Отговори на тема  [ 21 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
Употребявани Протомат CNC на LPKF 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
някакъв китайски евтинджос, не е популярна марка.
няма никакви претенции към точност (с ремъци е). като изработка е почти на ТНТМ ниво.
водят го "дизайнерски клас" - са макети, модели, гравиране на сувенири и т.н.
няма нищо общо с обсъжданото тук. но е по-добро от пилата и лъкчето, като трябва да пробиеш някоя дупка на кутия :wink:

Съб Фев 14, 2009 8:31 pm
Профил
Аватар

Мнение 
спомням си, 2001/2002 изрязвахме с лазер ABS кутии в завода за оптика (в захарна фабрика май). отказаха ни да режат алуминий, защото се разкапвал.

Между другото в България знам че има LPKF поне на няколко места - в София, във Варна и май в Благоевград, незнам кой модел, обаче.

Съб Фев 14, 2009 8:52 pm
Профил
Ранг: Почетен член
Ранг: Почетен член
Аватар

Мнение 
ей тези гледам доставят разни такива неща http://www.mrplotter.com/
Освен за цени хрумна ми че може да се питат кои са им клиенти и при клиентите им да се пробват разни прототипи.

Нед Фев 15, 2009 2:47 pm
Профил

Мнение 
За лазери никакъв проблем няма във момента, а топенето на ръбовете става от неправилна настройка на мощност скорост на рязане. не мога да помогна с настройкте щото не му разбира, аз ползвам една фирма, фокс-лазер, имат няколко лазера, с които режат всичко, личо аз съм доволен. Преди време пък съм носил на едни .... хмм някъде по искърско шосе, ама кои бяха .. не им помня името, там режех ABS кутии, доста добре ставаше.
Мен лично лазер не ме влече много, по скоро 3D принтер би ме зарадвал и някое малко CNC но като се има в предвид че ония зад океана вече 3-ти месец не си плащат и не правят ниаккви нови поръчки, ще почакам по добри времена.

Нед Фев 15, 2009 6:48 pm
Профил
Ранг: Минаващ
Ранг: Минаващ

Мнение 
Малко късно видях тая тема.

Ние произвеждаме подобни машини:

www.mtech-bg.com

Обаче с платки не съм пробвал.
Мисля че няма да има проблем, ама как се генерират тея файлове? Та да взема да пробвам да видим какво ще стане.
Нашите машини с с серво двигатели - бързи и прецизни, мисля че няма да има проблем да се ползват за платки...

Нед Мар 08, 2009 7:29 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
ами пробвайте, дано да стане

между другото аз пробвах демото на ps66. за съжаление изникнаха други по-сериозни работи и това остана малко на заден план.
Нямах никакъв проблем с импортването и симулацията (без да чета нищо от упътването - типично). мисля че само външното очертание или зоните, които трябва да се изолират изцяло, нещо не ми се отдадоха от първия път. а даже и да няма човек готова платка, т.е. гербер файловете, има няколко примерни в саото демо.

другата седмица ще има изложба тук и ще видя роботизираният вариант (сам си сменя инструментите) и лазерният, който изпарява фолиото вместо да го дълбае. и така ако има новини, ще добавям

Нед Мар 08, 2009 7:47 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 21 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2