|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 8:12 am
|
Страница 1 от 1
|
[ 5 мнения ] |
|
Промяна на програмата за Дистанционно управление
| Автор |
Съобщение |
|
dimovdid
Ранг: Минаващ
|
 Промяна на програмата за Дистанционно управление
Здравейте!
Занимавам се с електроника, но съм на Вие с програмирането. Попадна ми една схема на 8 канално Дист управление, която искам да използвам за управление на усилвател-вкл, изкл, управление на входовете и усилване.
http://www.coolcircuit.com/project/8chrem/index.html
Но за целта ми трябва всеки от каналите на приемника да превключва само при подаване на сигнал от дистанционното и да изключва при отпускане на бутона. А тази схема е направена със задържане-натискаш определен бутон и включваш съответния изход. При повторно натискане го изключваш.
Бихте ли ми помогнали да се преработи програмата или да ми предложите някоя изпитана схема с такива възможности.
Благодаря Ви!
Димо
|
| Съб Яну 24, 2009 1:25 am |
|
 |
|
Реконструктор
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8382 Местоположение: София
|
Реално само усилването ти е зора, останалото е дискретно. 
|
| Съб Яну 24, 2009 3:07 am |
|
 |
|
plameniv
Ранг: Форумен бог
|
 MMM
Защо, техниката може да е с бутони и да сложи по един 4066 аналогов ключ успоредно на бутона и само с натискане да става.
Натискаш копче на дистанционното и оттатък стои включено само докато е натиснат бутона 
_________________ Избийте баламите и тарикатите сами ще умрат!
Няма невъзможни работи - има много трудни работи!
----------------------------------------------------------------------------------
"Я в Москве с киркой уран найду, при такой повышенной зарплате" !
|
| Съб Яну 24, 2009 9:00 am |
|
 |
|
nickich
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Вто Ное 01, 2005 10:23 am Мнения: 704 Местоположение: Limerick, Ireland
|
Най-лесното е да си ползваш обикновено дистанционно. За приемник - TSOP4838, примерно, вързан към серийния порт на контролера. Конфигурираш го на да слуша с някакъв нисък битрейт. Знам, че не е много коректо и е малко пачовско, но работи 
_________________ "640 К са достатъчни на всеки за всичко." Бил Гейтс
|
| Съб Яну 24, 2009 2:26 pm |
|
 |
|
dimovdid
Ранг: Минаващ
|
А би ли ми казал как точно да го направя? Ще ти бъда благодарен.
Димо
|
| Вто Фев 03, 2009 10:02 pm |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 5 мнения ] |
|