|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 7:16 am
Новини от цивилизования свят
| Автор |
Съобщение |
|
Цецо
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пет Апр 10, 2009 6:09 pm |
|
 |
|
MYXATA
Регистриран на: Пон Юни 05, 2006 1:48 pm Мнения: 4906 Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
|
 И китайците гледат руски филми
http://www.dnes.bg/article.php?id=69514
това ми напомня на старите руски комедии със Шурик и компания... там също си подсказваха с радиопредавател 
_________________ ... ако трети ден не ти се работи... това означава, че е сряда !
|
| Пет Апр 17, 2009 10:13 am |
|
 |
|
setoy
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Пет Фев 17, 2006 9:17 am Мнения: 765 Местоположение: Стара Загора
|
 Заради кризата - затворници в САЩ плащат престоя си :)
|
| Пет Апр 17, 2009 4:22 pm |
|
 |
|
Цецо
|
 Re: Заради кризата - затворници в САЩ плащат престоя си :)
А какво ли става ако престъпник с доживотна откаже да плаща 
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пет Апр 17, 2009 4:43 pm |
|
 |
|
Syrius-B
Регистриран на: Пон Яну 30, 2006 2:48 am Мнения: 1248 Местоположение: София
|
 Re: Заради кризата - затворници в САЩ плащат престоя си :)
|
| Съб Апр 18, 2009 1:00 am |
|
 |
|
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
Който не си плаща го изхвърлят на улицата. 
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Съб Апр 18, 2009 2:12 am |
|
 |
|
Syrius-B
Регистриран на: Пон Яну 30, 2006 2:48 am Мнения: 1248 Местоположение: София
|
 Това нещо звучи революционно
|
| Чет Апр 23, 2009 1:45 am |
|
 |
|
Цецо
|
|
| Чет Апр 23, 2009 2:05 pm |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11265 Местоположение: Добрич
|
а докато се предлага тоя бюджет, Браун си подремва:
http://news.bbc.co.uk/1/hi/business/8012367.stm
|
| Чет Апр 23, 2009 2:20 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
в казармата бях усвоил умението да спя с отворени очи и съсредоточена физиономия.
явно другаря браун му трябва още опит...
|
| Чет Апр 23, 2009 2:40 pm |
|
 |
|
sthx
|
Световните длъжници.
http://banks.dir.bg/2009/04/23/news4345766.html
Свят обърнат с главата на долу. 
_________________ Две плюс две е приблизително равно на четири. Факт!
|
| Чет Апр 23, 2009 3:31 pm |
|
 |
|
Цецо
|
 За повечето страни ги знаех тия цифри. Ама ме изненадват Швейцария, Дания и Швеция. Първите - защото съм свикнал да гледам на тях като на ковчезниците на развития свят, да имат чак такъв дълг.... А вторите - най-социалните държави, тия дето построиха истинския социализъм, при това действащ.... И те длъжници.
Апропо - по тая класация ние не стоим толкоз лошо - под 100% бяхме януари тая година
Друг е въпроса, че тук говорим за брутен външен дълг. А той е малко относително понятие. Защото включва и необслужваеми дългове. Т.е. ако г-н Смит даде на г-н Иванов едни пари да строи имоти и да множи богатството на г-н Смит, ама г-н Иванов осере пейзажа.... то г-н Смит пие една студена вода и толкоз. Нищо че на сметката на БГ се пишат дълговете на г-н Иванов, то Г-н Смит ще ги види на кукуво лято 
|
| Чет Апр 23, 2009 3:41 pm |
|
 |
|
Реконструктор
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8382 Местоположение: София
|
А какви, конкретно, трябва да са социалните държави, ако не длъжници? 
|
| Чет Апр 23, 2009 4:21 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Ами имах предвид, че докато дълговете на една Ирландия, може да се окажат в голямата си част необслужваеми и имагинерни (защото и разтежа им беше балонен и имагинерен), то при една Дания, тоя дълг предвид социализъма там, вероятно си е в голяма степен държавен. И докато с частния дълг.... дългодържателя може да пие една студена вода, то с държавния - там требе да се връща.....
Е освен ако длъжника е Русия, Ирак или Либия, а заемодателя България. Ние понеже сме ларж и богати, не издребянваме да си търсим дълговете 
|
| Чет Апр 23, 2009 4:59 pm |
|
 |
|
¶
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
Толкова време се опитвам да го усвоя тоя номер, обаче без резултат  Най-кофтито е, че започвам да похърквам и тогава цялото напрягане за съсредоточена физиономия отива на кино.
Имах един колега, който беше усвоил друг много интересен похват: ако си точно срещу него и ти говори чуваш и разбираш какво казва, ако си обаче в страни от него само се чува че говори, но какво казва, не се разбира. Бях изумен, когато веднъж в стаята беше шефа и тоя пич му тегли една *утк* *айна и се хили срещу мен, направо подскочих, викам си ей ся си изяде лабута. Явно съм гледал доста опулен, щото колегата ми каза спокойно, той не разбира какво говоря в момента  После от любопитство съм карал други колеги да стоят срещу него, аз от страни, а бе не се разбира какво казва, обаче тези срещу него го разбират.
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Чет Апр 23, 2009 5:28 pm |
|
|