|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 1:38 am
|
Страница 1 от 1
|
[ 4 мнения ] |
|
Проблем (може би бъг) с Proteus
| Автор |
Съобщение |
|
a21
Ранг: Минаващ
|
 Проблем (може би бъг) с Proteus
Здравейте,
Прилагам схемата, която искам да симулирам. Проблемът е следният - както виждате има един волтметър, който е включен между колектора на единия транзистор и маса. Когато е така схемата си работи нормално, но ако махна волтметърът или го вържа някъде другаде ми показва, че транзисторът е винаги отпушен. Същото е положението с изходите на '7446 преобразувателя. Когато свържа волтметърът към между един изход и захранването всичко работи, както си трябва, но ако го махна всички изводи са ми в 0, а там където трябва да има 1 ми показва сиви квадратчета вместо червене. Някой сблъсквал ли се е с подобен проблем. Силно се надявам аз да съм сбъркал някъде и да не е бъг, защото ако трябва навсякъде да наслагам волтметри ще е много тегаво.
|
| Нед Апр 26, 2009 11:23 pm |
|
 |
|
elmi
Регистриран на: Пон Мар 06, 2006 7:47 pm Мнения: 43 Местоположение: Пловдив
|
Мисля че е бъг в proteus. Аз ползвам същата схема за управление на индикатора и при мен се получава същото. А като го направя на практика няма проблеми. За да работи коректно proteusa вместо волтметри слагам по един резистор от колекторите на транзисторите към маса и всичко е ОК.
|
| Вто Апр 28, 2009 3:00 pm |
|
 |
|
rumen65
Ранг: Новодошъл
Регистриран на: Чет Окт 06, 2005 2:06 pm Мнения: 194 Местоположение: Sofia
|
В модела на proteus за индикатори, не е вкарана консумацията им, светят само при наличие на напрежение, без да консумират ток. За това ако управлението е с изходи с отворен колектор, трябва да имат товарен резистор.
|
| Вто Апр 28, 2009 3:53 pm |
|
 |
|
a21
|
И аз го направих с резистори 
|
| Нед Май 03, 2009 7:04 pm |
|