|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 6:17 am
| Автор |
Съобщение |
|
bongo-bongo
Ранг: Почетен член
|
Стига сте плюли народа, бре! Големи лидери се извъдихте - по интернет.
Аз пък к'во чух днес: депутатите си предложили пенсиониране на 45г. и скромната пенсия от 10 хилядарки. Веднага си го преместих в раздел Партенка обаче ми се кълняха, че е вярно. Казах си: що пък не?! В този вариант няма да мине (засега) обаче подготвят почвата да направят икономии: на 50г. и само с 5 хилядарки. И премии ще вземат.
Ако е вярно: значи дебелос*рковците вече имат депутатството за доживотна професия и са сигурни, че могат да се оливат пожизнено.
Затова: по-малко теории и повече подскачане щото "кой не скача е депутат"! Ако някой вижда друг начин за разкарването на този затлъстял башибозук да си признае...
_________________ Тя простотията по хората ходи
|
| Вто Яну 20, 2009 1:01 am |
|
 |
|
Syrius-B
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пон Яну 30, 2006 2:48 am Мнения: 1248 Местоположение: София
|
Народа си ги избира такива - не са ни ги спуснали от някъде.
Сигурно ги харесва точно такива. Вероятно вижда в тях мечтите си
Очевидно са представителна извадка.
|
| Вто Яну 20, 2009 2:53 am |
|
 |
|
zaphod
|
|
| Вто Яну 20, 2009 9:43 am |
|
 |
|
bongo-bongo
|
Да, ама навремето като сме били Балканския лъв или Япония на Балканите депутатите са работили за жълти стотинки.
Почти ме убедихте, че народът ни е калпав ама що не продължите тезата: защото славяните са тор за арийската нация напр.
|
| Вто Яну 20, 2009 10:06 pm |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
Бонго, високоплатените депутати е донякъде работещ вариант. В Германия
заплатите им са някъде натам (в евро вече, навярно). Това прави битката за
депутатско място истински ожесточена, и във врата им дишат немалко мераклии.
Резултатът не е кой-знае колко добър, просто праговете се вдигат много и малцина
са тези, които могат да си позволят да ги прескочат, а и не е особено добра сделка
ако ги хванат (добре са си и с по-малкото, пак е доста над средното ниво).
Но тук няма да заработи - не и в обозримо бъдеще. Зейфод си сънува някакви
"топ мениджъри", които били по банки и т.н., а те са най-обикновени посрани ченгета, наслагани
там под контрола на все същия тартор. Щяло да дойде робството, дрън-дрън, добре че си е
отишло, та да дойде пак.
Въобще колкото и да се кълчи човек не може да се изтегли сам от блатото, дърпайки
се за косата. Докато КГБ/БКП/БСП -избери си име- мафията има контрола тук всякакви
размествания са само пропагандна операция. Ще повярвам, че контролът на тая
мафия е бил иззет, като видя публикувани архивите за дейността и - познай от
три пъти възможно ли е това да стане без сила. Сума ти дебелосерковци ще
отидат до живот за държавна измяна, ей сега ще се съгласят току така щото
много са се засрамили от себе си и са ги уплашили приказките по медиите.
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Вто Яну 20, 2009 10:45 pm |
|
 |
|
zaphod
|
тги, като дойде робството, тогава ще разбереш разликата между това сега и онова което е било (и вероятно пак ще бъде). то ясно че колкото и да се напъват хуманистите, много са далеч от мечтата си за великото Братство и Равенство, ама не е като да не са се мръднали ептен. като казвам робство, говоря за истинския му вариант - с търгове за продажба на хора, разпъвания на кръст покрай пътищата, публично бичуване и така нататък.
