Отговори на тема  [ 158 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11  Следваща
Национален Протест 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение 
miro_atc написа:
че тоалетното казанче е перфектната система за управление. Това е така защото всяка система за управление се състои от:
1) Измервателен механизъм, който мери състоянието
2) Изпълителен механизъм, който променя състоянието
3) Управляващ механизъм, който на базата на измерванията управлява изпълнителния механизъм.
Та при тоалетното казанче, управляващият механизъм е един лост. Просто и ефикасно управление, което изключително рядко създава проблем :-)

има прилики в сравнението но има и разлики, например в тоалетното казанче има още един изпълнителен механизъм, един лост което като го дръпнеш и всичко заминава в канала, което също рядко дава дефекти, но когато поредната пребоядисана партия доиде на власт първата им работа е да счупят този лост.... работата на хорате е да го поправят възможно най бързо и да го дръпнат.....

Нед Яну 18, 2009 1:04 pm
Профил
Ранг: Почетен член
Аватар

Мнение 
tgi, обаче аз знам отговора: протести до дупка! Навремето проработи, ще проработи и сега. И протестите не трябва да замират щото после: пак отначалооо...

Нед Яну 18, 2009 3:34 pm
Профил
Аватар

Мнение 
А бе иска ни се да е проработило, ама не е. Поизпотиха се да излъжат хората
с подставени лица и т.н., ама си останаха на власт през цялото време... 97-ма
протестите като "успяха" и какъв беше резултатът - намърдаха Костов отгоре и
той прокара най-анти средна класа законите и нормативни актове, които бяха
прокарвани дотогава - бетонира ги. Последвалата клоунада с царе и т.н. не си
струва да се коментира пък въобще.
Вероятно си прав, че с достатъчно дълги протести и стачки могат да бъдат
изтикани, но няма оставено от тях нищо читаво, което да ги смени (то това
им е открай време и първият приоритет, елиминирането на потенциална
конкуренция за властта). Неуморни са да дебнат всякакви възникващи
организации и да ги инфилтрират, дори и смешните и изглеждащи съвсем
безопасни... Може би когато *тоя* им номер стане публично популярен да се
намери и някой, който да го заобиколи и т.н. - това засега е далече.

http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/

Нед Яну 18, 2009 3:51 pm
Профил WWW
Ранг: Новодошъл
Ранг: Новодошъл

Мнение 
Протестът май заглъхна :(

Нед Яну 18, 2009 11:23 pm
Профил
Аватар

Мнение 
lz написа:

Всяко чудо за три дни, най-голямото за тринадесет.

Нед Яну 18, 2009 11:42 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
Lupus написа:
lz написа:

Беше овладян със стандартни методи.
Просто и ефективно.
Първо сплашване, после примамка, след нея контра-мероприятие, и после остават само "служебно" ангажираните с протеста :cry:

Пон Яну 19, 2009 12:34 am
Профил WWW
Аватар

Мнение 
Syrius-B написа:
Lupus написа:
lz написа:

Беше овладян със стандартни методи.
Просто и ефективно.
Първо сплашване, после примамка, след нея контра-мероприятие, и после остават само "служебно" ангажираните с протеста :cry:

Срещу пехота, при това без командири лесно се воюва. Виж ако дойдат ония с тракторите, подкрепени от таксиджиите, тогава ще стане весело! :D

Пон Яну 19, 2009 12:52 am
Профил WWW
Аватар

Мнение 
Мда, това е доказано. В БГ управниците най ги е страх от таксиджии, и най-малко им пука от .... студенти. Хвала на такваз държава и такъв народ :)

Пон Яну 19, 2009 9:09 am
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Снощи гледах на "На четири очи" по Нова където дискутираха протестите,като последния гост беше Гамизов. Незнам защо за птица е, много надъхано говореше и правеше някакви обещания днес в 11 да сформират някакво ново сдружение.Това започна да ми става любопитно,но по-интересното беше като заговори са далаверите в АЕЦ,Електроенергетиката и запасите на България от газ и мазут. Как запасите от мазут са били изкупени преди отпуска на НС и при настъпване на газовата криза са се продавали на определени предприятия и други неща.
На фона на всичко това се вижда следното - към протестите започват да се включват и хора с пари,които искат да лансират интересите си и на тези зад тях.Въпроса е каква ще е реакцията на захапалите кокала? С пари се правят много работи.... Ще видим прдължението...

