Спамим темата - ама с риск пак да ме увикате

- искам да споделя една своя теория относно конкретиката и принципните концепции.
По собствени наблюдения смятам, че май няма как да ти се изясни някаква глобална концепция, без преди това да се позанимаваш доста с дребната и уж не толкова важна конкретика в същата област.
Етапи на познанието - според мен де - без значение на областта:
1. Нищо не знаеш - и си мислиш, че всичко е много лесно.
2. Почваш да поназнайваш нещо. Още си мислиш че е лесно, но вече те гложди и някакво съмнение, че може да се окаже, че не всичко е така лесно както ти е изглеждало до сега..
3. Вече знаеш доста - и на базата на познанието си, можеш сам да достигнеш или почти да достигнеш до изясняване на някой друг принцип в съответната област. Вече знаеш че никак не е лесно.
4. Вече знаеш много. Успяваш да си изясниш принципите и концепциите в областта. Тяхното познание те кара изведнъж като с магическа пръчка да преосмислиш всичките малки и конкретни подробности които вече знаеш. Даже успяваш да ги навържеш в непоклатима верига и да удвоиш и утроиш ползата от тях - осмисляйки ги в тяхната съвкупност. Вече си добър. Разбрал си също, как нищо не си знаел преди да достигнеш до тук.
5. Вече си толкова добър, че знаеш че нищо не знаеш. Ссъжаляваш, че живота ти няма да стигне да научиш всичко което искаш в дадената област. Разбираш също колко малко е това което знаеш и как някак маловажно е то на фона на големия ти вече житейски опит. Вече освен знаещ си и мъдър!
А дано не ви занимавам с глупости.
М/у другото ПИД регулатора ми си работи идеално вече. С малко настройки и донагласяне на кода - направо си заспа.
Нямаше да се справя без идеята на Никола Киров де. Благодаря!