|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 4:16 pm
| Автор |
Съобщение |
|
ДедоБоре
Ранг: Форумен бог
|
 пазарна икономика .bg
от няколко дена върви реклама по радиото, че регистрацията на .bg домейни била вече улеснена - без формалности, веднага.
понеже тези .bg регистратори съм ги отсвирил отдавна, не обърнах голямо внимание. ама рекламата си върви, та погледнах...
http://www.icn.bg/default.icn?show=domains&status=bg
 === САМО СЕГА ===
трибуквен .bg домейн за ... 400лв (при положение, че .eu струва 17.46 лввчета)
бах'ти търгашите
те и онез от от регистъра ако не бяха такива дебили, никой нямаше да си регистрира домейни с какви ли не имена, освен български (.bg).
|
| Пет Фев 20, 2009 3:32 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
.bg отдавна е най-скъпата алтернатива която може да се намери на пазара. Имам чувството, че ще ми излезе по евтино да регистрирам нещо от сорта ".Цецо" отколко ".bg".
Друго също е интересно:
"Само с ICN.bg имате възможността да регистрирате домейни със статус "защитен" в областта .bg без необходимост от основание (регистрация на фирма, търговска марка и др.). По този начин компанията ни пази интелектуалната собственост и дава гаранции на своите клиенти, че домейните, които ще регистрират ще останат тяхна собственост, дори след време трети лица да предявят претенции към името, което са регистрирали. Новата услуга на ICN.bg е достъпна по силата на специален договор между ICN.bg и Registrator.bg . Домейни може да се регистрират от всяко физическо лице или организация, като единственото изискване е домейна да бъде свободен към момента на заявяването му."
При тия търговията с търговски марки процъфтява.....
От друга страна това значи, че ако поискам регистрация на домейна - Stanishevehui.bg би трябвало да стане 
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пет Фев 20, 2009 3:38 pm |
|
 |
|
paregov
Ранг: Ориентиран
Регистриран на: Сря Мар 01, 2006 2:21 pm Мнения: 267 Местоположение: Fort Lauderdale, FL
|
Директно от регистър.бг си е 70лв.
А тези от ICN.bg не знам защо са надули така цената. Може да плащат нещо в патентно ведомство за да защитят домейна.
_________________ Всички обичаме да печелим, но колко от нас обичат да тренират!
|
| Пет Фев 20, 2009 3:52 pm |
|
 |
|
goose
Ранг: Популярен
|
https://www.register.bg/user/static/rules/bg/index.html#15
не че е особено евтино, но ако разполагаш и с УЕП дори не се налага да се виждаш с тях вече ... :>
|
| Пет Фев 20, 2009 3:57 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
с почти всички идиоти в българия, които изискват УЕП, нямам никакво желание да се виждам, освен за
да не говорим каква измислица е самия УЕП.
то сайтове като тези на НОИ, агенцията по вписвания и т.н. нямат валидни сертификати, какво да говорим за УЕП...
изобщо - .bg работа 
|
| Пет Фев 20, 2009 4:20 pm |
|
 |
|
plameniv
|
 Re: пазарна икономика .bg
Е да ама това е домайн дистрибутор кожодер.
Ако го купиш директно от regiser.bg e 30Евро и това не е евтино де. Ама ако имаш нужда от собствен сайт че да е и с бг накрая не че е някакъв килипр не е кой знае какво 60лв на година. Преди като беше $50 поне 20г и повече смятай тия монополисти какви пари са взели от найвниците при положение че може да си регнеш за 6-7$ от някой хамерикански по първичен дистрибутор 
_________________ Избийте баламите и тарикатите сами ще умрат!
Няма невъзможни работи - има много трудни работи!
----------------------------------------------------------------------------------
"Я в Москве с киркой уран найду, при такой повышенной зарплате" !
|
| Пет Фев 20, 2009 6:27 pm |
|
 |
|
MYXATA
Регистриран на: Пон Юни 05, 2006 1:48 pm Мнения: 4906 Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
|
 чеп.бг ???
абе загледах се
това .бг що за домейн е?
на кирилица вече има ли ?
явно нещо съм назад с материала...
да знаете , че
чеп.бг искам да си го запазя!!! 
_________________ ... ако трети ден не ти се работи... това означава, че е сряда !
|
| Пет Фев 20, 2009 6:41 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
 Re: чеп.бг ???
ми давай, свободен е все още. тамън ще споделиш как се резолва.
