха свършили работата да си наглеждат работниците в парламента това правителсвто нямаше да изкара до край, вместо това гледат в чуждото канче и цъкат с език и нищо не правят
няма значение кой си наел да работи за теб, не го ли стягаш на време ти се качва на главата, било министър или депутат, те са работници и както на всеки работник трябва да им се напомня да работят когато не го правят, за това им се плаща
|
| Вто Дек 23, 2008 4:27 pm |
|
 |
|
plameniv
|
 Mda
Виж тук си много прав но има още много неща за кълцане и то с голямата брадва.
Държавата не трябва да се управлява от политици а от специалисти. Защото повечето цопнати там хал хабер си нямат какво трябва да правят. И на всичкото отгоре са политчески обременени, повече ги интересува как да си уредят политическите приятели от колкото да свършат това за което са сложени
Най големия проблем е това спускане отгоре. Изобщо цялата държавна структура трябва да се деполотизира на 100%. За всяко място трябва да се организира конкурс и да спечели такъв който си има понятие за какво кандидатства.
Дори премиера и министрите трябва да са деполитизирани ако ще са ръководни органи, ако питаш мен изобщо не трябва да са ръководени органи. Ако ще е политически пост изобщо не трябва да има досег до каквито и да е ръководни държавни структори а да имат само наблюдателен и контролен характер с цел поддържане на правилната работа на държавните структури и то контрола да става само чрез подбрани от парламента комисии от специалисти в тази област. Изобщо политиката трябва да излезе от управлението на държавата и да се сведе до минимум, с цел тези хрантутници и пиявици да харчат по малко пари на данъкоплатеца. Да не говорим за субсидии от държавата на политическите партии, тия пиявици трябва да се изкарат от държавната ясла и пари да виждат само от дарения, така тези партии който имат затихващ характер сами ще си изчезват а не да смучат пари от данъкоплатеца
Всеки отишъл на длъжност към държавната структура трябва да подписва специална клауза в договора си да му бъде забранено да упражнява политически дейности и дори да гласува, изобщо трябва да изчезне от политиката до като е на работа там. Това също важи за полиция и армия, всичко трябва да е 100% деполитизирано дори в мисленето им.
На гласоподавателите при неотиване да се гласува трябва да има глоба както е тук в ОЗ, има глоба от 300 кинта ако си с права за гласуване и не си отишъл. Искаш не искаш ще дадеш глас така ще има стимул да се гласува а не да се надяват на другите. 
_________________ Избийте баламите и тарикатите сами ще умрат!
Няма невъзможни работи - има много трудни работи!
----------------------------------------------------------------------------------
"Я в Москве с киркой уран найду, при такой повышенной зарплате" !
|
| Вто Дек 23, 2008 5:11 pm |
|
|