|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 5:28 am
Къде да си изхвърля батериите ?
| Автор |
Съобщение |
|
ji4ka
Ранг: Форумен бог
|
Да не говорим ,че една камара юристи, чиновници и братковци се изхранват от събирането на всякакви еко,продуктови и опаковачни такси ,а резултата е нулев. Само някакви безумни клипчета по телевизията пускат ,шарени гюмчета по улиците и купища празни приказки. Това за отделното събиране на батериите го слушам поне от 20години и все тая. Всъщност батериите са най-лесни за събиране, но щом и при тях не е направено както трябва, представям си за по-сложните какво е положението. Какво става с отпадъчните масла, фреони, бои, битова химия и т.н. и т.н. ? И причната не е ,че хората не искат да ги разделят а просто защото няма организация за това. Какво пречи фирмите които извозват боклука да бъдат задължени да осигурят разделни контейнери? А не както е сега - едни извозват опаковки, други памперси, трети празни кофи... баси малоумната история.
Но това е, докато с решаването на инженерни проблеми се занимават юристи и икономисти все ще е така.
|
| Съб Май 02, 2009 1:10 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
чух, че кризсисния щаб дарявал по 10млн на седмица за неясно каква (не)свършена работа. това прави грубо 500млн на година.
нищо работа - по 333лв на официален софиянец. за толкова пари трянбва не само прозорците да ми измият, ами и зимно време да ми размразяват и чистачките.
само дето нищо няма да стане...
вий за някакви батерийки и продуктови такси се вайкате.
------
от 2 месеца "паркинги и гаражи" ги преименуваха на "център за градска мобилност".
някак си неудобно стана - те нямат нито паркинзи (освен наказателните), още по-малко имаха гаражи. за гражданите имам предвид.
та ся да видим каква мобилност ще предложат, освен дето то разнасят колата с паяци за твоя смета и съвсем незаконно.
на мен НИКЪДЕ по света не ми се е случвало да ми отмъкнат колата, когато е паркирана правилно.
глоба - да, но не и вдигане. а при нас - всички екстри.
или да сте чували някъде да си балират боклука? че и да го влачат на 500км с камиони...
то ако тръгнем да изброяваме ненормалните неща у нас, ще трябва още няколко стотици гигабайта да заделим за форума.
по-лесно ще е да изброим нещата дето са наред.
айде давайте мнение, кое според вас е както трябва свършено.
|
| Съб Май 02, 2009 1:56 pm |
|
 |
|
zaphod
|
стига си мрънкал дедо, като зема власта ше има да плачеш за демокрацията 
|
| Съб Май 02, 2009 3:57 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Че изгониха по-кадърните навън. Иначе още щяха да се тюхкат по кръчмите че нямали пари.
|
| Съб Май 02, 2009 5:46 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Бонго, това че си навън според теб те прави по-кадърен от останалите вътре, така ли  ? Просто питам, че нещо не ти схванах идеята  .
|
| Съб Май 02, 2009 6:16 pm |
|
 |
|
Zdrav
Регистриран на: Сря Яну 26, 2005 2:01 pm Мнения: 1952 Местоположение: Варна
|
Аз при мен съм решил проблема така. От 5-6 години събирам старите батерии в една найлонова торба в килера. Смятам като се решат организационните проблеми, един ден да ги предам накуп. За тези 5-6 години в торбата има-няма 1 кило.
_________________ Най-опасният враг на истината и свободата е мнозинството.
|
| Съб Май 02, 2009 6:22 pm |
|
 |
|
plameniv
|
Абе не е баш така с паркирането по света. Имат си знаци хората и се спазват особенно в така нареченото Сити. Тук особенно в Сити има зона за паркиране най много до 2ч без знак искаш не искаш трябва да идеш и да я махнеш, постоянно минават работници на общината с електронно тефтерче и ти пускат едно $50 билетче ако си превишил 2ч, вече имам 2 и мноо боли ти казвам. А има места със знак дето си е нарисуван камиона с паяка и ако си спрял там после колата я няма и гориш с поне $300, ама иначе изобщо не моеш да се разправяш тук и са мноо стриктни и не ги бърка изобщо.
_________________ Избийте баламите и тарикатите сами ще умрат!
Няма невъзможни работи - има много трудни работи!
