|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 4:31 am
Вашето мнение за едно филмче?
| Автор |
Съобщение |
|
Ники
Ранг: Почетен член
|
Изгледал съм само първата част на филма.
До втората не стигнах заради усещането, че от мноого факти, които не съм чувал никога, се прави опита да се очерни 'дявола' още повече.
Но по спомен от 9'11 и аз не бях видял срутването на по-малка сграда съседна на двете кули. И от филма научих за нея, но от кадрите не се вижда тя да е ударена от отломки паднали от кулите а си падна съвсем сама, и прилагаха обяснението за експлозиви които да направят имплозия на сградата.
Падането на двете кули също е обяснено със едновременни взривове по опорните колони на сградата с едновременния удар на самолета в нея.
А за Пентагона и тогава и сега видях едни и същи кадри на които липсват всякакви парчета които за да пасне обяснението за удар от самолет...
Друго интересно от филма ми беше казаното за Федералния резерв. Като казаното до голяма степен се припокри с написаното в друга тема от този подфорум, от Димитър
Не приемам всичко от филма за истина, но пък има и интересни новини, които не съм видял/чул по друг начин.
|
| Пон Яну 12, 2009 4:33 pm |
|
 |
|
Dimitar
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Естествено, че помня самолетите и кулите (и как не, след като сме седяли пред телевизора с часове да ги гледаме). Нямам спомени дали се е говорило и какво точно се е говорило за третата сграда.
Според мен е нормално в деня на атентата и малко след това да е било насочено вниманието към двете кули - все пак те са били един от символите на Америка. И да не се обръща много внимание какво става с една трета сграда  .
|
| Пон Яну 12, 2009 4:51 pm |
|
 |
|
velio
|
По Канал1 го гледах тогава. Още си спомням че bTV идея си нямаха какво става - докато по канала вървеше директно предаване от CNN, bTV си приказваха нашенски новини.. За третата сграда обаче съм 100% сигурен че казаха още тогава.
Ето цитат от Wikipedia
|
| Пон Яну 12, 2009 4:54 pm |
|
 |
|
velio
|
Хъ, сега видях линка на tgi, там се споменава че Кула 7 била обявена за рухнала още преди това да се случи... Това ако е вярно е вече наистина интересно...
Не знам, вече на нищо не вярвам. Имам чувството, че каквото и да кажат по новините за каквото и да е, с цел да формират някаква нагласа, било чрез умело пропускане на определени факти и натъртване на други, било чрез откровени лъжи, било чрез некомпетентни събеседници (удобен начин да не се поема отговорност за казаното)... Особено пък като гледам новините на bTV - жива промивка на мозъка...
|
| Пон Яну 12, 2009 5:04 pm |
|
 |
|
¶
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
Тогава си спомням гледахме CNN директно, споменаха за трета рухнала сграда, която беше значително по-ниска от небостъргачите. Обяснението беше, че при рухването на двете кули това се е отразило на основите на сградата и малко след това и тя рухнала.
Това не е вече интересно, по ми е интересно, защо миналата година Буш е отказал да съдейства на Израел да нападне Иран. Варианти много, не му стигнал кураж, не му стигнали парите, помислил си е, че Израел ще му изземе победата из под носа и т.н.  Вие какво мислите ?
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Пон Яну 12, 2009 5:55 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Не, просто не Буш старши не му е разрешил.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пон Яну 12, 2009 7:13 pm |
|
 |
|
bongo-bongo
Ранг: Почетен член
|
Щото сега се зазяпах: аз пък си спомням, че един ден през пролетта преди да паднат кулите местните канали непрекъснато даваха някакъв харабин. Още не знаех добре туземския обаче жената се разцъка с език и взе да обяснява: това е някакъв палестинец (май) който заплашва да унищожи Хамерика и други държави като дори мирните самолети ще станат оръжие. На другия ден забравиха за харабина и не се сетиха да го пуснат дори на 11 ноември когато всички се чудиха кой е виновен.
_________________ Тя простотията по хората ходи
|
| Сря Яну 14, 2009 12:51 am |
|
 |
|
¶
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
То беше на 11-ти септември лето господне 2001г. , а на 11-ти ноември се празнува годишната от 10-ти ноември 
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Сря Яну 14, 2009 1:24 am |
|
|