Пон Яну 19, 2009 10:44 am
Профил
Аватар

Мнение 
В тоя ред на мисли .... кое е по добре:

1. Да изберем политици които "бизнесмените" са купили и ни предлагат?

2. Да изберем направо "бизнесмените".

При 2 поне ще съкратим един ненужен паразит. Дали политиците не усетиха това и не се почустваха излишно звено и затова подгониха съдебно Ковачки?

:):):)

Иначе в енергетиката положението е майката си трака. Гамизов не го знам колко са му верни информациите, но е прав за едно - българската енергетика е 90% базирана върху 30 годишно СССР-ско оборудване и "специалисти" профилирани строго и само в обслужване на това оборудване. И нито политиците, нито мутрите от енергийния бизнес, нито самите специалисти имат желание това да се промени. Даже напротив - прави се всичко възможно, зависимоста от Русия във енергийно отношение да е гарантирана и тотална и в бъдеще. А народа рупа марули и се занимава с брътвежите на Гоце за реакторите. Хак да му е. Още мизерия му трябва.

Самият факт, че митинга "ЗА" отваряне на реакторите, срещна много по голямо обществена подкрепа отколкото митинга СРЕЩУ правителството... за какво да си говорим. Нищо добро не го чака това просто племе.

Пон Яну 19, 2009 11:01 am
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Гамизов е въздух под налягане! Обикаля по радиа и телевизии и надува балони, хвърля бомбастични приказки, които никога не са подкрепени с нищо съществено. А когато го оборят аргументирано, започва да обяснява как не са го разбрали, защото той искал друго да каже ама.... Когато го чух за първи път и аз замалко да му се вържа на приказките. Втория път вече го слушах с доста критично ухо, а на третия взе да ме избива на смях.

Пон Яну 19, 2009 12:56 pm
Профил WWW
Аватар

Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
Мнение 
Цецо,
за 30 год. оборудване и персонала донякъде си прав, само дето помисли малко...
то е проектирано и т.н. без да се залага голяма печалба в него... верно че дивидентите се разпределяха по "братски", не по равно...
но представи си сега, ако други компании от други страни почнат да строят, дали полза роду ще е или драконовски печалби ще се гонят, за наша сметка... хич не го мисля варианта ако са канадски реакторите да си връщаме отработеното гориво в канада(съответно щатите, франция), или фирмата спечелила някой ТЕЦ, да си заложи няколко годишни приходи за сероочистващи инсталации(за справка старозагорците дето ги лъжат, че обгазяванията са от полигоните в Змеево, а не от ТЕЦ-а)... и такива ми ти работи