ей ти линк да не изоставаш с материала
http://www.uninet.bg/index.php
|
| Пет Фев 20, 2009 6:56 pm |
|
 |
|
goose
|
.бг домейн има ... само за тези, чиито доставчици са си препипали днс-ите да го търсят от определен сървър ...
В момента в Икан тече процедура за домейни на националните езици, изобщо не е ясно днес ако си регистрираш .бг домейн дали утре ще го има, не се знае изобщо кой ще бъде TLD-то за него :>
|
| Пет Фев 20, 2009 7:23 pm |
|
 |
|
zaphod
|
ама как се наляха с тоя домейн, не е истина
не знам как успяха да се докопат до него, ама евала, тарикати и половина. тоя тип май беше някво даскалче в меито преди да стане мазен феодал.
|
| Пет Фев 20, 2009 9:30 pm |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11266 Местоположение: Добрич
|
говориш за Славов шефа на дигсис, само че те регистера уж са други...
|
| Пет Фев 20, 2009 9:49 pm |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
Щото са сбъркали думата "пазарна" с "ченгесарна".
Кой нормален човек ще им плати пъти повече за посрания .бг домейн вместо
да си купи нормален .com, .net или квото и да е там. И все пак имат "продажби",
то коя от т. нар. големи "фирми" в БГ е нещо различно от кабинет на поредното
ченге/слуга/а бе знаем ги кои са. Инак всичкият балък много им се възхищава,
видите ли какви гяволи били та се добрали дотам. Голям гяволък това слугинажа
и тъпотията да сгафиш, та да им с какво да те вържат, ей. И опашката от
тъпанар мераклии за подобна позиция край няма, нали си мислят, че щом
са на опашката все ще им дойде редът.
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Пет Фев 20, 2009 10:39 pm |
|
 |
|
goose
|
zaphod, просто се ориентираха първи и първи регистрираха домейн в .bg ... от там и cctld-то отиде при тях :> Просто първа и единствена заявка в ICANN за bg TLD
|
| Съб Фев 21, 2009 1:18 am |
|
 |
|
ps66
Регистриран на: Пет Яну 19, 2007 9:16 am Мнения: 1063 Местоположение: путинофили: "иди н***й"
|
драго славов/цифрови системи бяха първите в БГ още от 89/90г (указ 56 !?) в тоя бизнес (ползвайки базата на ВМЕИ/ТУ-то ... както правеха всички по него време)
имат си монопола върху .bg ... и си го ползват (монопола) както им харесва ... това си е частен бизнес и държавата няма място (макар че соц-а май се завръща  )
не че ги защитавам
малко старо блабла (на тема "дигсис не е регистър.бг и що е толкоз ефтин .bg"  ): http://www.linux-bg.org/cgi-bin/y/index.pl?page=news&key=347204187&list=all&id=0
|
| Съб Фев 21, 2009 9:31 am |
|
 |
|
Lupus
Регистриран на: Сря Дек 01, 2004 12:44 am Мнения: 2811 Местоположение: София
|
 Re: пазарна икономика .bg
Дрън-дрън улеснена! От три седмици се разправям с с регистър.бг. Запазих си домейна bSMS.bg, минах по цялата им тромава процедура за регистрации и прочее глупости, разпечатах си заявката, която ми пратиха. Подписана и подпечатана я пратих още на следващия ден с обратна разписка във Варна. Десет дена - ни вест ни кост! Нито обратната разписка се връща, нито системата ме допуска да платя домейна. Три, четири разговора през този период с разни девойчета, които не могат нищо смислено да обяснят къде се губи заявката. Най-после обратната разписка пристига, но там пак никой не знае кой я е получил. След още три дни получавам мейл, че заявката не била подписана "по надлежния ред". Твърдят, че съм се подписал и подпечатал, но не съм си написал името и фамилията и не съм приложил актуално състояние (такова в заявката не е посочено че трябва да се приложи). След още два разговора по телефона се оказва че за актуалното състояние пише с дребни буквички в приложение на Общите условия. Предлагам им да допишат името и фамилията ми, които и без това ги има на още две места в заявката, а после когато взема от съда Актуалното състояние да им го изпратя - не приемат. Трябвало да им изпратя целия комплект "надлежно подписан и подпечатан". Във вторник ще си взема документа от съда и започвам втори кръг на сагата "регистрация на бг домейн".
И това ако е упростена процедура, здраве му кажи! 
|
| Съб Фев 21, 2009 10:44 am |
|
|