Отговори на тема  [ 113 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Следваща
Тръбата на националната сигурност 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
Тц, пръднахте вие там зад океана. От това Газпром се насра, а ние тука.... плуваме в.... ясно ти е къде :evil:

Пон Яну 12, 2009 7:10 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
пирев, знам че в душата си много се кефиш на руската мощ, нищо че подложи дупе на чичо сам, но все пак не се радвай чак толкова, не е станало кой знае какво, повече се вдига врява. и без това до преди десетина години ползвахме мазут и нямаше метан станции за колите. а западна европа нищо не са усетили, понеже не са само на руски газ. от цялата работа истински губят руснаците, понеже спора ги възпира да си продават продукта. съдейки по дебатите за наблюдатели, руснаците бързат проблема да се разреши а украинците го увъртат.

Пон Яну 12, 2009 8:36 pm
Профил
Аватар

Мнение 
zaphod написа:
пирев, знам че в душата си много се кефиш на руската мощ, нищо че подложи дупе на чичо сам, но все пак не се радвай чак толкова, не е станало кой знае какво, повече се вдига врява. и без това до преди десетина години ползвахме мазут и нямаше метан станции за колите. а западна европа нищо не са усетили, понеже не са само на руски газ. от цялата работа истински губят руснаците, понеже спора ги възпира да си продават продукта. съдейки по дебатите за наблюдатели, руснаците бързат проблема да се разреши а украинците го увъртат.

Ти откога стана душечетец ( за гъзолизеца знаем ), сигурно си похапваш от отпадъчната органична материя на някой известен пророк :D

Какво губят руснаците ? Ако ли не днес, утре ще го продадат, тяхното не се губи, ама Европа-та стои на студено и се чуди какви ли не гЪзопроводи да построи и с колко мазут да се омаца. Не се явавам защитник на Русия, просто съпоставям фактите, а когато фактите говорят и боговете мълчат. Очевадно е, че не Русия е виновна, докато имаха договори с Украйна и онези си плащаха някой да е получил по-малко газ от заявеното ? Няма такива. Когато Украйна реши да го усуква, да се таралежи и да краде газ, тогава спряха кранчето. Ми и аз да съм и аз ще го спра, от къде на къде украинците ще ме крадат ? Цяла есен се тиражира в новините, че Русия иска да подпише газов договор с Украйна, а украинците се дърпаха и лъзгаха като водни змиорки ( то е ясно, кой ги подкокоросва да се перушинят ). Ми като нямате пари за газ, заявявате го ясно и подписвате договор само за транзит, имате въглища бол ( Донбас и т.н. ), използвайте си ги.

Аз само се чудя, как Русия още ги търпи, при положение, че > 40% от населението в Украйна е руско. Иначе са ербап Петко, няма да Ви дадем нашите черноморски пристанища, ми като не ги давате Русия ще си ги вземе :D. Та за т'ва толкова ждрапат да влезнат в НАТО.
Тепърва ще става интересно, европейските потребители ще заведат дела срещу Русия, тя ще ги префърли на Украйна, ония ще ги върнат обратно в ЕС и ще се затвори спиралата.

Ма иначе Русия била виновна, как пък на бялото винаги ще се намерят хора да викат черно и обратно. Евала на Русия, че си защитава националните интереси, можем само поука да си вземем.

Пон Яну 12, 2009 10:47 pm
Профил WWW

Мнение 
зяпам по CNN някакъв репортаж уж от Москва за кризата с газа, само че кво да гледам кадрите от Топлофикация и Булгаргаз ;-)

http://video.aol.com/partner/cnn/russia ... zprom:deal

Изобщо при отразяването на тая криза що глупости наприказваха всички журналя (айде политиците ясно)

Пон Яну 12, 2009 11:49 pm
Профил
Ранг: Популярен

Мнение 
Някой да е чувал лъжливото овчарче да се е обаждало от някъде. Щото съм решил да му събирам цитатите.
Още като се чу, че договора е толкова секретен, че и депутат да не може да го чете, се усети, че са я оплескали под напън преди да стигнат гърнето. Толкова бяха съгурни доставките, че за непосветените не трябваше да се знае как са го постигнали. Какво ли пише в договора за проблеми с трета страна, то дали произлизат проблемите от нея не се знае ама....
Пияната империя е майстор на предварително скроените външно политически комплоти. Колко време лазиха по нервите на Грузия и веднага при сгоден случай се пръкнаха като освободители. Сега и Украйна...

Вто Яну 13, 2009 12:04 am
Профил
Ранг: Почетен член
Ранг: Почетен член
Аватар

Мнение 
Мда. Обаче бай Волен изрови някакъв документ за АЕЦа: "ЕС не възразява срещу спирането на 13 и 14и блок". И понеже никой не го оспори и е близо до управленческото ду*едавление на наште политици аз съм склонен да му вярвам. И пак изтървахме момента да пуснем някой блок пък макар и след месец.

