Отговори на тема  [ 38 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща
Мнение за осцилоскоп - ходене по мъките! 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
Аз след малко ще му цапна още едно и ще се виждам четворен в огледалото, завистници такива!

Сря Яну 21, 2009 11:00 pm
Профил

Мнение 
bongo_x2 написа:
Аз след малко ще му цапна още едно и ще се виждам четворен в огледалото, завистници такива!

Ей и тука оцапа темата. :twisted:

"Я в Москве с киркой уран найду, при такой повышенной зарплате" !

Чет Яну 22, 2009 2:41 am
Профил

Мнение 
Бат Бонго, ами да ти вземе шефа, какво се чудиш, казваш без уреди не става и точка. При мен няма шеф, кинтите си ги вадя от джоба и обичам да имам всичко каквото ми се налага да ползвам /е почти всичко/ а не да се чудя от кой да поискам... По тази причина не мога да си позволя и кой знае колко скъпи уреди /или нови/.
По въпроса за осцилоскопите - имам 2.
Единия е USB и си го ползвам активно, за сега не мисля да се разделям с него. С него неудобствата са 2 - иска ПС и превключване на прозорци /схема-програма/, другото е че често ремонтирам импулсни захранвания и изпитвам ужасен страх да меря с него в горещата част. Тези 2 проблема може да се решат най-лесно с лаптоп, частично и с разделителен траф на захранването...
Втория - полски, предплагам ти е поне набор. Направо чудо, няма сонди, работя с пипала от мултицет, предполагам е 50 кхц, него може да ти го подаря :)

Чет Яну 22, 2009 10:06 am
Профил

Мнение Mда
milenjs написа:
Бат Бонго, ами да ти вземе шефа, какво се чудиш, казваш без уреди не става и точка. При мен няма шеф, кинтите си ги вадя от джоба и обичам да имам всичко каквото ми се налага да ползвам /е почти всичко/ а не да се чудя от кой да поискам... По тази причина не мога да си позволя и кой знае колко скъпи уреди /или нови/.
По въпроса за осцилоскопите - имам 2.
Единия е USB и си го ползвам активно, за сега не мисля да се разделям с него. С него неудобствата са 2 - иска ПС и превключване на прозорци /схема-програма/, другото е че често ремонтирам импулсни захранвания и изпитвам ужасен страх да меря с него в горещата част. Тези 2 проблема може да се решат най-лесно с лаптоп, частично и с разделителен траф на захранването...
Втория - полски, предплагам ти е поне набор. Направо чудо, няма сонди, работя с пипала от мултицет, предполагам е 50 кхц, него може да ти го подаря :)

Много си прав, но и много внимавай с тези импулсни че тук едно австралииче изплака вече и трябваше да му търся един чип. Добре че беше само той и успя да си го оправи сам :)
Иначе аз си имах един руски двулъчев до 50Мхз, много бях доволен от него но ми остана в БГ, нямаше де да го нарамя и него на идване :(
Бях го намерил за 100кинта преди голямата инфлация 97 после след 2-3г го гледах че вече беше на 300кинта на новите пари :oops:

Чет Яну 22, 2009 10:30 am
Профил
Аватар

Мнение 
Едва днес успях да се включа щото занесох TFT монитора на работата да го бронирам преди да го дам на малкия Бонго да си гледа филмчетата пък CRT-то е недвижима собственост, не ми стигаше кабела и не ми се викаше майстор :)
Днес обаче малкият цял ден беше залепен на TFT-то и се кефеше че никой не му се кара а аз още се любувам на качественото CRT.

milenjs , както казах: вече нямам шансове шефа да ми купи без бой пък не ми се хабят патроните. Предполагам че искаше да кажеш 50МХц и ако добичето е под 10-15кг - точно такова ми трябва. Дърто, яко, ремонтируемо и без излишни екстри. Все пак ще го ползвам само 4-5 пъти месечно обаче повечето пъти под мрежово напрежение и повишена влажност. Обаче ще те помоля да ми купиш някакви сонди, поне една 1:10 щото тук дори резисторите трябва да ги вадя от стари платки. Пиши ми на лична да ти пратя някой лев.

Нед Яну 25, 2009 1:45 am
Профил

Мнение 
Явно не ми върви с фирмите за доставка :( Историята с моя осцилоскоп се разви по следния начин. Осцилоскопа го спечелих на търг и платих на 19.01. Почаках 10-на дена и след като не го получих написах писмо на продавача. Човека веднага провери и отговори че пратката е в офиса на DHL и чакали за телефонния ми номер. Не разбрах от отговора му къде точно ми е пратката затова звъннах в офиса на DHL в София, там ми казаха че няма пратка за мен, телефонния номер на получателя не бил задължителен а препоръчителен.
Както и да е - изпратих писмо на продавача с телефонния си номер и след ден получих отговор че е оставил номера в тяхния офис и пратката би трябвало вече да е на път но не може да ми каже тракинг номер понеже имали проблем в компютърната система.
Чакам си аз и вчера сутринта ми звънкат от офиса на DHL в Сливен - имам пратка - голям кеф. След въпрос дали не съм случайно в Сливен и дали не мога да дойда да си я получа от офиса там за да не разкарвали автомобил с една пратка до Котел и отрицателния ми отговор ме "застреляха" с съобщението че транспорта е за моя сметка и е на скромната сума от 320 лева. Казах и че всичко си е платено от изпращача, отговориха че ще изпратят запитване...
Ужас - пиша веднага писмо на човека в Англия, отговори веднага да НЕ плащам нищо, то е платил всички такси...
Все пак историята има щастлив край - около 15 часа получих позвъняване от куриера на DHL че е в Котел и ми носи пратката, това с превоза за моя сметка било грешка - пишело 320 BG на кашона, ужас. Все пак им прави чест че реагираха и доставиха бързо.
За осцилоскопа - опакован в огромен кашон със стиропор, весници, от онези пуканки, от всички страни имаше поне по 30 см. буферно пространство...
Уреда е супер, в идеално състояние, има само една драскотина на горния капак :). OSD меню, 4 истински канала, автокалибрация, автонастройка. С него и една сонда, FLUKE в торбичка с книжка, пръстени и разни ламаринки към нея, никога неизползвана.
Като минус за сега мога да посоча малко по големия размер в дълбочина, последната му калибрация е от 2003, явно е ползван в Англия, фирмата за калибриране е от там, бутона за осветяване на скалата не работи (по точно при въртене писка но не променя нищо, това си го пишеше).