Пон Яну 19, 2009 1:32 pm
Профил

Мнение 
Абе лично мен много ме дразнят подобни протестиращи, не че правителството много ме кефи, ама тва са си уфси, от ония дето са стригани, стригани, и само се натискат от един овча на друг а не са разбрали че където и да отидат все ще ги стрижат, и все до кожа, такъв е живота овчи. Никой не е прокопсал от оплаквания и хленчене, мии на мен ми дължат вече 20 к братските съединени щати ама кво да направя, да организирам протест пред посолството ли що ли ... Много мразя недоволстващи и хленчещи, особенно пък тия 20 годишните дето не знам от кво недоволстват и хленчат като не излизат от тия дискотеки и барове .. или сигурно хленчат че други гъзарчета ходят и им обират готините мацки, та искат студентски град само за студенти ... те щото пък мацките ще седят и ще чакат тия ревльовци да им го турят .... те после ще поискат студентите с повече доходи да не се допускат до студентски град, да не се комплексират .... ония пък "природозащитници" дето един ден им плаща един да плюят паничище, после им плаща друг да плюят първия, накрая и в студенстки град се набутаха. Аз да ви кажа добре си беше в социализма забранено да се правят подобни мероприятия.
Дреме им на политиците кой стачкува, дали са таксиджии или са студенти, все им е тая, еле пък трактористи, едно време протестираха турците, ако не сте виждали как действа организирана армия аз съм виждал, не мисля че сега ще са по жалостиви, даже обратното, та не е рекло правителството не ги е смазало, щото твърде европейци се извъдиха. Ако някой си мисли че нашия народ може да направи революция е далеч от истината. 500 години са ни умирявали с шепа хора, нали нямате илюзии че сега е по-различно. Всеки е смел докато не опре ножа до кокала, няма какво да се заблуждаваме, не сме народ който би отстоявал някакви позиции, особенно пък ако трябва да пожертва нещо.
А таксиджиите са последните дето биха свършили нещо, да сте чували таксиджии да се се дървили на някоя мутра? Ела да ги видиш само да усетят че може да се набутат между шамарите и както са се събрали така и изчезват, отива им да се дървят на някой в голфче или нещо френско, или на бабката или дядото дето са му надули сметката, чат пат на някой пийнал, ама само да подушат че мое да има шамари и не можеш разбра кога са духнали.

Пон Яну 19, 2009 1:56 pm
Профил
Аватар

Мнение 
MYXATA написа:
Цецо,
за 30 год. оборудване и персонала донякъде си прав, само дето помисли малко...
то е проектирано и т.н. без да се залага голяма печалба в него... верно че дивидентите се разпределяха по "братски", не по равно...
но представи си сега, ако други компании от други страни почнат да строят, дали полза роду ще е или драконовски печалби ще се гонят, за наша сметка... хич не го мисля варианта ако са канадски реакторите да си връщаме отработеното гориво в канада(съответно щатите, франция), или фирмата спечелила някой ТЕЦ, да си заложи няколко годишни приходи за сероочистващи инсталации(за справка старозагорците дето ги лъжат, че обгазяванията са от полигоните в Змеево, а не от ТЕЦ-а)... и такива ми ти работи

Е и кво сега. Ти лично ако трябва да взимаш решение какво предпочиташ:

1. Да се обвържеш с доставки единствено и само от едно място, на маааалко по ниска цена поне на хартия. Реалната цена не я коментираме, защото тя е съставена от доста компоненти, включително и вредни геополитически ефекти.

2. Да си подсигуриш доставки от няколко места, пък било то и на 20-30% (че и 50%) по висока цена.

Да изкарваш довода - ами с Русия сме, щото там е най-евтино е лишено от всякаква икономическа логика. Забележете, че в Европа има само 2 (ДВЕ) страни които са така зверски нагъзени от тая криза. Даже една Сърбия (известна с проруски настроеното си племе) има тръба към Германия.

Същото е и с новия АЕЦ. Като оставим настрани факта, че търга беше организиран проведен и спечелен от Путин, без участието на България, аз си мисля, че нямаше да е толкоз страшно ако плащаме на Франция да изкупува горивото, вместо да плащаме на Русия да го прави. Срещу което печелим някаква малка независимост. Или ставаме зависими от две места, което си е пак форма на независимост.

Аз друго не мога да проумея - при положение, че от 89г. насам от братушките сме видяли само четвъртит в задника по всички подписани договорености, що за заблудени хора могат да настояват за подписване на каквито и да е нови договори с тия? Всъщност тия дето ги подписват, ясно те си тъпчат задниците до пръсване с пари. Ама що за народ сме толкоз късопаметни? Поне от кумува срама да си признаят - ние правим квото ни нареди Путин, да сдават суверенитета и да раздават водката и ладите. Народа ще е щастлив, явно. Само да предупредят преди да затворят границата, че мен в Путинистан не ми се живее.

Пон Яну 19, 2009 2:57 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Май скоро няма да дадат властта... Има още работа да свършат:
http://blitz.bg/article/9169

Пон Яну 19, 2009 6:07 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 158 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11  Следваща