|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 8:13 am
|
Страница 1 от 1
|
[ 8 мнения ] |
|
Multi-drop bus и vending machines
| Автор |
Съобщение |
|
MidNighT_SpiRiT
Ранг: Напреднал
Регистриран на: Нед Сеп 17, 2006 12:00 pm Мнения: 450 Местоположение: Plovdiv
|
 Multi-drop bus и vending machines
Здравейте, дали някой случайно се е занимавал с този протокол, става въпрос за протокола за обмен между мастер устройството и периферните устройства в машините за кафе и закуски? Открих му спецификацията, но има някои неща, които не са ми ясни. Протоколът прилича малко на RS232, но проблемът е, че не мога да разбера кое е активното ниво.
|
| Вто Фев 24, 2009 11:37 am |
|
 |
|
ToHu
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Толкова отдавна че вече съм го забравил, Тишо май скоро го мъчи, иначе мога да разровя, бях писал някакъв тестов софт за устройства на този протокол ... и за един хопер май съм писал софт, ама трябва да ровя и е на asm 
|
| Вто Фев 24, 2009 4:17 pm |
|
 |
|
MidNighT_SpiRiT
|
Няма нищо, каквото и да е все ще е от полза, най-добре ако имаш някакъв записан обмен, за да видя как са реализирани на практика нещата. Днес като тествах се оказа, че куплунзите не са според стандарта, а пък аз чакам да получа нещо на слушащото устройство, което направих.. 
|
| Вто Фев 24, 2009 8:58 pm |
|
 |
|
Tisho
Регистриран на: Пон Ное 22, 2004 11:24 pm Мнения: 1923 Местоположение: Габрово
|
Ако не са според стандарта който е описан за MDB то може и да не е много MDB...
Иначе протокола е елементарен. А ако пускаш онези чудеса на MEI, е тогава е сложно и брадато! 
|
| Вто Фев 24, 2009 11:57 pm |
|
 |
|
MidNighT_SpiRiT
|
Не ми казвай, че за нещо такова става въпрос: http://www.nik-vending.com/index.php?option=com_virtuemart&page=shop.product_details&flypage=shop.flypage&category_id=18&product_id=31&Itemid=54
Монетникът прилича много на този, не е същия модел, но май е на същата фирма.
Edit:Всъщност май е точно същия
|
| Сря Фев 25, 2009 12:27 am |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Е трябваше да почнеш с това че е MEI, там Тишо да помага, това не съм го борил, Тишо си чупи главата с това, и май не е много като свят, имам в предвид че не е баш както пише, ама как му се бае той да каже 
|
| Сря Фев 25, 2009 6:47 am |
|
 |
|
Tisho
Регистриран на: Пон Ное 22, 2004 11:24 pm Мнения: 1923 Местоположение: Габрово
|
Чак пък да съм си счупил главата...
Тоя монетник има един съществен дефект НЯМА обратна връзка за излязла монета от него. Тоест ако в тубите са ти заседнали монети, диспенсъра си мърда монетника си казва готово върнах рестото - а ресто йок!
И доста често им се зацапват датчиците по тубите...
Но като цяло работи, някакви особенности по протокола няма. Всичко което си е написано из документацията си е валидно. 
|
| Сря Фев 25, 2009 5:41 pm |
|
 |
|
MidNighT_SpiRiT
|
Мерси за информацията 
|
| Сря Фев 25, 2009 8:31 pm |