| Автор |
Съобщение |
|
Цецо
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
 Мелексис повлече крак???
Абе едно приятелче днес ми каза, че са го уволнили от Мелексис.
Някой да има по вътрешна информация? Дали ще засегне и останалите звена? За Ботевградското съм почти сигурен че ще си го отнесат, там си е пройзводство и...
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Чет Фев 26, 2009 4:23 pm |
|
 |
|
Tisho
Регистриран на: Пон Ное 22, 2004 11:24 pm Мнения: 1923 Местоположение: Габрово
|
 Re: Мелексис повлече крак???
Хех...
А твоя човек каза ли за какво са го уволнили...
Щото на онова другото му се вика съкращение... 
|
| Чет Фев 26, 2009 4:54 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Не съм говорил с него лично, всъщност знам го от трети човек. Но едва ли е заради работата му - в специалността си, конкурентите му в БГ се броят на пръсти. Кротък човек е, така че едва ли е конфликт с началството (макар че като им знам началствата....). А и работи там от доста години вече.
Така че по скоро говорим за съкращение. Е по възможно е и да е напуснал по свое желание - ако са му казали например, че утре ще взима 2 пъти по малко пари ..... Съкращение, уволнение, напускане по взаимно съгласие - на кой му пука тука все пак е БГ, кое от трите се е случило няма абсолютно никакво значение. Взимаш си кашончето и си тръгваш.
Като го видя ще кажа.
Честно казано по лични впечателния от Мелексис - мисля, че това ще е една от първите големи фирми които ще отгърмят в БГ от тази криза. Но просто не очаквах да стане толкоз бързо.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Чет Фев 26, 2009 6:36 pm |
|
 |
|
FiTTiLA
Ранг: Професионалист
|
Аз следя нещата при металообработващите фирми  ( нали с електроника и влакове се занимаваме  ), общо взето нещата потъват здраво, поръчките са намалели драстично, днес разбрах, че ЕПИК ще затварят в София и ще местят всичко в Ботевград.
|
| Чет Фев 26, 2009 7:02 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Оня ден бях в Петрекс. Момчетата там казаха, че положението вече се е сговнясало. Клиенти - йок. Особенно зле било при тия с промишлената електроника/автоматика...
Май е време да поемаме дълбоко въздух...
|
| Чет Фев 26, 2009 7:29 pm |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11265 Местоположение: Добрич
|
Положението е чок серьоз... аз работя по един проект дето инвестицията идва от африка и все надявах там поне да няма криза, но както върви ще се хващам за палците на краката...
|
| Чет Фев 26, 2009 9:34 pm |
|
 |
|
¶
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
 Re: Мелексис повлече крак???
По притеснението ти да разбираме ли, че в Млякокис работят 2-ма човека ?? Ако е тъй, не звената, ами цели бригади са засегнатите 
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Чет Фев 26, 2009 11:25 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Ъ?
|
| Пет Фев 27, 2009 12:27 am |
|
 |
|
¶
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
Колко чиляка бачкат в тази фирма ? Ако са 100, 1 уволнен нищо не ознава.
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Пет Фев 27, 2009 12:56 am |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30684 Местоположение: София
|
Не са малко хората, и по принцип имам текучество, но ако си е тръгнал някой с доста опит, това занчи че си е тръгнал добре платен кадър, ато там такива не са и много.
Иначе не знам какво имат в софия, знам че ЕПИК имат една сградичка, от кукуш нататък, ама нищо особенно не е, май е само ремонтна, иначе в ботевград си имат големичък завод.
|
| Пет Фев 27, 2009 1:18 am |
|
 |
|
lz
Ранг: Новодошъл
Регистриран на: Пет Фев 02, 2007 2:57 pm Мнения: 139 Местоположение: София
|
Мелексис, до колкото знам притежават целия бивш ЗЕПЕ заводв Горубляне. Доста хора работят там.
_________________ LZ
|
| Пет Фев 27, 2009 1:31 am |
|
 |
|
Цецо
|
Е аз затова питам, за да разбера дали е 1 или гмуркането е започнало. Ама тук хора работещи в Мелексис не е имало никога май. Иначе то е ясно, че в БГ като почнат съкращенията първо се съкращават знаещите, после работещите, после администрацията  Като най - малко заплашени са секретарките над 1.70 с гръдна обиколка над 90 
|
| Пет Фев 27, 2009 11:37 am |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
Така ще да е, виждам такава табела някъде там като минавам.
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Пет Фев 27, 2009 12:07 pm |
|
 |
|
MYXATA
Регистриран на: Пон Юни 05, 2006 1:48 pm Мнения: 4906 Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
|
Цецо,
то и аз понеже по-обиколям по тези причини напоследак по интервюта...
като каза секретарки та се сетих един виц
Цицореста блондинка отива на интевю за работа(за секретарка)..
Шефа почва:
-Машинопис знаете ли
- Не!
-Стенография
-Не!
-Компютри
-НЕ!
добре де с тези възможности каква заплата очаквате
-ми 2000 лева:!:
-2000  ами че ние и на главния счетоводител не даваме толкова....
- Ами тогава си ебете главният счетоводител
извода е - да си цениш труда и качествата
иде реч вчера точно се обяснявахме с един пич дето искаше много неща да се правят, много работа имало при него, че даже имало за събота и неделя  и като се стигна до моите очаквания от фирмата.... ситуацията стигна до тази от вица
само дето на въпросите му отговарях само с да 
_________________ ... ако трети ден не ти се работи... това означава, че е сряда !
|
| Пет Фев 27, 2009 12:16 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Кофти момент да сменяш работата. Не, че скоро половината форум няма да си блъска главата с тоя проблем де.... ама
|
| Пет Фев 27, 2009 12:18 pm |
|
|