Отговори на тема  [ 16117 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 1075  Следваща
Новини от страната 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение България - турска тоалетна на изложба в Брюксел
модерно "искуство":
http://dnes.dir.bg/2009/01/13/gallery3844104_1.html

Изображение

предполагам "творбата" (била "шеговита" !) е озаклавена " земя като една ... турска тоалетна"
:x

Вто Яну 13, 2009 5:36 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Е кво пък толкоз:

1. По моему в тая символика отразява доста точно положението към настоящия момент в БГ.

2. 90% от обществените тоалетни в БГ са точно от нарисувания тип. Изостанали сме с около 50 години в това отношение, ама пък от друга страна клекалото е най-простия, ефективен и хигиеничния тип тоалетна създаден от човека :)

Всъщност ако влизайки през някоя сухопътна граница, посетиш тоалетната на българското КПП... гарантирам ти, че точно такава асоциация ще ти се върти в главата, само че клекалата няма да са такива чистички :evil:

Вто Яну 13, 2009 7:29 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
малко е нееднозначно
може някой като го прочете и да интерпретура че турците идват в българия за да я ползват за тоалетна, и пак инициативата е българска както винаги, не знам дали има друга такава нация която да умира да се самоунижава

Вто Яну 13, 2009 7:58 pm
Профил
Ранг: Почетен член
Ранг: Почетен член
Аватар

Мнение 
Червени,сини,жълти тръбички смучат от турската тоалетна.Както и да го гледам само една асоциация ми идва.
Цитат:
Елена Джелебова е цитирана: "За мен този проект е начин да си оправя сметките с фалшивия патриотизъм, да потърся облекчение от развалата в българския материален и духовен живот. Той ще нервира много хора и това е, което целя - да предизвикам скандал, особено вътре в България. Това е пънк жест, нарочно примитивен и вулгарен".

Вто Яну 13, 2009 9:54 pm
Профил
Аватар

Мнение 
.....

Последна промяна Lupus на Вто Яну 13, 2009 10:05 pm, променена общо 1 път

Вто Яну 13, 2009 10:03 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
Lupus написа:
nobodyshadow написа:
Червени,сини,жълти тръбички смучат от турската тоалетна.Както и да го гледам само една асоциация ми идва.
Цитат:
Елена Джелебова е цитирана: "За мен този проект е начин да си оправя сметките с фалшивия патриотизъм, да потърся облекчение от развалата в българския материален и духовен живот. Той ще нервира много хора и това е, което целя - да предизвикам скандал, особено вътре в България. Това е пънк жест, нарочно примитивен и вулгарен".

Но е пропуснала нещо: да добави няколко л**на с надпис "бугарин" и измиващата струя с надпис "ЕС". А отдолу надпис: "Да почистим територията от л**на!"

Вто Яну 13, 2009 10:04 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
По последни данни, Елена не съществува. Всичките "творби" са на един и същи човек, останлите страни в ЕС са обрисувани по подобен провокиращ начин.

Вто Яну 13, 2009 11:16 pm
Профил ICQ

Мнение 
Тоалетна - добре , ама защо турска? Да не би клекалата да са "маде ин туркие" или намекват за политическата дейност на Доганчо и компания? Иначе метафората си е баш тамън на място, аферим.

Вто Яну 13, 2009 11:20 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Цецо написа:
По последни данни, Елена не съществува. Всичките "творби" са на един и същи човек, останлите страни в ЕС са обрисувани по подобен провокиращ начин.

Да, по последни данни някакъв чех е направил всичко....
Е на това се казва: "Да туриш пръст в гъза на ЕС"! :D
Направо ще падна от смях.... А нашите се вързаха и чак международен скандал спретнаха.... :evil: :D :oops:

Вто Яну 13, 2009 11:36 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
Преди няколко месеца изказах мнение ( отрицателно ) в една тема за чистотата на българските кинефи ( обществени, фирмени, държавни ), доста хора храчиха тогава срещу мен, че не било вярно, вадеха доказателства, снимков, видео материал, който да докаже, че по света ( имам предвид белите държави ) тоалетните са по-мръсни. Жалко, че чехите не са чели темата, иначе нямаше да ни слагат такъв символ :oops:

От друга страна, както Заека казва, не е ясно кой как ще тълкува символиката, може например да се използва мотото на рекламата "В банята се случват много неща", която адекватно да се адаптира към българските кинефи, а ако се добави един връз черен манго със запретнати ръкави и с телена четка в ръка, със сигурност ще се увеличат туристите това лято поне с 50% :wink:

Сря Яну 14, 2009 1:16 am
Профил WWW
Аватар

Мнение 
Чехите едва ли са гласували на референдум символиката на тази изложба. Хората на изкуството си падат по скандализиращи неща.
Чърчил мисля беше казал къде започва Ориента.
"Там където се пие боза и тоалетните миришат на лошо."
Който не му се живее в Ориента ... :wink:

[Извън темата]
Онази тема, Пирев, все още стои и всеки може да я прочете. Там не ставаше въпрос че в "белите страни" тоалетните са по-мръсни от тези у нас. Ставаше въпрос че и там(в USA) се срещат такива срамни картинки. На местата където истината не е добре прикрита с лукс.
Иначе спор няма тоалетните са като индикатор за качеството на хората и в България тоалетните масово са ужасно мръсни. Това е факт. Не можем дори да го прикрием.

