|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 1:26 pm
| Автор |
Съобщение |
|
forest_gump
Ранг: Професионалист
Регистриран на: Сря Окт 13, 2004 11:24 pm Мнения: 500 Местоположение: Стара Загора
|
....И до скоро ни се удаваше... 
|
| Пон Май 16, 2005 1:46 pm |
|
 |
|
Predator_MF
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Чет Окт 07, 2004 1:22 pm Мнения: 1949 Местоположение: София
|
Ше го на#б#ем, като няма кво друго да правим...не мога да разчитам на (напоследък) безинтересната си заплата.
П.С. Трябва от всичко да се опита, все някъде ще светне зелено.
|
| Пон Май 16, 2005 1:47 pm |
|
 |
|
Lupus
Регистриран на: Сря Дек 01, 2004 12:44 am Мнения: 2811 Местоположение: София
|
Чета тук и ви се чудя.
Какъв е смисъла да се преоткрива топлата вода? Погледнете колко са фирмите, които правят такива контролери, кои са те, какъв им е икономическия и R&D потенциала и тогава се захващайте. Трудно се играе водна топка в басейн, пълен с крокодили! Даже и да се измисли нещо гениално, за да се произвежда трябват десетки хиляди в зелено. А и особеностите български си ги знаем нали? Много пара през свирката в началото и после всяка коза - за своя крак.
|
| Пон Май 16, 2005 2:40 pm |
|
 |
|
Wise
Регистриран на: Нед Дек 19, 2004 6:26 pm Мнения: 1628 Местоположение: Сливен
|
Идеята не е безумна, а реалистична. Аз често съм си мислел за такъв контролер. Не мисля, че имате идея да правим български чип като хардуер. По скоро го разбирам като някакъв хибрид с ядро и периферия. Не мисля, че е разумно да се преоткрива всичко.
Има смисъл да се прави ако се вгради КЕРНЕЛ някакъв и после да се лепи като при лястовичките 
|
| Пон Май 16, 2005 3:21 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Песимист съм. От такова ядро бих се нуждал ако имам някакво огромно пройзводство, което искам да предпазя от жълтъците. Такова никой от вас няма (дано да греша). А иначе не би си струвало да стъпиш върху нова и неналожила се архитектура, която днес е тука, утре я няма. А да го правите само за да е направено - е това пък хич не го разбирам. Както и да е. С такива неща в нормалните страни се занимават разни унверситетски програми (там хора без работа - дал господ). Ако нещо излезе - идват акулите и купуват. Ама то в БГ университетите ....
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пон Май 16, 2005 4:44 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30684 Местоположение: София
|
Цецо : "От такова ядро бих се нуждал ако имам някакво огромно пройзводство, което искам да предпазя от жълтъците. Такова никой от вас няма (дано да греша). "
Има, има .. доста голямо .... аз отдавна мисля че може да се направи подобно нещо, доста по сериозно от това за което батето говори де, ама си трябват хора и време, иначе и цената, и защитата на продукта ще е супер ..... може би нататък ... ако фирмата реши че е изгодно да се инвестира време в нещо подобно.
p.s. м-у другото на няколко изложби вече гледам платформи изцяло на FPGA, заисваш процесор и периферия каквато искаш, процесорите варираха от 51 ядро, през х86 до ARM архитектури .... квото ти е кеф това слагаш, същото беше и с видеото и I/O-то, модули за декомпресия или компресия, или пък за по просто видео, OpGL модули и какво ли още не ....
|
| Пон Май 16, 2005 7:21 pm |
|
 |
|
0x00
Ранг: Минаващ
Регистриран на: Пет Мар 18, 2005 4:14 pm Мнения: 67 Местоположение: Русе.BG/Oldenburg.DE
|
OK де, ама защо никой не поставя целите на въпросния контролер? Една архитектура може да се оптимизира практически за всичко.
|
| Вто Май 17, 2005 3:51 am |
|
 |
|
Lino
Ранг: Минаващ
|
 FPGA CPU
Някой компилирал ли е (demo или full) VHDL ядро ,
симулирал ли определени фунции?
Добавял ли е операционни блокове?
|
| Вто Май 17, 2005 10:13 am |
|
 |
|
Predator_MF
Регистриран на: Чет Окт 07, 2004 1:22 pm Мнения: 1949 Местоположение: София
|
Мисля, че дотук нищо конкретно не се говори, работата стига до ICQ-chat 
|
| Вто Май 17, 2005 10:24 am |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Айде малко литература, за който ще му е интересно  :
http://www.mcu-bg.com/friends/dimitar/MCU_Design/Building_a_RISC_System_in_an_FPGA.zip
http://www.mcu-bg.com/friends/dimitar/MCU_Design/Microprocessor_Design_Principles_and_Practices_With_VHDL.zip
ПП. Ама Реконструктор-а да оправи връзките или да ги премести от там дето съм ги качил, че неискат да се дърпат нещо  .
Готови са - Реконструктор 
|
| Вто Май 17, 2005 7:00 pm |
|
 |
|
Tisho
Регистриран на: Пон Ное 22, 2004 11:24 pm Мнения: 1923 Местоположение: Габрово
|
За FPGA има доста корове с процесори. например като пикоблейз-а.
Аз си мисля за нещо с две ядра и възможност за обработка на паралелни процеси. Това ще е ценно имаш един чип а разполагаш с 2 ядра.
|
| Чет Юни 02, 2005 12:54 am |
|
 |
|
bateAz
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 4:11 pm Мнения: 3750 Местоположение: София
|
Това с двете ядра ще да е много голямо и много мощно. Аз си мислех за едно ядро, ниска разрядност, RISC, но с много поддържаща периферия - DMA, SIO, и най-вече CPLD в кристала, което да ти позволява да включваш хардуерна обработка на бързи прости процеси. Щото те такова аз не съм видял, а бих го ползвал с мерак. Сега само заради някоя съвсем елементарна реакция ми се налага да ползвам 200++ MHz говеда за да намаля латентността до разумни граници. А то 300 MHz на по-малко от 32 бита вече на практика няма.
|
| Чет Юни 02, 2005 10:54 am |
|
 |
|
Tisho
Регистриран на: Пон Ное 22, 2004 11:24 pm Мнения: 1923 Местоположение: Габрово
|
Гледах един чип на Thomson. Ядро - ARM9 , 100к - FPGA, 16MB RAM и една камара периферии. Пуснат е в производство началото на тази година. Единственния му недостатък е BGA корпуса.
|
| Чет Юни 09, 2005 7:49 pm |
|
|