----------------------------------------------------------------------------------
"Я в Москве с киркой уран найду, при такой повышенной зарплате" !
|
| Нед Май 03, 2009 1:39 am |
|
 |
|
zaphod
|
напоследък взеха да се позавръщат хора, и то се завръщат предимно кадърни хора, миячите на чинии им е далавера да седят на запад, щото в бг неравенството в заплащането е по-изразено. а оплювачите в повечето случаи са виждали свят само по телевизията и се самонавиват как "това не е нормална държава" и как в "нормалните държави" всичко било уредено и много яко. аз лично намирам бг за много по-нормална от "нормалните държави", където ако снимаш в някой парк и случайно в кадъра попаднат деца се почва една олелия и разправия че си педофил.
|
| Нед Май 03, 2009 10:40 am |
|
 |
|
ДедоБоре
|
това за мен ли се отнасяше?
|
| Нед Май 03, 2009 11:47 am |
|
 |
|
Lupus
Регистриран на: Сря Дек 01, 2004 12:44 am Мнения: 2811 Местоположение: София
|
Истинска грижа за събиране на старите батерии ще има, когато започнат навсякъде срещу предадени 3-4 стари, да ти дават една нова безплатно. Другото е 'вятър и мъгла'.
|
| Нед Май 03, 2009 2:31 pm |
|
 |
|
ji4ka
|
Освен парите за друго не се сещам, тях поне със сигурност ги свършват без остатък , че после и отгоре с някое анексче...
Иначе за батериите се сетих и нещо друго - отивам в центъра на София, викам три пъти "боклук,боклук,боклук" и ги хвърлям високо нагоре - докато паднат отдолу вече ще има 2-3 боклукчийски фирми да се бият кой да ги извози нанякъде, че може и да намажа в някой предизборен клип да ме снимат. 
|
| Нед Май 03, 2009 3:24 pm |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
А бе ясно, че това би проработило, ама да не отписваме и другото все пак, поне една
част от хората предпочитат да са цивилизовани - ето го Zdrav без много приказки просто
е решил проблема за себе си. Доколко процентът на цивилизованите ще се увеличава
в бъдеще е неясно, но май все пак тенденцията е възходяща. Преди 15-ина години
по навик попитах в един магазин тук нещо подобно на тая тема - "къде е кутийката, дето
да сложа старите си батерии" (по навик от кварталния магазин в Кьолн), и въобще не
ме и разбраха какво питам... Та *някакъв* прогрес оттогава има сякаш, да се надяваме
и на последващ  .
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Нед Май 03, 2009 3:28 pm |
|
 |
|
ji4ka
|
Ами то и аз съм така но това не е решение ,а отлагане на решението. И ми писна да го подмятам това кашонче ,че и бая натежа, освен батерийки има и няколко оловни акумулаторчета. И ме е страх че ако се появя в накой магазин с това кашонче, ще ме подгонят с бухалката. Да не говорим ,че много от тия батерии съм ги поръчвал по куриери - сега какво, да ги връщам с куриер ли? Егати и безиновата екология ще бъде. Да не говорим ,че от няколко години за внос на батерии се плащат такси - т.е. аз вече съм си платил за обработката им ,само дето го няма тоя дето да ги обработва, иначе за парите съм сигурен ,че си ги е прибрал.
|
| Нед Май 03, 2009 3:57 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
то и на здравната каса плащахме цяла година осигуровки, за да били наберяли парички.
ся ще повторят и с частните здравни каси. (да си призня, термини като "частна държавна собственост" ме карат да мигам дълго)
файдата ще е колкото от доброволното задължително допълнително пенсионно осигуряване - много от фондовете вече са на червено и очаквам тази година да ми пратят писмо колко трябва да им доплатя, че са ми похарчили паричките до дупка.
иначе като счетоводство и бюрокрация сме върха - във фактурите от метро по едно време, като си вземеш пилешко месо, беше на 2 реда - единия ред е за месото, а втория за таксата опаковка. а паничката - естетствено отпътува поверигата казан->бала->силистра
в по-широк аспект за боклука.
по принцип всички електронни изделия не трябва да се хвърлят в кофата. а къде? може би до кофата - там поне мангалите ги рециклират за минути.
и аз (като произодител) какво трябва да направя, освен да платя продуктовата такса на басейновата дирекция (колко готино звучи - директор на басейн. като директор на фонтан...)
|
| Нед Май 03, 2009 6:01 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
 Не за батериите
Димитре! Всяко изключение само потвърждава правилото: вярно е, че чат-пат поостанаха кадърни ама само щото се отвори голяма дупка в пазарЯ. Аз просто отговорих на Дедо Боре "какво направиха като хората?"- системно и за много години съсипаха нацията и посочих само един от показателите.
А тебе ще те питам като внесат пак виетнамците 
|
| Нед Май 03, 2009 9:23 pm |
|
|