|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 5:02 am
Новини от цивилизования свят
| Автор |
Съобщение |
|
zaphod
Ранг: Форумен бог
|
левак си ти цецо, но неосъзнат. да ти кажа по-склонен съм да уважавам ортодоксален комунист, те поне следват убежденията си, а ти си от тия, дето се правят на десни, просто защото загубихме студената война и логично идеологията на врговете ни трябва да е вярната. мъчиш се, но вътрешно ти е чужда и душицата ти ламти за народен съд и "справедливо" разпределение на благата. впрочем не губи надежда, демокрацията търпи неминуем дрейф наляво, някой ден може да дочакаш лелеяното възмездие над гадните богаташи, не се знае 
|
| Чет Мар 12, 2009 9:22 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
А който не е поне малко ляв е мноо тъп! Не говоря за Бил Гейтс, де.
Опа, нито за Станишев и сие 
|
| Чет Мар 12, 2009 9:34 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Един много известен и мъдър човек (забравих му името  ) беше казал: ако не си с леви убеждения, докато си студент - значи си глупав, ако не си с леви убеждения, когато си пенсионер - пак си глупав. Но да си кадърен и да си с леви убеждения, докато си в най-продуктивната ти възраст значи си прост  .
|
| Чет Мар 12, 2009 10:07 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
А като станеш на 65г. и те изхвърлят заради алцхаймера и ти трябват още 5г. до пенсия проумяваш всичко ама къъъсно. В същото време децата ти работят на плаващо работно време и с хвърчаши договори и плащат чудовищни удръжки за пенсията която ще вземат на 85г.
|
| Чет Мар 12, 2009 10:13 pm |
|
 |
|
zaphod
|
не значи това, а че си закъснял с изкуфяването  а цитираната от тебе мъдрост я знам като "който не е бил ляв като студент, значи няма сърце, който продължава да е ляв и след това значи няма акъл". 
|
| Чет Мар 12, 2009 10:44 pm |
|
 |
|
bongo_x2
|
Май се сетих: сентенцията е на (май) З. Бжежински или брат му малко след "лова на вещици" в "страната на свободата". Ай сиктир! Пуста старост за вас!
|
| Пет Мар 13, 2009 1:48 am |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
zaphod, точно така май беше - е аз малко съм я поукрасил  .
|
| Пет Мар 13, 2009 1:53 am |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
@ Dimitar - да разбирам ли че си въодушевен от факта, че на твоя задник прехвърлиха бакиите натворени от финансовите гении? Това ли е дясното по твойте разбирания - правиш, струваш, печелиш, живееш като цар и накрая коато дойдат загубите почваш да цивриш и държавата ти плаща сметката? И същевременно, докато цивриш за държавна помощ, гледаш как да гепиш още някой бонус, пак на гърба на данъкоплатеца. Да ви пикам и на дясното.
Относно аз дали съм десен или ляв - ами като гледам на кое викате дясно и кое минава за ляво - еба ли го, почвам да се чудя на ориентацията си. Объркан съм 
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пет Мар 13, 2009 12:21 pm |
|
 |
|
zaphod
|
какво, нещо несправедливо ли виждаш цецо? и аз виждам да ти кажа, но не ми пука, защото не съм левак. защо спасиха потъващите банки? защото не било справедливо обикновените хора да загубят спестяванията си без да са виновни. точно радетелите за справедливост, такива като тебе, ги правят тия неща със спасяването на потъващи банки.
|
| Пет Мар 13, 2009 1:19 pm |
|
 |
|
rumen
Ранг: Почетен член
|
Объркан си защото са ти внушили че дясното е идеология на кадърните и успяващи.
Лявото е на лузари и неудачници.
Сега откриваш че идеологията няма значение.
Стига да е достатъчно ефективна за контрол.
Контртол на на малка група над голямата --- нищо друго няма значение.
Хватката на демокрацията в този смисъл е най-могъщото изобретение, което са възприели.
Нямаш диктатор който да растреляш, обесиш, гилотинираш .. на площада.
Внушението е че за всичко си си виновен ти защото си направил грешния избор... какъв избор бе? Между какво избираш?
Да си държиш парите в банка и да се обезценят или да си купиш апартамент на кредит който няма да можеш да изплатиш.
Ако все пак успееш ще с цената на 14-16 часов труд 7 дни в седмицата.
