явно теракомци имат скрита продукция, или имаме разминаване в термина "високочестотен генератор".
все пак ще ми е интересно за какъв точно генератор иде реч в поста ти.
обикновено си пиша сам постингите. гледам да са обмислени, и да има поне малко информация в тях.
не те намирам за малоумен. но ако това е твоята самооценка, няма да ти противореча.
просто ти обясних, че от поста ти:
не може да се разбере какво искаш. звучи ми като "искам да оптимизирам цената на един кайен, щото има много екстри. някой ще ми даде ли цена за балансиране на джанти?"
в един момент говориш за ВЧ генератор, после за обхват "1Hz до 1 Mhz". освен, ако този генератор няма да ти трябва за модулация на друг ВЧ генератор, двете неща не се връзват много.
пък и самото понятие "генератор" е твърде широко - може да е за правоъгълни импулси, за тръгълни, и т.н.
не ми се навлиза в детайли като модулации, изходни нива (стабилизация), фазов шум и прочие. ако си наясно с частта, която НЕ Е контролер, би трябвало да зададеш въпроса малко по-компетентно.
затова ти написах да си направиш заданийце за техическите характеристики, защото те са важни за избора на компоненти и от там стигаме до най-простото нещо - програмирането на контролера. а техническите характеристики би могъл да ги дефинираш относително добре, ако си определиш за какво ти е генератора. чак тогава може да се говори за програмиране и за цена.
и накрая - умението "програмиране" май няма особено голяма тежест при правенето на ВЧ генератори. поне не съм забелязъл да помага значително. може би, ако имаш готово желязо и искаш да добавиш фунции, които производителя по някаква причина не иска да направи - да, тогава го разбирам упражнението. ама обратното? и то с цел "оптимизация на цена"...
да приемем, че не искаш да крадеш продукт на български колеги (да питаш в нашенски форум как става определено бих класирал като малоумно), а по ред причини не можеш да си позволиш цената и си решил да си направиш свой продукт. не клонинг, а да заимстваш идеи. наясно си с аналоговата+ВЧ част и имаш спънка с програмирането на контролера, който да управлява генератора. тогава, мисля, че ще се намерят достатъчно хора тук, които биха ти помогнали с готовност