Сря Фев 11, 2009 9:49 am
Профил
Аватар

Мнение 
Честито и да ти служи вярно :)

Сря Фев 11, 2009 10:42 am
Профил WWW

Мнение 
milenjs написа:
Явно не ми върви с фирмите за доставка :( Историята с моя осцилоскоп се разви по следния начин. Осцилоскопа го спечелих на търг и платих на 19.01. Почаках 10-на дена и след като не го получих написах писмо на продавача. Човека веднага провери и отговори че пратката е в офиса на DHL и чакали за телефонния ми номер. Не разбрах от отговора му къде точно ми е пратката затова звъннах в офиса на DHL в София, там ми

Офф да не ти казвам аз какви перипетии имах точно с DHL, това са най смешната фирма за доставка.
Изпращам 2 пратки от тук долната земя като умишлено не съм попълнил цена на пакета че да не сложат мито и ДДС и т.н. такси, но съм застраховал всяка за 200лв . Отива пратката в БГ и какво да видиш, DHL решили че на пратката трябва да има цена и най нагло си преписали цената на застраховката на товарителницата без въобще да питат никой може ли да поправят така документа. Съответно пратката моментално отива в митницата заради немарливоста на доставчика и почват мъките 2 седмици се разправям с тях че умишлено не е сложена цена и че това дето са видели е застраховка което не означава нищо и само в случай че го загубят. От митницата не ги интересува искат си митото и ДДС , наложи се заради немарливия доставчик да вадя фактури да пращам документи за произход на стоката. И съм се зарекал че повече DHL не искам и няма да чувам и където и да пращам ще е с някой друг, да не говорим от тук нататък каква рекламка ще им сътворя :evil: :evil: :evil:

Сря Фев 11, 2009 12:31 pm
Профил

Мнение 
Да бе, какво да ги правя, по документите които бяха залепени на кашони пише че наистина са ги приели на 21.01 а аз получавам пратката на 10.02. Пишеше на стикера нещо като Europlus.
Сега трябва да поръчвам нещо пак от UK. Човека каза че работи само с DHL, TNT и FeDex. От първите две нямам приятни спомени, дали ще е така и с третата?

Сря Фев 11, 2009 1:55 pm
Профил
Аватар

Мнение 
ще е по-зле, ако въобще е възможно.

Сря Фев 11, 2009 2:06 pm
Профил
Ранг: Почетен член
Ранг: Почетен член
Аватар

Мнение 
milenjsРазглеждах сайта на DHl,че и аз май съм се запътил по твойте стъпки,но цени никаде не можах да намеря/изчисля.Като DHl Europlus ли ти е била пусната пратката?Цената 36 лири?Застраховка имаше ли?

Сря Фев 11, 2009 3:17 pm
Профил

Мнение 
Точно DHl Europlus, писал съм по долу. Точно 36 лири, поне толкова ми взе човека при инвойса от ПайПал. Застраховка? Не знам, едва ли. Добре че беше сериозно опаковано уредчето.
Значи да забравя и FeDex и да си изпрося с RoyalMail. Поне си знам - 2-3 дена, доставка на място, без глупави въпроси по телефона.

Сря Фев 11, 2009 5:45 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Хехехе - Пламене, значи ти искаш ако ти изчезне пратката да ти платят 200 лв., ама на митницата да не я обмитяват на 200 лв. Няма такъв филм пич - всяка куриерска фирма ще направи точно същото. В случая DHL въобще не са виновни за това, че ти си се опитал да се правиш на тарикат :) .

Сря Фев 11, 2009 6:39 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Dimitar написа:
Хехехе - Пламене, значи ти искаш ако ти изчезне пратката да ти платят 200 лв., ама на митницата да не я обмитяват на 200 лв. Няма такъв филм пич - всяка куриерска фирма ще направи точно същото. В случая DHL въобще не са виновни за това, че ти си се опитал да се правиш на тарикат :) .

Така е. Фирмите са длъжни да попълнят цена на пратката. Ти можеш да им я обявиш по два начина - с факура или със застрахователната полица :)

Сря Фев 11, 2009 6:51 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Грешката ти е била, че не си декларирал цената.
@Dimitar с DHL е малко по-различно. Стойността на пакета може и за 10е да я обявиш,
ако пуснеш пратката като "специална" застраховката от 500е включена. При "нормална" пратка застраховката е
50е. Никой не се интересува какво има в пакета, ако изгубят пратката и сено да си декларирал че пащаш
парите са ти преведени на сметката до месец. За по-големи суми има допълнителни застрховки, там не знам
как са нещата.

Аз лично винаги декларирам пратката като подарък, но това не винаги е удачно.

Сря Фев 11, 2009 7:15 pm
Профил WWW
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 38 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща