|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 11:23 pm
|
Страница 1 от 1
|
[ 11 мнения ] |
|
I2C анализатор...продължение
| Автор |
Съобщение |
|
Predator_MF
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Чет Окт 07, 2004 1:22 pm Мнения: 1949 Местоположение: София
|
 I2C анализатор...продължение
Хванах се пак с I2C анализатора си, реших да го обърна на USB, нещо като 1Mbps, че не стигат 115200 за I2C 400KHz шина. Дотук добре, почти завърших със схемата си. Да, ама по едно време се сетих колко телевизора минаха през ръцете ми с изгорели процесори, маси и писти заради опити за включване на ТВ-то в PC  Иска ми се галванично разделяне, но в същото време захранването на целия анализатор да е от USB. Ако разделя откъм RS232 трябва да се простя с това захранване, ако разделя откъм I2C пък, ми отпадат възможностите за следене на аналогови сигнали. Дайте някаква идея 
|
| Пон Юни 06, 2005 3:20 pm |
|
 |
|
Nikola Kirov
Регистриран на: Нед Окт 31, 2004 9:19 pm Мнения: 4464 Местоположение: Stara Zagora
|
Ако е за твое лично ползване,не си усложнявай живота. Пускаш една допълнителна маса с едно малко крокодилче накрая и преди да включваш куплунга в устроиството си закачаш крокодилчето за масата му. При разкачане първо вадиш куплунга а после махаш крокодилчето.
Изключение ще имаш при някои телевизор дето шасито му не е разделено от мрежата ама те са голяма рядкост ако става дума за съвременни телевизори.
|
| Пон Юни 06, 2005 3:31 pm |
|
 |
|
Predator_MF
|
Предполагам че се досещаш какво върви по кабеларката...масата на съседния блок...ама потенциала и спрямо мойта маса е понякога към 200V, затова и горят маси и процесори. В момента два такива телевизора ремонтирам, а ми се иска да мога с включена антена да го използвам. Предполагам че ще е по добре да разделя откъм I2C, но много ми се иска и да меря в това време ресета на някой процесор...Не ми се слага оптрон за всяко нещо.
|
| Пон Юни 06, 2005 3:35 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Е честно казано не виждам да имаш избор. Не съм чул някой до сега да е изолирал галванично USB, че и да му ползва захранването. Не че не може, ама ще е невероятен гърч.
Ако се простиш със захранването можеш да изолираш RS-a, но не и USB дата шините, много са бързи, а и импеданса им е от значение за работата на шината.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пон Юни 06, 2005 4:39 pm |
|
 |
|
Predator_MF
|
Пределно ми е ясно бе Цецо  Аз говорех за разделяне от страната на RS232, няма да се хвана с разделяне на USB, щото така като се замисля едва ли ще е възможно...
|
| Пон Юни 06, 2005 4:41 pm |
|
 |
|
bateAz
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 4:11 pm Мнения: 3750 Местоположение: София
|
A не може ли анал-лизаторът на се захранва откъм анал-лизираната страна, а RS232 да се раздели с два оптрона? Само не вдянах USB-то за къде го мислиш?
|
| Пон Юни 06, 2005 5:01 pm |
|
 |
|
Predator_MF
|
Ами идеята е следната: PC <> USB <> PIC (<> някаква бърза памет за буфер) <> I2C шина <> TV
|
| Пон Юни 06, 2005 5:06 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
USB то му всъщност е FTDI, сиреч UART.
Ами на UART можеш да го отделиш галванично, с по бързички оптрони би могъл да докараш до ком 300-400кбита, но за 1Мбит ще ти трябват доста прилични оптрони. Най - бързите в комет май бяха 4N27, може пък и да станат. А захранване можеш да направиш галванично отделено не е проблем. Има и готови модули, но не са евтини.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пон Юни 06, 2005 5:32 pm |
|
 |
|
Predator_MF
|
За бъзи оптрони ползвам 6N137, доста добре се справиха с 1Mbit. Не ми се иска да слагам допълнително захранване заради тия 20mA дето си ги смятам...
|
| Пон Юни 06, 2005 5:35 pm |
|
 |
|
Lupus
Регистриран на: Сря Дек 01, 2004 12:44 am Мнения: 2811 Местоположение: София
|
Сложи като начало един протектор между кабелната и телевизора. Той гарантира пълно галванично разделяне, включително и на масите.
Нещо от сорта на това:
http://www.dtk-electronics.com/en/produ ... ctors.html
|
| Пон Юни 06, 2005 5:42 pm |
|
 |
|
Predator_MF
|
Верно, ама аз мисля и за тия шарани дето евентуално ще го ползват след мен. Май няма да разделям галванично....излишна играчка.
|
| Пон Юни 06, 2005 5:46 pm |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 11 мнения ] |
|