може и да звучи невъзможно, обаче връщането на капитализма звучеше по същия начин преди 20 години. в кабинета по история имахме надпис "колелото на историята се върти, и ще се върти до пълната победа на комунизма" (г. димитров). е, видяхме как колелото на историята направи първия си оборот назад, и някак имам чувството че далеч не се кани да спре до тук 
|
| Вто Яну 20, 2009 11:28 pm |
|
 |
|
bongo-bongo
|
Продавам zaphod срещу 10 евро (т.е. аз ги давам). Някой иска ли го? 
|
| Вто Яну 20, 2009 11:35 pm |
|
 |
|
zaphod
|
шефа ми вероятно ще се зарадва на цената, той дава стотици пъти повече за прост месечен наем. 
|
| Вто Яну 20, 2009 11:45 pm |
|
 |
|
Lupus
Регистриран на: Сря Дек 01, 2004 12:44 am Мнения: 2811 Местоположение: София
|
@tgi,
Интересно ми е каква е твоята идея за решаване на проблема?
Или го считаш за нерешим по принцип?
|
| Вто Яну 20, 2009 11:51 pm |
|
 |
|
tgi
|
Напълно възможно е да се върне робството и в тоя му вариант, то и го има тук-таме
още. Но посоката не е такава засега.
Когато преди 20 - 30 години обяснявах, че приказките за връщане на историята са
пропагандна безмислица - няма да е връщане - и че това не може да не стане наистина
никой не ми вярваше, както казваш. Казваха ми, че съм бил "краен".
И сега сигурно на 99+% от хората им се виждам краен с приказките си.
99+% от хората са 100% неспособни да повярват на нещо, което противоречи на
пропагандните клишета, колкото и очевидно вярно да е то.
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Вто Яну 20, 2009 11:54 pm |
|
 |
|
tgi
|
Не знам как да го реша или какво да предложа, та да се реши.
Предполагам, че не е нерешим по принцип, затова и се потя да пиша кое как
мисля, че е - надявайки се някому да светне какво е решението в някакъв момент.
Ако ми светне на мене, ще кажа веднага  .
|
| Вто Яну 20, 2009 11:59 pm |
|
 |
|
Syrius-B
Регистриран на: Пон Яну 30, 2006 2:48 am Мнения: 1248 Местоположение: София
|
Самата идея за историята, която се движи в някаква посока Е пропагандно клише.
Няма такова нещо, като закони на историята, нито фантазми за някакъв предсказуем тренд.
Историческия материализъм на Енгелс е идеологическа безсмислица, създадена и разпространявана единствено с пропагандна идеологическа цел.
Цивилизацията, развита от човеците не е природно явление, нито "историческа необходимост".
Тя е резултат на разумна дейност на отделни хора, въпреки съпротивата на масата от глупаци.
Всички откриватели са заклеймявани и преследвани приживе, като еретици или смутители на спокойното живуркане на племето.
|
| Сря Яну 21, 2009 1:03 am |
|
 |
|
sthx
|
Задавали ли сте си въпроса кои стават политици?
1.Юристи - като че ли тяхната професия е най-близка до професията на политика. Те са и най-многобройната група май.
2."Професионални" политици - предимно комунистически издънки. Новите не могат да се задъжат все още дълго в тоя занаят.
3.Професионалисти в отделни професии, решили да се пробват за кратко, или за постоянно в ново поприще.
4.Откровенни келеперджии - Гошо Тъпото.
5.Случайни хора - все по-малко и за по-кратко.
Изпускам ли някои?
Е, коя група има желание да подреди нещата? Може би част от първата и част от третата.
А дали има възможности? Все още неголяма , но има переспективи. Като лафа за английската ливада - коси се всеки ден, но триста години. Като се сменят 1-2 поколения и израстнат новите професионални политици, с ново съзнание. Затова надеждите ми са в тия младежи , дето протестират. Това показва, че не са безразлични и имат мнение. Понякога и това не е малко.
А всъщност няма ли желаещ от съфорумниците да си загърби професията и да влезе в политиката?
_________________ Две плюс две е приблизително равно на четири. Факт!
|
| Сря Яну 21, 2009 10:11 pm |
|
 |
|
¶
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
Има разбира се, и питаш още  Но аз съм казал, политика без солунска митница няма да мога да направя 
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Сря Яну 21, 2009 10:41 pm |
|
 |
|
sthx
|
Значи директно се класираш в четвърта група. Е, затова няма да я стигнем Америка. 
_________________ Две плюс две е приблизително равно на четири. Факт!
|
| Сря Яну 21, 2009 10:46 pm |
|
|