Точно като онези катерички във въртележките сме бягаш-бягаш спреш погледнеш все там си седиш.
Излиза че най-успешната стратегия е просто да спреш.
zaphod е ще излезе прав цигания и разпад му е майката.
Докога?
Ами докато Тони и заека други бизнесмени от реалния сектор един ден си вземат работниците и вместо да ги пратят на обектите и работните им места ги заведат пред парламента. " Защото ще са осъзнали, че по-важно от дневната печалба ще е писането на правилата". Въобще писането на правилата е работа прекалено отговорна за да се оставя в ръцете на безотговорни хора.
П.П.
"Защото ще са осъзнали, че по-важно от дневната печалба ще е писането на правилата" -- това разбира се е глупост.
Това не могат да го осъзнаят защото няма нищо по-важно от печалбата им. ( ако имаше щяха да са революционери а не работодатели)
Ще го направят защото няма да имат никаква печалба.
Та така гледаме мача както казваш.
Сомо дето този път играчите ще са изненадващо по-вече. Дет се вика и ние може да погледаме - да погледаме пък по някое време ще слезем и ние на терена да поритаме.
|
| Пет Мар 13, 2009 2:02 pm |
|
 |
|
Цецо
|
@zaphod
Не се мори пич, не ти чета постингите. Прекалено са ми еднакви.
@rumen
Никой нищо не ми е внушавал пич. Просто си падам малко единак., индивидуалист. Копам, печеля и хич не се кефя друг да решава какво да прави с парите ми. И затова симпатизирам в дясно. Достатъчно голям съм за да имам спомени от доста години, бил съм (работил съм) тук/там по света, видял съм доста видове системи и политики - не е нужно някой да ми внушава това или онова.
Но иначе си прав - има държави по света дето виреят добре у лево. Има и такива дето виреят добре у десно. Има и такива като нас дето ..... и чеп за зеле не става от тях.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пет Мар 13, 2009 3:25 pm |
|
 |
|
Dimitar
|
Естествено, че не съм въодушивен, но това какво право ми дава да казвам какви трябва да са им заплатите във въпросните банки. Иначе те пари дават и на автомобилните компании и какво, трябва ли да намалят заплатите на инжинерите в тях на половина заради това. Това е същото като на теб да ти разхлабят изискванията за сертификация на някакво изделие, ти да почнеш да го проектираш така, че вече да отговаря на новите стандарти и после ако стане беля с него да обвинят теб, че стандартите са занижени и да ти намалаят заплатата наполовина. Същото е и с банките - някои политици премахнаха доста от регулациите им и съответно те са почнали да работят спрямо новите правила. Виновни ли са за това хората, работещи в банките - естествено, че не са. Та дано сега вече да си разбрал какво имам предвид  .
|
| Съб Мар 14, 2009 5:44 pm |
|
 |
|
sthx
|
Така е. Това си беше част от държавната политика от Рейгън насам. Има смисъл да им дават по-големи заплати и по-малки премии. Така ще си пазят повече работното место и ще поемат по-малко рискове.
_________________ Две плюс две е приблизително равно на четири. Факт!
|
| Съб Мар 14, 2009 11:01 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Не продължавам да не разбирам. Примера ти с мен е неуместен. По правилно би било - държавата намалява регулациите, аз правя хардуер по новите регулации, той се дъни, фирмата фалира, аз си търся друга работа. И това е нормалния път.
А в случая с Мерил Линч например се получава - държавата намаля регулациите, аз правя хардуер по новите регулации, той се дъни, фирмата обявява банкрут, държавата я спасяваМеждувременно шефа раздава на всички тлъсти бонуси, организира ни едни новогодишни купони по Хаваите и накрая аз почвам да цивря, че за в бъдеще нямам бонуси и ми е трудно да си храня децата.
Не може във фалиращи фирми, крепящи се върху държавни субсидии, работещите да получават бонуси и да искат гарантирани доходи. Напротив, там трябва да им яко клане, уволнения и оптимизации на персонала до критичния минимум. Просто е мисля.
|
| Нед Мар 15, 2009 8:33 pm |
|
 |
|
woody
Регистриран на: Вто Юли 31, 2007 2:55 pm Мнения: 1792 Местоположение: София
|
|
| Пон Мар 16, 2009 3:19 am |
|