| Автор |
Съобщение |
|
nypko
Ранг: Минаващ
|
 Удължаване на кабела за антена на безжичен рутер
Здравейте. Някой може ли да каже как да се удължи кабела на антена за безжичен рутер. Какъв кабел се използва и какви конектори? Трябва да заобиколя две-три бетонни стени, за да изкарам антената да хване сигнал.
|
| Пон Фев 16, 2009 1:41 am |
|
 |
|
Koleto
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Съб Фев 18, 2006 11:55 pm Мнения: 1301 Местоположение: София
|
А защо просто не закараш рутера там където хваща и не си прекараш LAN кабела от него до тебе? Удължаването на антенния кабел може да няма очаквания ефект и нещата да не се случат...
_________________ Някой ден и костенурките ще се научат да летят...
|
| Пон Фев 16, 2009 10:31 am |
|
 |
|
ДедоБоре
|
обикновено куплунга на рутера е мъжки SMA.
т.е. за просто удължаване ти трябва комплект мъжко+женско SMA за кръмпиране.
не знам от къде да си намериш куплунзи. ще ти трябва и достъп до инструмент за кръмпиране.
също обикновено се ползва кабел с размер RG-174, защото 90% от SMA куплунзите са за този размер.
обърни внимание, че RG-174 e размер на кабел, а не марка. може да намериш (поне на нашия пазар) кабели, на които пише RG-174, но да стават само за микрофон. на теб ти трябва много качествен кабел за поне 5GHz.
3-4 бетонни стени ми звъчи като двайсетина метра. значи кабела освен всичко ще трябва да има и ниски загуби.
които няма как да премериш. не знам от къде да намериш такъв кабел. пък и е доста скъп.
най-добре премести рутера. UTP кабела е много по-лесен за удължаване...
|
| Пон Фев 16, 2009 10:50 am |
|
 |
|
nypko
|
Ако преместя рутера там където има сигнал, няма ел. мрежа и няма как да му пусна ток. Пък и ще бъде в чуждо помещение. А по въпроса с удължаването, премерих разстоянието и става дума за 7-8 метра кабел, за да мога да изкарам антанета на хубаво място. Няма да прехвърлям DVD филми, а ми трябва достъп до интернет. 4-5 Mbps връзка мисля, че ще са ми достатъчни. С това RG-174 дали ще успея да го излъжа или сам ще се излъжа? 
|
| Пон Фев 16, 2009 2:47 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
виж дали тези хора могат да ти помогнат http://reloadbg.com/kabeli.html
най-добре ги уговори да ти направят точния кабел, че да не се мъчиш.
може и да се пробваш сам.
но не е много тривиално, като например да удължиш кабела за косачката.
е, то за всяко нешо си има първи път, нали 
|
| Пон Фев 16, 2009 3:32 pm |
|
 |
|
nypko
|
Добре. Мерси за съдействието. Значи е възможно и като, че ли всичко се свежда до намирането на правилния кабел и необходимите конектори.
|
| Пон Фев 16, 2009 4:22 pm |
|
 |
|
plameniv
|
 Eх
С тоя кабел и 0.5МБ/с няма да успееш да си прекараш.
И защо да не може да преместиш рутера нещо не стана ясно.
Има начини да си го захраниш по RJ45 на свободните 4 извода свързваш 2 за маса и 2 за + и ги изкараваш оттатък, има готови изделия така наречените power inserted ползват се точно да си пуснеш ток по RJ45. Взимаш си една кутия има такива пластмасови даже с уплътнения да не влиза влага вътре монтираш си я там и нямаш никакви ядове със СВЧ кабели лоши връзки и т.н..
_________________ Избийте баламите и тарикатите сами ще умрат!
Няма невъзможни работи - има много трудни работи!
----------------------------------------------------------------------------------
"Я в Москве с киркой уран найду, при такой повышенной зарплате" !
|
| Пон Фев 16, 2009 5:13 pm |
|
 |
|
nypko
|
Брей. Какво ли не измислят хората, само и само да си угодят. Някой ден имам чувството, че ще направят и говното да се яде. Ако не за ядене, то за някаква многооо полезна дейност.
Това за което говориш (захранване по RJ45), "power over ehternet" ли се нарича? Ако е така, то правилно ли съм разбрал - със захранване от ел. мрежата се пуска прав ток между 40-90 волта по четирите свободни проводника и в крайната точка където е рутера се слага друго захранване което пуска тока на самия рутер. Kаква е цената на това удоволствие?
|
| Пон Фев 16, 2009 6:19 pm |
|
 |
|
Koleto
Регистриран на: Съб Фев 18, 2006 11:55 pm Мнения: 1301 Местоположение: София
|
Оффф.... Гледай сега... Явно ще трябва да се обяснява със запетайките... RJ-45-цата за LAN връзка използва само 2 чифта (4 проводника) от мрежовия кабел другите 2 чифта са свободни... Прекарваш си кабела, зачистваш външната изолация повечко. Кримпваш си в RJ-45 само 2-та чифта по които върви комуникацията (да се надявам, че поне това знаеш по кои крачета на конектора се предава информацията) другите 2 чифта ги ползваш за захранване на рутера от неговия си адаптер. Предполагам рутера не е с вътрешно захранване та да му трябват 220В, а е с адаптер на 9 или 12В). Ако е на 220В лошо - не те съветвам да ги пускаш по жилата на лан кабела... Ако е с адаптер внимателно отрязваш буксата на адаптера с 5-10 см парче от кабела. СЛЕДИШ ЗА ПОЛЯРИТЕТА!!!! запояваш и изолираш буксата при рутера като помниш кои цветове се падат + и кои -. После спазвайки вече запоените цветое при буксата запояваш кабела на адаптера и си готов. Така ще стане най-лесно и безболезено.
_________________ Някой ден и костенурките ще се научат да летят...
|
| Пон Фев 16, 2009 6:39 pm |
|
 |
|
nypko
|
По 1,2,3 и 6
Иначе сериозно - мерси за съдействието, пък мисля, че и на някой друг профан като мене ще му е от полза!
|
| Пон Фев 16, 2009 7:18 pm |
|
|