|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 8:45 am
Тръбата на националната сигурност
| Автор |
Съобщение |
|
Lupus
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Сря Дек 01, 2004 12:44 am Мнения: 2811 Местоположение: София
|
Безкрайното идентифициране на проблемите не оставя време за отстраняването им. Проблеми винаги е имало, има и ще има даже и да си мислим в някакъв момент, че сме открили всичките.
|
| Сря Яну 21, 2009 2:33 pm |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
Времето е безкрайно, доколкото това ни касае нас, с тая част съм съгласен.
И проблеми винаги ще има, и с тая част съм съгласен.
Но да се дебъгват сорсове с откачаща жица на захранването не е практика, която
би могла да проработи.
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Сря Яну 21, 2009 2:51 pm |
|
 |
|
Lupus
Регистриран на: Сря Дек 01, 2004 12:44 am Мнения: 2811 Местоположение: София
|
И колко трябва да се чака, за да се разбере, че жицата е твърдо закачена, за да почне дебъгването? Не е ли по правилния подход да се дебъгва и да се фиксират проблемите? А ако жицата се откачи, следва рестарт и дебъгването продължава от там където е спряло. Защото аз даже и в най-смелите теории не съм срещал понятието 100% отказоустойчивост.
|
| Сря Яну 21, 2009 3:48 pm |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
Ха, това е лесно.
Не става с чакане - от само себе си няма да се закачи.
Добро дебъгване ще падне с откачащо захранване, няма що. Успех!
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Сря Яну 21, 2009 4:18 pm |
|
 |
|
¶
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
Цецо, фъргаш се в крайности, от всичката ти теория, с която всекидневно ни засипваш, се разбира само едно, че си еврофил, юсофил, русофоб и българофоб. Лъха някаква стаена злоба ли е, омраза ли е, не ми е много ясно, към всичко което се случва около теб. Давай го по-спокойно  , ще започнеш да вдигаш кръвно за глупости. Света не се върти около теб, нито около мен, нито около някого другиго, карай по-полечка, без много нерви, както е казвал един български министър-председател "Со кротце, со благо". Ако Европа или САЩ ти са любими, тръгвай на минутата, никой не те спира, или пък ще те спре.
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Сря Яну 21, 2009 6:05 pm |
|
 |
|
AA
Ранг: Популярен
|
|
| Сря Яну 21, 2009 9:46 pm |
|
 |
|
ji4ka
|
Нещо не схващам връзката между 1997 и 2007 ? Освен ако имаш предвид ,че точно Жан Виденов внесе молбата на България за членство в ЕС , а пък неговия съпартиец Станишев ни вкара там. И това ако не е майтап. Те тия в Съветския съюз не успяха да ни набутат , но в ЕС успяха. Слугата господаря си мени , но нрава не.
Цецо, не твърдя ,че ЕС ни е виновен за проблемите - казвам че просто с нищо не ни помага да ги решим. До момента ползите и вредите от ЕС са на кантар. Лошото е ,че с парите които наливат хранят основно бюрокрацията и корупцията. България в ЕС е нещо като боксьорче-аматьорче сред професионалните биячи - ако оживее ще е късметлия.
Но аз мога да поставя същия въпрос - а Русия с какво точно ни е виновна? Че не ни храни като едно време? Ами да така е, сиренето вече е спари, ама ние сами си го направихме. Те костовистите ако още продължат да плюят Русия с повод и без повод, особено ако по случайност се докопат и до власт, не само без реактори, самолети и ракети, но и без газ ще останем. И то само щото някои не се сдържат да си начешат партийната краста.
|
| Чет Яну 22, 2009 5:32 am |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Връзката между тези две години е, че ако ги нямаше НАТО и ЕС, БГ през 2007 щеше да е като през 1997  .
Т.е. инвестициите в БГ в много голяма степен се дължат на стабилността и сигурността, които осигуряват тия две организации.
Още си спомням как един от хората в първата американска фирма с която започнахме да работим около 2001-та година ни разправяше как тогава не знаел нищо за БГ и след като прочел, че се канят да ни приемат в НАТО, човека си казал - а, тия са наши хора и няма пречка да работим заедно.
Та това е само един мижав, елементарен пример за какви са ползите от това, да си закичем горните две абривиатури  . Така, че освен директните ползи (например разните му там фондове от ЕС) има и индеректни, които са стотици пъти по-големи от тях. Въобще даже не искам да си представям къде щеше да е БГ в момента ако не беше влезнала в ЕС и НАТО  . Разбира се, за теб нещата могат да стоят по съвсем различен начин  .
|
| Чет Яну 22, 2009 7:26 am |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Виновна е в това, че не си спазва договорите. За съжаление това става от позицията на силата и нямаме какво да направим. Ние сме виновни дваж повече обаче, че сме невероятно тъпи да продължаваме да подписваме нови и нови договори, с ясното съзнание, че Русия няма да спазва и тях.