Сря Яну 14, 2009 12:04 am
Профил

Мнение 
Кризата си продължава. Сутринта руснаците пуснаха газа, след обяда Украинцете го спрели.... Утре какво ли ще е?

Сря Яну 14, 2009 12:12 am
Профил
Аватар

Мнение 
zz_stefanov написа:
Кризата си продължава. Сутринта руснаците пуснаха газа, след обяда Украинцете го спрели.... Утре какво ли ще е?

Обратното.... :D
Ще ни се изреждат.....

Сря Яну 14, 2009 12:36 am
Профил WWW
Аватар

Мнение 
bongo-bongo написа:
Мда. Обаче бай Волен изрови някакъв документ за АЕЦа: "ЕС не възразява срещу спирането на 13 и 14и блок". И понеже никой не го оспори и е близо до управленческото ду*едавление на наште политици аз съм склонен да му вярвам. И пак изтървахме момента да пуснем някой блок пък макар и след месец.

За 13-ти и 14-ти блок няма да има проблем, щом можем да си кретаме с първите 12 блока :D

Сря Яну 14, 2009 1:19 am
Профил WWW
Аватар

Мнение 
ето го и решението с газа: http://news.idg.bg/?call=USE~newsmsg;&t=idgbg&msgid=42796
(може да пратим сергей40 & "оня ... по енергитиката" да преговарят с мар****ците ... току виж до дни имаме газопровод)

Пет Яну 16, 2009 6:05 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Една статия по въпроса за Газа, Козлодуй и всичко останало.

http://www.dnevnik.bg/analizi/kolumnist ... _glava_na/

Голямо браво на Ал. Божков. Удар точно в 10ката.

Вто Яну 20, 2009 10:07 am
Профил ICQ

Мнение 
Цецо написа:
Една статия по въпроса за Газа, Козлодуй и всичко останало.

http://www.dnevnik.bg/analizi/kolumnist ... _glava_na/

Плещи и той глупости на търкалета. Щели "догодина по Атанасовден" руснаците да ни спрат ядреното гориво - да бе , той урана се поръчва от днес за утре и ти го пращат по куриер. :D Забрави ли какви "пазарни" ги въртеше докато беше министър? Като е имал власт да е направил там каквото е искал, не сега да мрънка. Знаел наизуст песничкатана на "руските мекерета" сякаш песничката на русофобите не я знаем и нея.

Вто Яну 20, 2009 12:20 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Цецо написа:
.........

Голямо браво му казвам само за музикалното предаване, което води по Дарик радио в неделя вечер. Само там е на ниво. :D

Вто Яну 20, 2009 12:43 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
ji4ka написа:
Плещи и той глупости на търкалета. Щели "догодина по Атанасовден" руснаците да ни спрат ядреното гориво - да бе , той урана се поръчва от днес за утре и ти го пращат по куриер.

Кога падна от луната? Имахме ли договор до 2010 с руснаците за газ на 80$ (договорен със съдействието и на Божков)? Имаме ли вече? Имахме ли договор с руснаците за газ подписан преди по малко от година? Имам ли газ в момента? Имаха ли дълг който беше редуциран до 30% едностранно от Путин (че и тези 30% не видяхме)? Имахме ли договори за обновяване на Мигове? А обновени мигове имаме ли?

Това че някой се е договорил с руснаци, значи само, че е хабил мастило и хартия. Нищо друго. Ако утре дойде правителство което не е назначено от Путин, бъди сигурен, че ще имаме проблеми и с доставката на гориво. Или пък ще откажат да изкупуват обратно отработеното.

Честно казано много се радвам, че Южния поток не е факт. Иначе в момента ние щяхме да сме в позията на Украйна. Още повече се радвам че Беляне е в трета глуха.

Само кръгъл идиот може да се надява на икономически взаимоотношения в енергийния бизнес с руснаци. За руснаците енергетиката и енергоресурсите са оръжие и геополитически инструмент. Това естествено си е тяхно право. Боклуците и балъците са в БГ, не в Русия. Ония си гледат интереса.

Последното изречение в статията на Божков е риторичен въпрос. Малко хора могат да му стъпят на малкия пръст. Единствения човек от управлението на Костов, за който мога да намеря доводи за наличие на минимума задължителен интелект. 10% ако му е била надницата... аз спокойно бих му дал и 20%. Сравнено със сегашните олигофрени, които работят със 10кратно по големи надници, Божков е ангелче.

Вто Яну 20, 2009 3:00 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Цецо написа:
...
Това че някой се е договорил с руснаци, значи само, че е хабил мастило и хартия....

Цецо, това е в десятката (spot on, както му казват по други села :-) ).

http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/

Вто Яну 20, 2009 3:23 pm
Профил WWW
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 113 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Следваща