Отговори на тема  [ 22 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
Мод на DVD лазер. 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
DJSPOO написа:
М/у другото намерих диод 1w от баркодчетец само, че е фокусиран фабрично и неможе да се пипа фокуса.
Сега търся от лазерен принтер, те са по 1/2/3/4/5/ w зависи от принтера, пак е фокусиран но има опция да се настроива фокуса.
:D

1w в баркод четец просто не го вярвам. лазера на баркод четците излиза свободно навън и ако е ват продавачката направо я брой ослепяла, а пакетчетата с пуканки ще се запалят. за лазерния принтер не знам, листа излиза топъл, ама то е от фурната, не е от лазера. гледал съм в каталог едноватов инфрачервен лазер, беше хиляди евра.

Пон Мар 24, 2008 9:39 pm
Профил
Ранг: Минаващ

Мнение 
fittila написа:
Вземи малко да прочетеш учебниците на баба Лампа.

С баба лампа съм запознат доста отдавна, имам зад гърба си 3 SE TUBE AMP клас А.
Вce пак лазерният диод не е лампа а е тъп полупроводник :!:

За фокусирането имам приятел които работи (поправя) доста по сложни оптики ще даде едно рамо, с материали и изработка на целия фокусиращ детаил и съответното охлаждане. :)

Имам предпазни очила истински подарък от пича с оптиката .

Темата несъм я пуснал хей-така на готово някои да ме светне как ставaт работите.
Постове от сорта аз знам ама няма да кажа щото.... мисля няма смисъл . Пък и мястото на темата мисля , че е на точното място. :)

Пон Мар 24, 2008 10:10 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Цитат:
С баба лампа съм запознат доста отдавна, имам зад гърба си 3 SE TUBE AMP клас А.

Това не означава че може да се справиш с лазера !

Цитат:
Вce пак лазерният диод не е лампа а е тъп полупроводник

Иска ти се,ама не е така :wink:

Цитат:
Имам предпазни очила истински подарък от пича с оптиката

Може да имаш - но имат ли гаранция че ще спрат отразен мощен лазер - искренно се съмнявам че нямат.

Преди да се хвърлиш в каквато и да е област и да пишеш - правиш едно проучване по въпроса.Та ако си беше направил труда,щеше да разбереш че лазерите работят в импулсен режим,въпреки че голяма част от фабричните лазери имат сериозна охлаждаща система - отново работят на импулсен принцип.Ако си решил да пробваш - приготви си поне едно 1000 - 1500 евро за лазерен диод(преди време ползвах едни от порядъка на 20mW и струваха по 120 евро парчето).За импулсния източник на ток - ами доста ще трябва да се помъчиш докато го направиш.Не е лесно изпълнение- иначе може да изгориш диода.Авто-фокуса както ти каза @fittila е по 2 оси - трябва да си помислиш как при включване ще фокусираш лъча.Има и други подробности,ама като за начало си избери излъчвател.Успех и безболезнени експерименти.

Пон Мар 24, 2008 11:23 pm
Профил

Мнение Не само инпулсен ток
http://www.ledbg.eu/

Вто Мар 25, 2008 11:44 am
Профил
Аватар

Мнение 
Продължаваш да не четеш ! Като пуснеш максимален ток през лазерния диод,колко време ти се гарантира че ще работи на максимална мощност?Къде ти е графиката продължителност на работа при максимална постоянна мощност в зависимост от времето? Графика на температура в зависимост от работния ток през лазера ? Време на "живот" в зависимост от режима на работа? Като погледнах няколко файла,тези неща липсват.

Вто Мар 25, 2008 12:27 pm
Профил

Мнение 
Я хвърлете едно око тук:
http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.11315

Изобщо разгледайте и другите неща на сайта ;)

Вто Мар 24, 2009 11:47 pm
Профил
Ранг: Професионалист
Ранг: Професионалист
Аватар

Мнение 
Гледай сега колега, като ти казвам да прочетеш малко книги, сигурно има защо. Преди 8 години работих за българо/швейцарска фирма, проекта беше DVD записвачка. С наш хардуер + малко помощни средста от чужди фирми успяхме да пишем и четем от DVD, с още един колега ни беше поверена задачата да управляваме лазера по време на запис, мноооооого специфична задачка. Говориме за лазери с мощност около 100mW, което е достатъчно за запис около 8/12 скорост. Така, че като ти казвам да прочетеш малко, сигурно има идея в това, едва ли бих си губил времето да си чеша езика с тебе.

Сря Мар 25, 2009 10:39 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 22 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2