Относно ползите и косурите на членството в ЕС - аз мога да ти дам един простичък пример - за мен възможността да пресичам границата когато искам и когато ми е необходимо, възможността да се отнасят с мен като с бял човек, а не талибан, тежи много повече, от 10% с които ми се е вдигнал тока вследствие на затварянето на блокове в АЕЦ Козлодуй.
По просто не мога да ти го кажа. Съжалявам.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Чет Яну 22, 2009 11:59 am |
|
 |
|
¶
|
Ами впечатленията ми от миналогодишното пресичане на границите на ЕС са като, че ли все още ни третират като талибани. В Амстердам, хората за полета за Чикаго от Източна Европа се редяха на една опашка, а хората от Западна Европа на друга. Отношението на холандците беше изключително недружелюбно, третираха пътниците като 2-ра употреба хора. Горе долу беше такова отношението и на летище Лондон, само в Прага се отнасяха като с равни. Още дълги години ще бъдем за тях талибани, т.е. хем си уж равен, хем не си, добре познатите двойни мерни системи.
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Чет Яну 22, 2009 6:30 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Хаха, това е защото пътуваш от ЕС за Щатите. Това са изискванията на Бушменската администрация. Както знаеш за тия тъпанари Европейските страни се делят на два вида и ние сме от втория вид. За американската администрация - ние сме талибани, прав си. Ако пътуваш от ЕС в ЕС няма разлика - редиш се на опашката за европейци.
Та проблема е там при вас. Тука все още ни третират като европейци, ама както е тръгнало, може и това да коригираме. Способно племе сме, нямаме равни в таланта да се прецакваме сами. Прав си - със съжаление мога да кажа че се превръщам в българофоб, бавно но сигурно.
И докато за Русия мога да кажа че имам фобия на държавно ниво (имам приятели руснаци), то за БГ развивам фобия към племето. 
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Чет Яну 22, 2009 7:46 pm |
|
 |
|
Реконструктор
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8382 Местоположение: София
|
Кои договори не е спазила, ако не е тайна?
|
| Чет Яну 22, 2009 9:48 pm |
|
 |
|
¶
|
Напуснах ЕС през Амстердам, а влезнах през Лондон, не е както ти твърдиш само при напускане на ЕС да е така, и в двете посоки си беше като за талибан направено.
Не гледай телевизия, не чети вестници, чети форумите през ред, забрави фикс идеята за справедливост и равенство и да видиш как бързо ще се оправиш. В добавка направи 4-5 лапета и няма да се сетиш да българофобстваш 
|
| Чет Яну 22, 2009 11:46 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Всички големи договори на държавно равнище от 89г. насам. По нагоре ги бях изброил, но то не е трудно да се сетиш и сам.
Под неизпълнение на договор, разбирам и насилственото му променяне в момента в който стане неизгоден за тях. Просто идват и казват - предподписваме го така и така. И нашите се съгласяват. Едни ще кажат, че е корупция, други че е страх. Но факта си е факт - договора с тях не струва и хартията върху която е написан.
Пак уточнявам - те за себе си са прави. Гледат си интереса - щом могат - правят го. Проблема е тук - защо се водим република България, след като във всички двустранни отношения, се грижим да пазим изключително и само техния интерес? И без това всички договори се разписват едностранно от Путин с два подписа, за чии правим договори въобще? Да ни пишат руска република и да си хрупаме трева официално
Само погледни външнотърговския дефицит. Повече от половината се дължи единствено и само на "търговията" с Русия. Ебати двустранните отношения. Ей са Първанката пак ще ходи да се среща с началството. Ама няма да вземе да измоли някое мито да падне, не ще ходи да му се извини, че нашите известно време ще го притесняват с приказки за компенсации. Ама няма страшно - само ще приказват колкото да заблуждават простия си народ. Тъй че началството може да е спокойно. Компенсации - как пък не.
П.С.
А тоя направо утепа коня:
http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2009/01/ ... _dostavka/
|
| Пет Яну 23, 2009 8:56 am |
|
 |
|
MYXATA
Регистриран на: Пон Юни 05, 2006 1:48 pm Мнения: 4906 Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
|
хайде да внеса хумористична нотка 
_________________ ... ако трети ден не ти се работи... това означава, че е сряда !
|
| Пет Яну 23, 2009 10:51 pm |
|
|