| Автор |
Съобщение |
|
3aek
Ранг: Форумен бог
|
нормална практика на бг митницата е да те кара да обмитяваш пратката на по-голямата стойност от двете - обявената или застрахованата, идеята е да се вземат повече пари и щом застраховаш на по-голяма сума значи тази пратка за теб има такава стойност която ще си върнеш ако се изгуби или повреди
|
| Сря Фев 11, 2009 8:04 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
като ходиш на митница винаги си носи фатурата.
или разпечатката от е-бей на която да се вижда каква е стоката.
ако се държиш културно и се усмихваш, ще платиш само по фактурата.
|
| Сря Фев 11, 2009 9:04 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Е на него проблема му е че не ще да плаща мита и ДДС  .
Тогава единствения му вариант е и да не го застрахова. Или както каза HCL, да го пусне като гифт с някаква стандартна обща застраховка на фиксирана стойност. Но няма да се учудя ако нашите "митнически служители" го обмитят на обща застраховка.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Чет Фев 12, 2009 12:40 pm |
|
 |
|
plameniv
|
 Мне
По скоро съм допуснал грешка че не съм попълнил и стойност на пратката което се оказва важно и някой като видят застраховка голяма и слагат каквото пише там. Реално застраховката е поне 2 пъти от реалната стойност че да върне и малко пари от доставката.
Редно ли е да плащаш мита и такси по застраховката като 50% и повече може да са само пътни, реално ти плащаш мито и ДДС на пътни в такъв случай.
_________________ Избийте баламите и тарикатите сами ще умрат!
Няма невъзможни работи - има много трудни работи!
----------------------------------------------------------------------------------
"Я в Москве с киркой уран найду, при такой повышенной зарплате" !
|
| Чет Фев 12, 2009 1:14 pm |
|
 |
|
milenjs
Регистриран на: Сря Мар 08, 2006 2:12 pm Мнения: 2017 Местоположение: Котел
|
Ето и снимки на уредчето 
|
| Чет Фев 12, 2009 2:15 pm |
|
 |
|
HSB
Регистриран на: Сря Юли 26, 2006 12:15 pm Мнения: 1375 Местоположение: Phoenix AZ
|
Аз също имам някакв подобен - бачка без грешка.
Ето ти 1 подарък
http://www.webfilehost.com/?mode=viewupload&id=7331442
тва е версия 1- - имам и вер.2 но сег ане мога да я намеря , но вер.2 е упгреид на 1 и задължително се инсталва вер.1
кебела е нул модем - не помня вече - тоя осци е много дарт - имам един цифров Лекрои и вече няколко години не съм пускам Флукето
|
| Чет Фев 12, 2009 10:32 pm |
|
 |
|
milenjs
Регистриран на: Сря Мар 08, 2006 2:12 pm Мнения: 2017 Местоположение: Котел
|
Благодаря за подаръка, ако все пак откриеш и 2 версия - пусни ми я. Лекрои.... няма какво да се каже повече.
На мен тези които имам ми стигат - USB и Fluke-то, лошото при хоби заниманието че кинтите си ги вадя от джоба, доброто - купувам си каквото си искам с малки ограничения - цената и жената 
|
| Пет Фев 13, 2009 10:15 am |
|
 |
|
HSB
Регистриран на: Сря Юли 26, 2006 12:15 pm Мнения: 1375 Местоположение: Phoenix AZ
|
Нямаш пробелм - зора е само да го намеря -трябва да поровя из двд тата в къщи.
Лекроя ми е на работата - все пак каде 7к-8к в евро струва и колкото и да е готин да платя таква цена за хоби е солено.
|
| Сря Фев 18, 2009 1:37 pm |
|
|