Сря Яну 14, 2009 11:23 am
Профил
Аватар

Мнение 
[Извън темата]
Zdraвко, в онази тема, пя друга песен, не можах да я намеря, за да цитирам думите ти :D

Както и да е, аз застъпвах серсем друга теза, факт е, че на чужденците това им е едно от първите, и то неприятни впечатления от България. Така си беше и по Татово време, така си и остана. И проблема не е толкова в лукса в нашите тоалетните, колкото в нашата
търпимост към мръсотията. Например, гледам ги и тук местните туземци, излезне от магазина, качи се в колата и метне кофата с прокиснало американско кафе през прозореца. Да обаче след туземеца веднага има друг туземец, на който му се плаща да почисти или му се плаща да глоби първия, вследствие на което е доста чисто навсякъде. А при нас законите се въртят около съзнанието на гражданите ( а бе чисти селяни, ама ... ), а то такова нещо не съществува на практика. Отделно всеки кучесобственик ходи с найлонови торбички в джоба и като се изсере псето вади торбичката и събира срането да си го носи в къщи. А за нас е джумбиш когато зърнем някоя напращял бял задник в храстите. И после когато някой реши да протестира, другия до него пита ми аз не знам за какво да протестирам :oops: За Ориента си прав, Ориента не започва от Турция, Ориента започва от западната ни граница.

Сря Яну 14, 2009 5:53 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
Пирев,ако отидеш малко по на север в Европа (визирам Норвегия,Швеция,Дания..) няма да видиш местните туземци да си хвърлят фасовете/кофичките от кисело мляко и какво да е през прозореца на колата/апартамента... и пак е чисто ;) Въпроса не опира само до прилагане на закона.

Сря Яну 14, 2009 6:16 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Ки4о написа:
Пирев,ако отидеш малко по на север в Европа (визирам Норвегия,Швеция,Дания..) няма да видиш местните туземци да си хвърлят фасовете/кофичките от кисело мляко и какво да е през прозореца на колата/апартамента... и пак е чисто ;) Въпроса не опира само до прилагане на закона.

Не е така, т.е. ти застъпваш тезата за съзнанието на гражданите, в страните които визираш има яки глоби, спомням си учителя ми по английски ми разправяше как пътувал с негов приятел швед в Швеция, имало някакво погранично градче, ама сега къде беше в Норвегия ли, във Финландия ли, а най-вероятно да е било в Русия, където алкохола бил много евтин и шведите ходели да купуват от там, пред тях се движела кола, в един момент юнака се протегнал и изхвърлил фаса си през прозореца, нашия швед без никакво колебание записал номера и модела на колата, часа и километъра на случката, след което на първото спиране набрал някакъв телефонен номер и съобщил на полицията. Нашия човек попитал шведа какво ще стане, и онзи му казал, че до една седмица господина ще си отнесе яка глоба за фаса. Т.е. не е само съзнание ( ако беше само съзнание, нашия швед щеше да слезне да прибере фаса ), а е в комбинация със солени глоби. При нас практически липсват и двете неща, съзнателни сме само на думи, а законите не се прилагат. Дори е по-зле от времето на социализма, ама то да е само това, с балсам да се намажем от главата до петите.

Сря Яну 14, 2009 7:15 pm
Профил WWW
Аватар

Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
Мнение 
Ки4о написа:

Ки4о,
да вметна да тия северни/западни народи не цапат у дома, само защото има много соленни глоби в съответните им страни.Не е до възпитания/съзнание/култура.... бъркането в джоба му е макята :!:
Тази тема сме я дъвкали много ->аз лично съм виждал швейцарци на коктейл в швейцария и в българия разлика от небе до земя :!:
сигурно всеки е виждал пияни като две прасета норвежци/финландци/англичани на БГ-черноморието де им е културата и възпитанието :?: нема го :!:
що не отиде на центъра на хелзинки да оповръща някой минувач или градинка :?:
то и у нас ако почне да се прилагат глоби ще е много чисто и приятно ... ама цъ

Сря Яну 14, 2009 8:12 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 16117 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 1075  Следваща