Отговори на тема  [ 22 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
Windows 7 
Автор Съобщение
Ранг: Новодошъл

Мнение 
ike написа:
lz написа:
XP SP2 up and running
Това е една от работните ми машини на която всеки ден работя поне по 5-6 часа. Самата машина работи постоянно. А и това показва че поне 3000 часа не са спирали тока :)

Ти чат-пат някое упдейтче не качваш ли?

Ами за последните 3100 часа не ми се е налагало.
Но рестартирах, защото спря тока, а нямам UPS

Вто Яну 20, 2009 2:02 pm
Профил
Ранг: Форумен бог

Мнение 
lz написа:

Не знам какво правиш на твоя комп. Но моя е със същата бозичка и на ден има нужда от поне веднъж да го ресна. Иначе си имам Линукс сървъри с години не се рестартират.

"Я в Москве с киркой уран найду, при такой повышенной зарплате" !

Вто Яну 20, 2009 2:52 pm
Профил

Мнение 
plameniv написа:
lz написа:

Не знам какво правиш на твоя комп. Но моя е със същата бозичка и на ден има нужда от поне веднъж да го ресна. Иначе си имам Линукс сървъри с години не се рестартират.

Ами работя си на него.
Предимно MS C++ (VS), FireFox, различни CAD програми, MS Office, PHP, MySql (работят необходимите сървъри)
Никакви игри
Обикновенна работна машина

Вто Яну 20, 2009 3:27 pm
Профил
Аватар

Мнение 
да бе lz, ама от картинката не се разбира колко ти е заета паметта и за колко секунди, опа, минути, се стартира някоя харчеща памет програма като по-сериозен CAD, Photoshop че дори и Acrobat Reader. За видео или 3D истории не ми се мисли. А как са ти се разминали ъпгрейтванията :)
Ако имаш спец. програмка да се грижи за паметта - вземам си думите назад.
А бе бозата си е боза ама без нея не можеш да минеш. Аз затова редовно си пиратствам по-нова версия и на практика линукса си остарява неизползван.

Колкото до 7-цата спецовете го казаха: това е само приблизително демо и по-скоро трябва да го кръстят "Vista каквато трябваше да бъде". Монополистки истории...

Нед Фев 22, 2009 1:25 am
Профил

Мнение 
Ами за момента XP наистина е една от най-стабилните ОС на MS, може да се сравнява само с NT 4, и win 95. Vista си е боклук, лично за мен твърде проблеммна ОС. Дали са виновни драйвери или не не е съвсем ясно, но също така не приемам и твърдението че линукс-а са му ОК драйверите, преди години там където работех използваха линукс, и единствено това че човека който се занимаваше с това знаеше какво прави и лично за мен е най-добрия програмист който съм виждал, помагаше това животно да работи, но имаше не малко проблеми и то не само в драйвери.
МАС ОС е друга работа, там го правят хора на които им се плаща за това, има QA и всичко останало. То има и прост начин, пуснете си едно HD видео на МАС ОС и същото на Windows, на един и същ хардуер, ще разберете каква е разликата, в същото време го пробвайте под линукс, там доколкото съм тествал положението е по трагично от бозата.
Надявам се новия Windows 7 да е по добре премислен, до момента доколкото чувам е ОК въпреки че е бета.

Нед Фев 22, 2009 11:21 am
Профил

Мнение 
bongo_x2 написа:
да бе lz, ама от картинката не се разбира колко ти е заета паметта и за колко секунди, опа, минути, се стартира някоя харчеща памет програма като по-сериозен CAD, Photoshop че дори и Acrobat Reader. За видео или 3D истории не ми се мисли. А как са ти се разминали ъпгрейтванията :)
...

Паметта е заета около 500 МБ от 1ГБ (тогава, сега е 2ГБ) от които 200 са заето от Лисицата, която работи постоянно. Приложенията, поне тези, които аз ползвам се зареждат нормално. От споменатите категории ползвам по-често PhotoShop, AutoCAD, Acrobat Reader. Автоматичния ъпдейт естествено е изключен. Видео и игри не ползвам. Все пак видеото ми е един Matrox G450 dual head с 32 МБ, но на мен повече не ми трябва.
Според мен проблема не е толкова в ОС, а в приложенията и драйверите и в компромисите, които се допускат, за да могат тези приложения да имат достъп до хардуера на по-ниско ниво с цел по-бърза работа. И това важи не само за Windows, който от NT 3.51 насам си е нормална ОС, като не включва в това число разните изцепки, които не бяха на основата на NT.

Нед Фев 22, 2009 12:26 pm
Профил

Мнение 
:oops: извинявам се за двата поста, може ли някой да изтрие единия
bongo_x2 написа:
...

Паметта е заета около 500 МБ от 1ГБ (тогава, сега е 2ГБ) от които 200 са заето от Лисицата, която работи постоянно. Приложенията, поне тези, които аз ползвам се зареждат нормално. От споменатите категории ползвам по-често PhotoShop, AutoCAD, Acrobat Reader. Автоматичния ъпдейт естествено е изключен. Видео и игри не ползвам. Все пак видеото ми е един Matrox G450 dual head с 32 МБ, но на мен повече не ми трябва.
Според мен проблема не е толкова в ОС, а в приложенията и драйверите и в компромисите, които се допускат, за да могат тези приложения да имат достъп до хардуера на по-ниско ниво с цел по-бърза работа. И това важи не само за Windows, който от NT 3.51 насам си е нормална ОС, като не включва в това число разните изцепки, които не бяха на основата на NT.

Нед Фев 22, 2009 12:27 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 22 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2